Oyun Haberleri

Valve kanadından Epic Games Store açıklaması geldi

Geride bıraktığımız gece saatlerinde ani bir kararla Metro Exodus‘un, PC tarafında Valve yerine sadece Epic Games Store‘da satılacağını açıklayan yapımcılar, oyunun Steam’de bulunan sayfasından satışı yasaklamıştı. Bunun yerine oyunun PC sürümünün sadece Epic Games Store’da satılacağını açıklayan yapımcıların ardından Valve, duruma ilişkin kısa bir açıklama yaptı.

Valve’dan, özür niteliğinde kinayeli açıklamadı

Oyunun satışını apar topar Steam’den kaldıran Valve, Metro Exodus oyununun Epic Games Store‘a özel olmasından yakınıyor gibi gözüküyor. Çünkü oyunun Steam sayfasından yapılan açıklamaya göre Valve, oyunun Steam‘den kaldırılmasının kullanıcıları haksızlığa uğrattığını düşünmekte. Uzun bir ön sipariş periyodundan sonra oyunun Epic Games Store’a özel kalmasından sonra Valve yetkilileri, açıklamada Steam kullanıcılarından özür diliyor.

Ayrıca bu kararın kendilerine son anda bildirildiğini de belirten yetkililer, ilgili durumu açığa çıkarmak için sınırlı bir sürelerinin olduğunu açıkladı. Bakalım ilerleyen dönemlerde Valve, Epic Games‘in bu hamlelerine karşın nasıl bir tutum uygulayacak? The Division 2‘nin de Epic Games Store’a özel olduğunu düşünürsek, Steam’i ilerleyen dönemlerde sıkıntılı günlerin beklediğini tahmin edebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu