Oyun Haberleri

WanaCrypt0r 2.0 virüsü ülkemizi ve dünyayı iyice esir almaya başladı

Son günlerde adeta dünyaya kök söktüren kötü amaçlı yazılım WanaCrypt0r 2.0 bildiğiniz gibi ülkemize de sıçramış ve bilgisayar korsanlarının siber saldırı hedefi olmuştu. Hemen olaya BTK el atmış ve bazı önemli önlemler alarak açıklama yapmıştı. Ancak görünen o ki, dünyanın hiçbir siber savunma ordusu bu virüsün karşısında etkili olamıyor. Zira söylentilere göre her ne kadar siber güvenlik uzmanları önlemler alıyor olsa da virüsün algoritması çözülemediği için bu önlemler yetersiz kalıyor ve virüs bulaştığı sistemi anında kullanım dışı bırakıyor. İngiltere’de sağlık bakanlığının veri tabanını bile saniyeler içerisinde erişime kapatacak kadar güçlü olan bu virüs için New York Times gazetesi ortaya güçlü bir iddia attı.

Gazetenin haberini yaptığı iddiaya göre virüsün algoritmasının çözülememesinin sebebi, Amerika Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) geliştirdiği bir sistem açığını arka kapı (backdoor) olarak kullanıyor olması. Yani siber korsanlar bu virüsü geliştirir iken NSA’nın sistem açığını kullanarak oluşturmuşlar. Ayrıca söylenene göre ülkemizde BTK bünyesinde bulunan milli siber ordumuz da bu virüsü ülkemizdeki sistemlerden temizlemek için gece gündüz çalışıyorlar ancak pek etkili oluyor gibi gözükmüyor. Zira söylentilere göre virüs ülkemizin önemli kamu sistemlerine bulaşması an meselesi. Ancak uzmanlar bunu engellemek için elinden geleni yapıyorlar. Umarız ki dünyayı siber olarak tehdit eden bu virüsün antivirüsü bir an önce oluşturulur.

Unutmadan tekrar hatırlatalım; uzmanlar kesinlikle antivirüsünüzü güncellemenizi ve Windows güvenlik duvarınızı en üst seviyede açık tutmanız konusunda uyarıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu