Makale

Unutulmaz Kahramanlar – Bölüm 2

Dün sizlere Unutulmaz Kahramanlar – Bölüm 1 ile macera oyunları dünyasında iz bırakmış erkek kahramanlardan birkaçını kısaca tanıtmıştık. Makalenin ikinci ve son bölümünde ise önce çıkan bayan kahramanlardan on tanesini seçip listemizi belirledik. Dilerseniz fazla uzatmadan hemen sıralamamıza geçelim.  

10) Nina Kalenkov – Secret Files Serisi
Rus kızıl Nina Kalenkov ile Secret Files serisinde tanışmıştık. Bilim adamı babası ansızın ortadan kaybolunca babasının asistanı Max ile hiç beklenmedik bir serüvene yelken açmıştık.

Belki serinin ikinci ve özellikle üçüncü oyunu pek parlak değildi ama ilk yapım Tunguska ile hem Secret Files hem de Nina macera oyunları dünyasında yer edinmesini fazlası ile başarmıştı. İnatçılığı, cesareti, merakı ve yeri geldiğinde yaptığı espriler ile güzeller güzeli Nina listemizin on numarası.   

9) Heather Mason – Silent Hill 3

Belki Silent Hill 3 birçok kesime göre serinin en iyi oyunlarından birisi değildi ama Heather’ı da kim unutabilir ki? İlk canavarı ile karşılaştığında duyduğu korku, çaresizlik hissi ama en önemlisi hayatta kalma arzusu ile birçoğumuzu kendine bağlamayı başarmıştı Heather.

Ürkek ama bir o kadar da merak içindeki hareketleri ile hepimiz sevimli ve güzel Heather’ı hayatta tutmak için tüm gücümüzü ortaya koymuştuk. Belki oyunda fazla bulmaca çözmüyorduk ama Heather’ın duygularını birebir yaşıyorduk.  Dolayısıyla Heather dokuz numarada.

8) Victoria McPherson – Still Life Serisi
Büyükbabası Gustav’ın izinden giden Victoria da yine aynı adımları takip etti ve listemizin sekiz numarasındaki yerini aldı. Still Life ve Still Life 2’de bir FBI ajanı olarak karşımıza çıkan Victoria, Gustav’dan daha atak bir yapıya sahip. Still Life 2 açıkçası hayal kırıklığı olmuştu ama ilk oyunda Victoria ile maskeli katilin izini sürerken soluksuz anlar yaşamıştık.

Birçoğumuz Victoria ile kek pişirememiştik ama pratik ve parlak zekâsı sayesinde de hepimiz Victoria’ya katili yakalaması için büyük çabalar sarf etmiştik. Still Life bu kadar başarılı olduysa bunda Victoria’nın rolü da azımsanamaz.

7) Erica Reed – Cognition Serisi
Erica ile tanışalı daha çok olmadı ama macera oyunları dünyasına “ben de varım” dedi ve kendisini çoktan bizlere kanıtladı. Erica da tıpkı Victoria gibi FBI ajanı ama Erica’yı farklı kılan şey üstün bir yeteneğinin olması.

Medyumsal bir yeteneği olan Erica dokunduğu kişinin geçmişini görebiliyor veya olay yerini hafızasında canlandırabiliyor. Doğal olarak bu sıra dışı yeteneği ile Erica’yı listemize almamak olmazdı. Kendine has yeteneği ile Erica Reed, yedi numarada.

6) Zoe Castillo – Dreamfall: The Longest Journey
The Longest Journey serisinin ikinci oyunu olan Dreamfall’da tanışmıştık Zoe ile. Yaklaşık iki yüz yıl gelecekte geçen Dreamfall’de Zoe ile hem bilimkurgu hem de fantastik unsurlar içeren rüya gibi bir maceraya yelken açmıştık.

Arkadaşının başına gelenleri araştırmak için başladığı macerası hiç ummadığı şekilde gelişmişti Zoe’nin ve kendisini iki dünyanın arasında buluvermişti. Zoe’nin kendisini öne çıkaran öyle bir özel yeteneği yoktu ama olaylara bakış açısı ve maceraperest ruhu ile her illetin üstesinden gelinebileceğini kanıtlamıştı bizlere. Bizler de Zoe’yi listemizin altı numarasına koymayı uygun gördük.

5) Claire Redfield – Resident Evil Serisi
Bir önceki listemizde bulunan Leon ile aynı dömende tanışmıştık genç Claire ile. Tek suçu haber alamadığı abisi Chris’i aramak olan Claire, birden kendisini cehennemin yaşandığı bir şehirde bulmuş ve kurtuluş için Leon ile ortak çalışmaya başlamıştı.

Sıradan bir kız olmasına karşın türlü silahı rahat kullanabiliyor ve yetenek olarak Leon’dan aşağı kalır yanı yoktu Claire’nin. Klasik bulmacalar çözmedik kendisiyle ama az anahtar aramadık veya kutu itmedik:) Asıl önemli olansa Claire’nin bizlere kardeşi için her şeyi yapmaya, her tehlikeyi göze almaya hazır olduğunu göstermesiydi. Bu yüzden Claire, beş numarada.

4) April Ryan – The Longest Journey
Aynı seriden iki farklı kahraman oluyor muymuş? Gördüğünüz üzere oluyormuş:) Zoe ile tanışmadan çok önce, serinin ilk oyunu olan The Longest Journey ile bizlere merhaba demişti April. Sıradan bir üniversite öğrencisiyken tıpkı Zoe gibi kendisini ancak rüyalarında görebileceği bir maceranın içinde bulmuştu kendisini.

Birçok oyun kahramanı gibi “ben kahramanım, hallederiz” havasında değil de daha gerçekçi olarak “ben nasıl yapabilirim, ben sıradan bir insanım” gibi konuşarak sıkça sıradan birisi olduğunu vurguluyordu bizlere. Belki de April’ı bu mütevaziliği yüzünden çok sevip kendisine destek olmuştuk. Daha da önemlisi April sayesinde fantastik dünyalara giriş yapmış, inanılmaz canlılarla tanışmıştık. Elbette Zoe’yi de severiz ama serinin asıl kahramanı ve listemizin dört numarası April Ryan’dır.

3) Lara Croft – Tomb Raider Serisi
Bayan karakterlerin olduğu bir liste olacak da içinde Lara Croft olmayacak? Açıkçası sırf bayan karakterlerin de günü kurtardığını gösterdiği için bile alınabilirdi Bayan Croft listeye:) Belki yeni dönem Tomb Raider oyunlarında olay biraz daha aksiyona kaydı ama eski serilerde az mı bulmacalarla cebelleştik Lara ile.

Türlü kutu itmeceler, dengede durmacalar, doğru nesnelere basmalar, zamana karşı yarışmalar derken nice nesil büyüdü Lara ile. Tabii belinden hiç ayırmadığı silahları ile insandan hayvana, börtü böcekten canavara kadar nefes alan birçok şeyi vurduğunu da göz ardı etmemek lazım. Macera oyunları dâhil olmak üzere tüm oyun dünyasında bir ikon olan Lara Croft bizim de üçüncü sıramızda.

2) Kate Walker – Syberia Serisi
Birçok macera oyunu seven için Syberia oyunları denildiğinde akan sular durur. Dolayısıyla Kate Walker ismi de büyük bir heyecan yaratır. Sıradan New York’lu bir avukatın Hans Voralberg’i aramasıyla başlayan macera eminim hepimizin nefeslerini kesmeyi başarmıştı.

Kendimizi Kate’in yerine koymuş, ona gelen bana gelir edasıyla yaratılan sıcacık atmosferde kendimizi adeta kaybetmiştik. Kararlılığı, sevecenliği, kocaman kalbi ve Oscar ile yaşadığı macera sayesinde Kate Walker listemizin iki numarasında.

1)    Nancy Drew – Nancy Drew Serisi
Belki de sadece macera oyunları ile ilgilenenler tanır Nancy’yi. Fakat 1998’den beri, yani on üç senedir hiç çizgisini bozmadan Nancy Drew oyunları çıkmaya devam etmektedir. Başarılı genç dedektifimiz oyunları ile bir Syberia veya The Longest Journey gibi sükse yapmamıştır ama macera oyunlarının lokomotifi olmayı da asla bırakmamıştır.

Aralıksız senelerdir devam eden macera her sene teknik olarak değişimlere uğrasa da Nancy Drew hep aynı kaldı ve ilk oyunda ne idiyse son oyununda da oydu. Sevecen, dik kafalı, meraklı, arkadaş canlısı ve yaşı hiç değişmese de usta bir dedektif. En önemli özelliği ise hiçbir oyunda kendisini göstermedi ve nasıl birisi olduğu hep karşısındakinin hayal gücüne kaldı. Yani her oynayanının kendine has bir Nancy Drew kahramanı var. İşte bu yüzden, yıllardır verdiği emeklerden dolayı Nancy Drew listemizin bir numarası.

Yeni makalelerle tekrar görüşmek üzere.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu