Oyun Haberleri

Uzay istasyonu Türkiye’nin üzerine düşebilir

Geride bıraktığımız senelerde Çinlilerin yörüngeye fırlattığı ilk uzay istasyonu Tiangong – 1‘in, kontrolsüz bir şekilde ilerlemesi sonucunda Dünya üzerinde nereye düşeceği belli oldu. Avrupa Uzay Ajansı‘nın (ESA) açıkladığı bilgilere göre 8,5 ton ağırlığındaki uzay istasyonunun parçaları 2018’in Ocak ve Mart ayları arasında İspanya, İtalya ve Hindistan’ın yanında Türkiye’nin de üzerine düşecek. 2011 yılında fırlatılan uzay istasyonu için Çinli bilim adamları 2016 yılında uzay istasyonunun kontrolünü kaybettiklerini açıklamıştı.

Çinlilerin fırlattığı Tiangong – 1 isimli uzay aracı düşüşe geçti

Yerden 300 kilometre yüksekte yörüngede kontrolsüz bir şekilde ilerleyen Tiangong – 1ile ilgili tahminleri söyleyen Avrupa Uzay Ajansı’nın sözcülerinden Holger Krag, “Atmosfere girişten çok kısa bir zaman önce bile çok geniş bir coğrafi alan üzerinden risk tahmini yapabiliyoruz” söyleminde bulundu.

Düşen parçaların atmosfere girdikten sonra yanarak yüzeye çarpması bekleniyor. Yani gök yüzünden düzen alev topları görürseniz pek şaşırmayın. Ayrıca 2011 yılında fırlatılan Tiangong – 1, 2013 yılında ömrünü tamamlamış ve mürettebatı da bu sürenin ardından gemiden ayrılmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu