Oyun Ön İncelemeleri

Uncharted 3 – Multiplayer Beta incelemesi

Naughty Dog’un ödüle doymayan serisi Uncharted’ın (özellikle Uncharted 2) şimdilik son halkası olması beklenen Uncharted 3, bu yılın en çok beklenen oyunları arasında. Bunun sebebi olarak Uncharted 3’ün oldukça iyi tanıtılması, eski oyunların ödül içinde yüzüyor olması, çoklu oyunculu seçeneklerin, PlayStation 3 platformunda çok az rastlanan bir durum olması olarak gösterilebilir.

Eğer PSN Plus üyesiyseniz ya da PSN’in hack’lenmesinin ardından “Welcome Back” pakedini alan şanslı insanlardansanız, Uncharted 3’ün çoklu oyunculu seçeneklerini deneme şansına sahipsiniz demektir.

Tek yapmanız gereken, PSN’e bağlanarak, demolar sekmesinden Uncharted 3’ü bularak 1.6GB’lık bir indirme yapmanız. Ardından oyuna bağlanarak menüye gelecek, ve kendinizi Nathan Drake ile bakışırken bulacaksınız.

Drake olmadı mı? Sullivan versek abi?

Nathan Drake’i pek sevmeme ihtimalinize karşın, Naughty Dog menüye Customization seçeneğini ekleyerek, karakterinizi yaratma şansı tanıyor. Yalnız burada karakter yaratmak derken, burun deliklerine kadar ayar çekebilirsiniz gibi bir anlam çıkarmayın.

Hazır olan yüzlerden birini seçecek, ten renginizi belirleyecek ve kıyafetlerinizi ayarlayarak, çoklu oyunculu modların göbeğine yılan gibi bir dalış yapacaksınız. Ayrıca bu menüde unutmamanız gereken, Competitive ve Co-Op modları için ayrı ayrı silah sınıfları ayarlamanız gerekiyor.

Competitive kendi içerisinde dörde ayrılırken, Co-Op için tek bir slot sahibiyiz. Silahların bazıları kilitli ama oyunda deneyim puanı ve para kazandıkça açılıyorlar o yüzden başlangıçta elinizdeki AK-47’yi değiştirmenize pek gerek yok gibi.

Uncharted 3 çöpçatanlık servisine hoş geldiniz.

Karakter yaratma ekranını geçmeyi başardıktan sonra, basıyoruz Matchmaking sekmesine ve hangi oyun modunu oynayacağımızı belirliyoruz. Oyuna daha sonra yeni modlar eklenir mi bilemiyorum ama şu an seçebileceğiniz 5 adet mod bulunuyor. Bunlar ise;

–    Team Deathmatch
–    Free for All
–    Three Team Deathmatch
–    Hardcore
–    Co-Op Arena

olarak ayrılmış. Klasik TDM, FFA modlarını anlatmaya gerek görmüyorum ama Three Team Deathmatch oldukça güzel bir opsiyon olarak karşımızda duruyor. Bu modla, klasik TDM gibi iki takım değil, sizin de tahmin edebileceğiniz gibi üç ayrı takım mücadele etmek durumunda kalıyor. Karambol yaratmak için Free for All’dan bile etkili diyebilirim açıkcası.

Hardcore modu, oyunda yer alan ve Booster adı verilen, Call of Duty’nin çoklu oyunculu seçeneklerindeki Perk seçimi gibi etkileri olan ekstra özellikleri yasaklıyor. Hatta oyundaki her türlü Upgrade’leri kapatarak, yalnızca sizin yeteneklerinize bağlı bir oyun deneyimi sunuyor. Free for All’dan çok daha eğlenceli bir mod olduğunu belirtmem gerekiyor.

Son olarak ise Co-Op Arena modu yer alıyor. Bu mod, üç kişi ile oynanabiliyor. Üç kişinin aynı takımda yer alarak başladığı oyun, kendi içerisinde bölümlere ayrılıyor. Bu bölümlerin hepsini anlatmayı planlamıyorum çünkü tüm heyecanını kaybedecektir.

Fakat ille de merak ediyorsanız, oyuna başladığınızda bir hazineyi, sandığa taşımaya çalışırken size saldıran NPC’leri öldürüyorsunuz. Başka bir bölümde ise üzerinize sonsuz sayıda gelen düşmanı öldürmeye çalışıyorsunuz. Özellikle bu mod üç kişi oynanması nedeniyle oyuncuyu bayağı zorluyor açıkcası.

Modlar tamam, peki ya oyun tamam mı?

Oynadığım süre boyunca oyunda genel bir hataya rastlamadım. Grafikler oldukça başarılı görünüyor ve bu grafiklerin çoklu oyunculu modlarda daha kötü göründüğü bilinir. Yani tek kişilik modda çok daha iyi görüntülerle karşılaşacağımızı tahmin etmek güç değil.

Fakat burada da söylemem gereken bir şey daha var. Nathan’ın animasyonları hiç değişmemiş gibi görünüyor. Tamam çoklu oyunculu modun grafikleri biraz daha kötü görünebilir ama animasyonların değişeceğini pek sanmıyorum açıkcası. Tabii oyunun piyasaya sürülmesine daha var ve bazı düzeltmeler eminim ki olacaktır.

Oyunda hangi modu oynarsanız oynayın, deneyim puanları kazanıyorsunuz ve bu puanlar sizin seviyenizi belirlerken, oyunlardan kazandığınız para ise farklı silahlar ve kıyafetleri açabilmenize yarıyor. Ayrıca belirtmeden etmemek gerek, bu beta oynanışta kazandığınız hiçbir şey oyunun asıl versiyonunda sizde kalmayacak. Naughty Dog bu konuda kesin konuşuyor ve şöyle diyor: “What happnes in Beta, stays in Beta” yani “Beta sürümde olanlar beta sürümde kalır…”

Ping konusunda en ufak bir sıkıntı yaşamadım ve bağlantımın şu günlerde oldukça yavaş olduğunu biliyorum. Bu oyun için oldukça büyük bir avantaj çünkü bu bağlantıyla bu kadar hızlı oynayabiliyorsam, düzeldiğinde kaymak gibi olacaktır diye düşünüyorum.

Son olarak ise oyunun tam ortasında konsolumun bir anda kilitlenmesine yol açtığını da belirteyim. Ne yaparsam yapayım oyunu kapatamadığım için arkadan konsolun düğmesine basarak kapatmak zorunda kaldım. Tesadüfi bir durum olabilir çünkü yalnızca bir defa başıma geldi. Tabii görmezden gelmemek gerek, sinek pisliği de ufaktır ama mide bulandırır değil mi?

Nasıl olmuş? Nasıl olmuş?

Son sözlerimi söylemem gerekirse, Beta’nın genel oynanışından keyif aldım diyebilirim. Özellikle klasikleşmiş modların dışında bir oynanış sunan Three Team Deathmatch ve Co-Op modları en çok keyif verenler oldu. Konsolda FPS veya TPS oynamaya alışıksanız, artık oynayacak yeni bir oyununuz daha var demektir.

Fakat “Konsolda FPS-TPS mi oynanır yahu? Hedef alınmaz, bir şey yapılmaz.“ diyen kesimdenseniz, size standart çoklu oyuncu TPS deneyiminin dışında bir özellik sunmayacaktır. En iyisi, Beta’yı indirerek kendiniz denemeniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu