Sinema/TV - Haberler

Vizyondakiler

Bu hafta vizyona giren filmlere hep beraber bir göz atalım.

Wreck-It Ralph (Oyunbozan Ralph)

Atari oyunları hayat bulursa, neler olacak bir düşünelim. Aslında kötü adam olmaktan bıkan bir karakterin, iyi biri olmaya çalıştığı zaman neler olabileceğini düşünmek, daha doğru olur. Ralph isimli baş kahramanımız, artık iyi bir kahraman olmak ister ve diğer video oyunları arasında gidip gelmeye başlar. Fakat oyundan oyuna atlarken yol açtığı bir kaza Sugar Rush oyununu tehlike altında bırakan bir düşmanı serbest bırakır.


A Good Day to Die Hard (Zor Ölüm : Ölmek İçin Güzel Bir Gün)

John McClane 20 seneden fazladır New York emniyet güçlerine bağlı olarak hizmet veren ve terörist grupları yok etmesiyle ünlü bir polistir. Bu yüzden de dünyanın dört bir köşesindeki teröristlerin can düşmanıdır. Rus mafya lideri hapisten kaçınca McClane, rotasını Rusya’ya çevirir; Rus yeraltı dünyası ile olan tek bağlantısı ise Komorov adında bir Rus’tur.  Başrollerde Bruce Willis, Jai Courtney ve Sebastian Koch olan aksiyon filminde, yönetmen koltuğunda John Moore oturuyor.

Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda

Esra evlilik hazırlıklarına hız verirken, Didem grupta henüz evlenmemiş tek kız olarak kaldığını fark eder. Panikleyen Didem, sevgilisi Cem’i bir punduna getirip evlenmeye ikna etmeye çalışır. Fakat Didem’in bu hallerinden habersiz Cem yeni bir filmin hazırlıklarına başlar ve başrolü paylaştığı Gözde adında bir kadınla tanışır; tamamen işine konsantre olur. Her şey üst üste gelince Didem kıskançlık krizine girer ve Cem’e çaktırmadan onu izlemeye alır ve ekibin erkeklerinin Antalya’da bekarlığa veda partisi yaptıklarını öğrenir. Başrollerde Cemal Hünal, Sedef Avcı ve Sinem Kobal yer alıyor.

Taş Mektep

Henüz genç bir öğrenci olan Mehmet ve okul arkadaşları, düşman işgali altına giren Anadolu’nun hali için derinden üzülmekte, dahası oturup bekledikçe düşmana karşı bileylenmektedirler. Eskişehir’in kentinin düştüğü ve ordunun geri çekilmekte olduğu haberi hepsini daha da endişelendirir. Vatanı savunmak için harekete geçmeye kararlıdırlar. Onlar cepheye gidip düşmanla çarpışmak isterken, Güzide öğretmen ise öğrencilerinin savaşa bifiil katılamayacak kadar küçük yaşta olduklarında ısrar eder. Altan Dönmez yönetmen koltuğuna otururken, başrollerde; Orhan Kılıç, Ayça Varlıer ve Feride Çetin yer alıyor.

Pieta (Acı)

Güney Koreli yönetmen Kimki Duk’un son filmi kimsesiz büyüyen ve hayata karşı acıması olmayan bir adamın hayatını konu alıyor. Tefeciler için çalışan ve “tahsilata giden her yol mubahtır” ilkesiyle davranan adına Gang Do’nun kaybedecek hiçbir şeyi yoktur; bu yüzden de zalimliğinin zirvesindedir. Fakat bir gün annesi olduğunu söyleyen bir kadın karşısına çıkacak ve yaşamını yeniden sorgulamasına neden olacaktır. Yönetmenliğini Kim Ki-duk yaptığı dram filminin başrollerinde; Min-soo Jo, Lee Jung-Jin ve Eun-jin Kang yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu