Oyun Haberleri

Valorant Türk ajan: Fade

Riot Games’in FPS oyunu Valorant çeşitli ülkelerden gelen ajanlar ile oyunculara farklı heyecanlar katıyor. Güney Kore, Brezilya, İsveş, ABD, Çin, Rusya derken sonunda oyun Türk ajan da dahil oluyor. Valorant Türk ajan Fade adı ile görücüye çıkıyor.

Bir süredir oyuna Türk bir karakter geleceği hakkında ciddi söylemler vardı. Valorant karakter tasarımcısı John Goscickis yaptığı “Türk Kahvesi” ve “Lokum” paylaşımlarıyla bunların sadece söylenti olmaktan çıkmasına neden olmuştu.

Valorant Türk ajan: Fade

Valorant Türk ajan: Fade ve bir kadın

Valorant konusunda yaptığı ciddi sızıntılarla bilinen ValorLeaks hesabından paylaşılan görüntüler, yeni ajanın isminin Fade olacağını belirtmişti. Fade’in ellerinde kına ile yapıldığını düşündüğümüz bazı desenler var ve gözlerinin Ankara kedisi gibi farklı renklerde olması da Valroant’a Türk motiflerini taşımız. Titizlikle çalışılmış bir karakter.

Fade için daha önce yayınlanan görselde sadece elleri görünüyordu ve o ellerde bariz belli olanlar ise karakterin parmaklarında ki desenlerdi. Riot’un Türkiye Ülke Müdürü (eski merlininkazani.com yazarı) Erdinç İyikul tarafından, Twitter üzerinden yayınlanan görsel ile karşılaştırdığımızda, ilk yayınlanan resmin bir parçası olduğunu da görüyoruz.

Valorant’ta bir Türk ajanın olması gerçekten gurur verici. Umuyoruz bu tarz karakterleri diğer oyunlarda da görürüz. Riot’un bu hareketi, özellikle Ubisoft’un Rainbow Six serisinde bir Türk ajan görebilmeyi bekleyen sevenleri için bir ümit olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu