Oyun İncelemeleri

Warlords Battlecry II

Bu pek yazı girişinde söylenmesine alışılmış bir cümle değil belki ama vakit kaybetmeden bu oyunu alın daha sonra nasolsa yazıyı okursunuz diyesim geliyor. Aslında durun almayın, önce okuyun, çünkü oyunu bir oynamaya başlarsanız başka birşeye ayıracak vaktiniz kalmayacak. Mesela ben iki gün boyunca bu oyunu oynadıktan sonra bir inceleme yapmak durumunda olduğumun farkına vardım ve bir an önce oyuna geri dönmek için sizlere biraz da hızlısından bir inceleme yapacağım. Umarım durumun ciddiyetini anlarsınız.

Kısaca oyunu şöyle özetleyebilirim. Heroes of Might&Magic’i alıp Warcraft’ın içine enjekte etmişler. Yeri gelmişken bu iki oyunun da bu ay çıkacağını ve tarafımdan incelenebileceğini belirtmek isterim. Bu oyunda da bir hero yani kahramanımız var ve sürekli bizim için çeşitli territory (bölgelere) lere saldırılar düzenleyerek topraklarımızı genişletmeye çalışıyor. Heromuz öldürülen diğer herolardan kıymetli eşyalar toplayarak gücüne güç katıyor ve kendini geliştiriyor. Bunu yanı sıra tabii ki diğer real time stratejilerde olduğu gibi bir çok ünite üretmeniz ve kendi ordunuzu oluşturmanız gerekiyor. Bunu yapmak için öncelikle sarayınızı kuracağınız yerdeki madenleri heronuz vasıtasıyla convert etmeniz gerek. Heronuzu bu madenlere yaklaştırıp convert tuşuna bastığınız anda elindeki flamasını taşıyan sopayı sallayarak ve büyülü sözler söyleyerek madenleri kullanıma hazır hale getiriyor. Sonra da sarayınızı yaptırarak diğer unitleri oluşturma safhasına geçiyorsunuz. Bu kısmı çok detaylı anlatmıyorum çünkü çoğu oyunda aşağı yukarı aynıdır. Barracks dan asker yaptırılır, Cathedral den mage yaptırılır vs.

Bunun yanı sıra güçleri arttırıcı takviyeler araştırılır veya mage lerin kullanacağı büyüler vs. oluşturulur. Gerçekten çok geniş ve güzel hazırlanmış bir oyun olduğunu bu menüleri açtıkca daha iyi anlayacaksınız. RTS oyunlarda canımı sıkan bir olay peasant (işçi sınıfı) lara olan bağımlılıktır. Ortalıkta dolaşır ıvır zıvır taşırlar, onlara birşey olursa üretim yavaşlar, hatta durur. 

Üretim, madenleri convert ettiginiz anda başlıyor ve içlerine soktuğunuz peasant adedi de üretimi arttırıcı bir etken oluyor. Eğer uzaklardaki madenleri convert edip kendi haline bırakacak olursanız maden kendiliğinden eski haline geri dönecektir. Yanına bir palace kurup içlerine peasant sokarsanız ve tabii ki onları da korumak için belli bir güç bırakırsanız, üretim kalıcı olacaktır. Tavsiyem oyun başında özellikle altın madenlerini bularak ele geçirin, çünkü bu tip oyunlarda para kimdeyse güç ondadır. Ve tabii ki bilgisayar da aynı taktiği uygulayacağından buraları bir şekilde korumanız da icab edecektir. Convert işlemini palace lar ve her tür mage de gerçekleştirebiliyor. Bu konuda heroya bağımlı değiliz. Ordunuzda muhakkak mage bulundurun, group healing dediğiniz vakit ortamda ne kadar yaralı varsa hepsi iyileşiveriyor.

Oyundaki bir diger guzellik askerlerinizin attitude yani davranışlarını biçimlendirebiliyorsunuz. Bir white mage’in attitude unu magician defender yapacak olursanız ve ordunuzla beraber gezdirirseniz sizin talimat vermenizi beklemez ve otomatikman adamlarınızı iyileştirir. Aynı şey diğer renk magelerin saldırıları veya savunmaları için de geçerli.

Bonus Yaratık Dragonlar
Oldukça güçlü bir yaratık ve hava savunması olmayanın vay haline. Bir diğer hoşuma giden özellik continous production olayı. Diyelim ki bir okçu yaptıracaksınız. Bir tane okçu seçip continous production tuşuna bastığınız vakit taa ki siz durdurana kadar o unitten imkanlar el verdiğince yaptırmaya devam ediyor. Bir diğer atlanmaması gereken nokta palace upgrade. 5 defa upgrade edilebiliyor ve ancak 5. upgrade den sonra istediğiniz herşeyi yaptırabilir duruma geliyorsunuz. 

Bir territoryi aldıktan sonra paranız ve army pointsiniz artıyor. Böylelikle elinizde daha büyük bir kuvvetle oyuna başlar duruma geçebiliyorsunuz. Aynı şekilde ability points ile heronuzun stat, skill, abilities ve spell lerini arttırabiliyorsunuz. Heronuzun ilerde fighter mi mage mi olacağına karar verebiliyorsunuz. Tabii en başta söylemem gerekirdi belki ama bence esas söylenmesi gereken yer burası. Oyunda daha önce hiçbir oyunda birarada görmediğimiz ırklar var.. Dark Elf lerden Orc’lara, Dwarflardan Daemonlara kadar geniş bir yelpaze sunulmuş, tabii ki tüm ırkların özellikleri farklı.

Oyun içersinde 100 üstünde unit ve spell mevcut, random map üretebilme şansınız var ve 12 değişik tipte multiplayer oyunu oynayabiliyorsunuz. Her ne kadar bazı oyunların takliti veya karışımı gibi dursada kesinlikle çok başarılı ve tatmin edici.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu