Sinema/TV - Haberler

Vizyondakiler

Korku, animasyon, komedi gibi farklı türlerden oldukça renkli bir yeni vizyon bizleri bekliyor.

Paranormal Activity 4

Yönetmen:
Henry Joost, Ariel Schulman

Oyuncular:
Katie Featherston, Kathryn Newton, Matt Shively

Tür:
Korku

Süre: 1s 35dk

Serinin dördüncü filminde, ikinci hikayenin kahramanları Kaite ve Hunter’a geri dönülüyor ve yaşadıkları dehşetin sonrası anlatılıyor. Karakterlerin geçmişlerine dair yeni sırlar açığa çıkarken, yeni taşındıkları evlerinde de kötülük onları yalnız bırakmıyor.

ParaNorman

Yönetmen:
Sam Fell, Chris Butler

Oyuncular:
Kodi Smit-McPhee, Tucker Albrizzi, Anna Kendrick

Tür: Animasyon , Macera, Komedi

Süre: 1s 27dk

10 yaşlarındaki sevimli Norman ölülerin ruhlarlarını görebilen, onlarla konuşarak iletişime geçebilen farklı bir çocuktur. Bir gün yaşadığı kasabayı zombiler basınca korkudan kaçacak yer arayan kasabalılar Norman’dan yardım ister. Zombilerle boğuşmaya başlayan kahramanımızın başına cadılar ve hayaletler de musallat olunca paranormal dünyanın kapıları da iyice aralanmış olur.

Meleklerin Payı (The Angel’s Share)

Yönetmen:
Ken Loach

Oyuncular:
Paul Brannigan, John Henshaw, Gary Maitland

Tür:
Kara Komedi

Süre: 1s 46dk

Hapse girmekten son anda kurtulan Robbie, kız arkadaşı Leonie’nin doğumu ile oğlu Luke ile tanışır. Oğlunun aynı hayatı yaşamasını istemediği için planlar yapmaya başlayan kahramanımız, bir yandan da kamu hizmetinde çalışmalıdır. Hüküm giymiş oldukları için iş bulamayan Albert, Rhino ve Mo ile tanışan Robbie yeni arkadaşları ile birlikte tehlikeli sulara açılır, ömür boyu rahat yaşamak için bir viski fabrikasını soymaya karar verirler.

Mutlu Et Beni (Hysteria)

Yönetmen:
Tanya Wexler

Oyuncular:
Maggie Gyllenhaal, Hugh Dancy, Jonathan Pryce

Tür:
Komedi, Romantik

Süre: 1s 25dk

1880 yılı, Victoria dönemi Londra’sında meslektaşlarının ilkel uygulamaları karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen genç doktor Mortimer iş bulma konusunda da pek şanslı değildir. Şansı “özel vulva masajı” ile açılır ve “histeri” teşhisi konulmuş kadınlar sayesinde iyice artar. Vulva masajını otomatik yapacak bir alet üzerinde çalışmaya başlayan Mortimer, yakın dostu Edmund’un da desteği ile çalışmalara başlar. İkili “vibratör”ü icat ederken, Mortimer’da hoşlandığı iki kızın arasında seçim yapmak durumunda kalır.

Çanakkale 1915

Yönetmen:
Yeşim Sezgin

Oyuncular:
Şevket Çoruh, Barış Çakmak, İlker Kızmaz

Tür
Tarihi, Savaş Filmi

Süre: 2s 8dk

Balkan Savaşları, verilen ağır kayıplar ve büyük yenilgiler, elden çıkan topraklar derken Osmanlı Devleti büyük bir çıkmaza girmiştir. Ordu da yıpranmış ve çok sayıda askerini kaybetmiştir. Bu şartlarda 1. Dünya Savaşı’na giren Osmanlı seferberlik ilan eder. Gönüllü olarak gelenler arasında ise, Mustafa Kemal’in komutanlığını yapacağı bölükte görev alacak olan Veli ve Mehmet Ali’de vardır.

Oğlum Bak Git

Yönetmen:
Kamil Çetin

Oyuncular:
Yavuz Seçkin, Metin Yıldız, Orhan Aydın

Tür: Komedi

Süre: 1s 34dk

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan ‘Oğlum Bak Git’ adlı video kısa sürede tıklanma rekorları kırmıştı. Video bu kadar sevilince, aslında içeriği dramatik olsa da eğlnce sektörünün yeni konusu oldu. Selçuk adlı temizlik görevlisinin kendiyle dalga geçen çocuğa süpürgeyle vurduğu video kısa sürede, oyunlara taşındı. Gözü açık yatırımcılar, bu slogana sahip tişörtler piyasaya sürdü. Tam bu dönemde, Oğlum Bak Git adlı filmin gösterime gireceği haberi duyuldu. Videonun popülerliğini kullanmak isteyen ekip, iki ay gibi kısa sürede filmi çekti ve gösterime hazır hale getirdi.

Temelde, sadece bir sahnede yer alan ‘Oğlum Bak Git’ lafı dışında olayı yaşayan temizlik işçisiyle bir ilgisi olmayan yapım bugünden itibaren vizyonda. İlk eleştirilerde 5 üzerinden 1 yıldız alan filmin pek başarı getirmeyeceği ortada.

Öte yandan, bir anlık siniriyle internet ünlüsü olan Selçuk adlı temizlik işçisi, kendisine para ve ev teklif eden film yapımcılarını reddeti. İşçi Selçuk ünlü olmaktan kaçsa da, ticari zekası yüksek yapımcılar bu traji komik olayı paraya dönüştürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda, ‘Oğlum Bak Git’ lafının patenti yine filmin yapımcısı tarafından alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu