Oyun Haberleri

Ubisoft, Assassin’s Creed: Origins’teki heykelleri sansürledi

Assassin’s Creed: Origins‘in tur modunda sansür ortaya çıktı. Bildiğiniz gibi sansür olayı son zamanlarda sık sık karşımıza çıkmaya başladı. Hem ülkemizde hem de dünyada bunun örnekleri ile sık sık karşılaşıyoruz. Nitekim Blade Runner 2049 için uygulanan sansür de gündemi oldukça meşgul etmiş ve tartışmaları da beraberinde getirmişti. İşte benzer bir sansür uygulaması bu sefer de Assassin’s Creed: Origins‘de karşımıza çıktı.

Assassin’s Creed: Origins heykellerine sansür geldi

Assassin’s Creed: Origins için geçtiğimiz günlerde bir tur modu yayınlandı. Bu mod sayesinde hem oyunun geçtiği dönem hem de tarihi yerler ve eserler konusunda bilgiler oyunculara veriliyor. Fakat oyundaki bu moda baktığımızda ise uygulanan bir sansür ile karşılaşıyoruz. Oyundaki heykellerin göğüs ve genital bölgelerine baktığımızda bu kısımların deniz kabuğu ile gizlendiği gözüküyor.

İşte burada büyük bir ikilem söz konusu. Çünkü Assassin’s Creed: Origins‘ın ESBR notlarına baktığımızda oyun için “M (Mature)”, yani yetişkin damgası verildiğini görüyoruz. Oyunun ESRB notunda çıplaklık, dövüş sahneleri, ölümler, kan unsuru ve sevişme gibi öğeler olduğu, doğal olarak yetişkinlere uygun olduğuna dair ibareler bulunuyor.

Peki oyun yetişkin damgası yemesine rağmen tarihi eserlerde “neden sansür uygulanmış?” diye sormadan da edemiyoruz. Sonuçta bu tarz eserler tarihin bir parçası ve bana soracak olursanız o dönemi iyi anlamak için olduğu gibi bırakılması gerekiyor. Oyun E, eC ya da T gibi damgalar yemiş olsa bir nebze de olsun anlayabilirdim ama bu şekilde çok anlam verdiğimi söyleyemeyeceğim. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu