Oyun Haberleri

Ubisoft, The Division 2’de yazan homofobik küfür yüzünden özür diledi

Bu senenin sessiz sedasız çıkan oyunu olan The Division 2, genel olarak oyuncuları memnun etmeyi başardı. İlk oyunda karşılaşılan hataları gideren yapım, bu kez Washington’da geçiyor. İkinci oyunun hikayesini devam ettiren oyunda ilginç detaylar bulunmakta. Ancak bu detaylar arasında bulunan bir öğe, oyuncuları sinirlendirdi. Oyunun açık dünyasında bulunan bir binanın üzerinde duran görselde yazan homofobik küfür, Ubisoft‘a köt ü eleştiriler gelmesine neden oldu. Çörek yiyen bir polisin üzerinde yazan “FAGGO7” ifadesi yüzünden özür dileyen Ubisoft, muhtemelen yeni oyunlarında bu tarz hassas konulara daha çok dikkat edecektir.

Ubisoft, The Division 2’de yazan homofobik küfür yüzünden özür diledi

İlgili görseli oyundan silen Ubisoft, oyuncuların bu tarzda tepkilerini çekmemek için oyunlarını her kesime hitap edecek şekilde geliştirmeye başladı. Son Assassin’s Creed oyununa eklediği eşcinsellik ve Rainbow Six Siege‘e getirilen eşcinsel karakterler, firmanın bazı kesimlerden övgü almasına sebep olmuştu.

Benzer bir yolu ise EA Games izliyor. Apex Legends’ın karakterlerini her kesime hitap edecek şekilde tasarlatan EA yapımcıları da geri dönüşlerden memnun durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu