Teknoloji Haberleri

Windows 10’un yeni güncelleştirmesini yüklemeyin!

Geride bıraktığımız Nisan ayında dağıtımına başlanan Windows 10‘un Creators Update güncellemesi, yavaş yavaş tüm kullanıcılara sunuldu. Ancak gelen bilgilere göre Creators Update’in, oyunlarda takılma veya donma gibi sorunlara yol açtığı açıklandı. Kullanıcılar bu durumu Microsoft’a bildirmişti ancak geliştiriciler şikayetler ile ilişkin herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınıyordu. Şimdi Microsoft, Creators Update’in gerçekten de oyunlarda donmalara veya takılmalara yol açtığını doğruladı. Xbox markası sayesinde tanıdığımız Microsoft’un mühendislerinden Paul Aatron, Microsoft’un forumunda açılan bir başlıkta gelecek olan güncellemede bu sorunu ortadan kaldıracaklarını belirtti.

Hali hazırda oyunların ve 3D çizim yapmaya yarayan yazılımların daha performanslı çalışmasını sağlamak amacıyla sunulan bu güncellemenin, böylesine hatalara yol açması gerçekten ironik olmuş. Söylenenlere göre Creators Update güncellemesi Ağustos ayının sonunda tüm kullanıcılara dağıtılmış. Eğer oyunlarda donma veya takılma gibi sorunlar yaşıyorsanız ve nedenini bulamadıysanız, sıkıntının Windows 10’dan kaynaklı olduğundan emin olabilirsiniz.

Windows 10 oyunlarda takılmalara yol açıyor

Umarız Microsoft geliştiricileri en kısa zamanda gerekli güncellemeyi kullanıcılarına sunabilir. Gelecek olan güncellemenin ne zaman yayınlanacağı henüz belli değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu