Oyun Ön İncelemeleri

World of WarCraft: Mists of Pandaria

Diablo 3’ün sıkça konuşulduğu şu günlerde biraz arkaplanda kalmasına rağmen, World of WarCraft’ın yeni ek paketi Mists of Pandaria’yla ilgili tonlarca yeni bilgi yayımlandı. Geçtiğimiz hafta düzenlenen basın turunda açıklanan bilgilerin ambargosu bugün itibarıyla kalktı. Gelin bakalım Pandalar, World of WarCraft’a nasıl adapte edilecek, oyunda ne gibi büyük değişiklikler yaşanacak.

Önce özetler

Detaya inmeden önce kısaca Mists of Pandaria’nın basın turundan ön plana çıkanlara bir göz atalım. İlk olarak büyük haberle başlayalım. Mists of Pandaria’nın son büyük yamasının adı “Siege of Orgrimmar” olacak. Belirtilene göre Horde ve Alliance şehri kuşatacak ve Garrosh Hellscream’i yoketmeye çalışacak. Bu haberin önemi ise Horde’un en büyük şehri olan Orgrimmar’ın, belki de bu son yamayla birlikte artık Horde şehri olmaktan çıkabileceği ve Horde için bir merkez halinde olan bu yerin alternatif bir lokasyonla değiştirileceği fikri akla geliyor. Bir diğer değişiklik ise Looking for Raid (LFR) sistemine geliyor. LFR sisteminde artık sadece en yüksek zar atan kazanmayacak. En yüksek zar atan kişiler arasındaysanız ve boss’un üzerinde sizin kullanabileceğiniz bir eşya varsa eşyayı kazanabileceksiniz. Kazanamazsınız da belli bir oranda gold kazanmış olacaksınız.

Diğer detaylar arasında 11. karakter slot’unun, AoE loot’lamanın eklendiği, 9 adet 90. seviye heroic zindanla birlikte 14 raid boss’u üç farklı zorlukta 3 raid’de geleceği bulunuyor.

Şimdi de biraz detaylar

Genel olarak medya sunumunda bahsedilenler konuyla ve yeni eklentinin genel hatlarıyla ilgili. Horde ve Alliance arasındaki savaşın konu edileceği hikayede, ilk olarak bu yeni kıtayı keşfedecek ve geçtiğimiz 10 bin senede neler olduğunu anlayacağız. İkini bölümde ise Horde ve Alliance arasındaki savaşa odaklanılacak. Bir nevi bu ek paketin, orijinal WoW’daki hikayenin devamı olduğu belirtiliyor. Ek paketin WoW oyuncuları için bir nevi tatil olduğu belirtilirken, yamalarla hikayenin tansiyonu yükseltilecek.

Daha önce 5 bölge olacağı söylenen Mists of Pandaria’da artık 7 bölge var. Bunun oyunculara daha az çizgisel bir gelişim sunmak için olduğu belirtiliyor. En çok merak edilenlerden biri de Alliance ve Horde için yeni şehirlerin nerede ve nasıl olacağı. Bu sorunun cevabı ise her takımın da birer şehre sahip olacağı, bu şehirlerde Auction House, banka ve dükkanların bulunacağı olarak veriliyor. Yeni ek pakette Kun-Lai Summit, Jade Forest, Krasarang Wilds ve Valley of the Four Winds bölgeleri hazır ve içerikle doldurulmuş durumda. Sadece Townlong Steppes ve Vale of Eternal Blossoms bölgelerinin tamamlanması gerekiyor.

PvP seven oyunculara da iyi haberlerimiz var. Oyunla birlikte yeni bir arena da oyunculara sunulacak. Ayrıca Mogu tapınağında yer alan The Temple of Mogu ve Stranglethorn Vale’in altında bulunan Adventure Company’ye ait Silver Shard Mine gibi iki farklı battleground da oyuna ekleniyor. Daha önce oyunda olacağı söylenen DotA tarzı bir battleground ise şimdilik arkaplana atılmış ve bunun yerine World PvP için yeni amaçlar eklenmiş.

Talent sistemi ve Monk’lar

Blizzard belirtilene göre yeni talent sistemiyle birlikte oyunculara kendilerini diğer oyunculardan farklı kılma ve kendi yeteneklerini kişiselleştirebilme şansını sunuyor. Healer’lar için belli bir talent ağacı yok, genel olarak istedikleri bir ağacı seçip aynı rolde devam edebilecekler.  Bir nevi daha da basitleştirildiğini söyleyebiliriz talent ağaçlarının.
Mists of Pandaria’yla gelen yeni karakter sınıfı Monk’lar için Blizzard’ın oldukça yoğun çalıştığını söyleyebiliriz. Monk’lar için tonlarca yeni animasyon ve büyü efektleri gelecek. Neredeyse her hareketin farklı bir animasyonu olacak. Örneğin bir healer’la DPS monk’un hareket animasyonları farklı olacak. Artık Mistweaver’lar mana kullanırken, Brewmaster ve Windwalker’lar enerji kullanacaklar. Blizzard’ın monk’larla yakalamak istediği his, dövüş oyunlarındaki arka arkaya yapılan hareketlerdeki “combo” hissi.

Zindanlar

İki zindandan önemli bilgiler bulunuyor. Bunlar Stormstout Brewery ve orijinal Scholomance’in yenilenmiş hali. Stormstout Brewery üç farklı bölümden oluşacak ve son boss olarak bir “beer elemental” olan Yan-Zhu. Scholomance için sanatçılar yeni undead modelleriyle birlikte zindanda birçok değişikliğe gitmişler. Yeni ışıklandırma ve parçacık efektleri de Scholomance’te bulunacak. Belirtilene göre Cataclysm’de genel olarak 1-60 seviye arası bölgelerin yeniden tasarlanmasına büyük bir beyin gücü harcandı. Bu yüzden içeriğin üretilmesi biraz boşlandı. Bu sefer oynanışa daha çok odaklanılıyor ve yeni oynanış elemanları Mists of Pandaria’da bulunacak.

Senaryolar

Mists of Pandaria’yla birlikte senaryo adı verilen zindan benzeri içerikler bulunuyor. Her senaryo ortalama 10 ila 30 dakika sürecek şekilde tasarlanıyor. Grup görevlerinin kullanışsızlığından böyle bir yönteme başvurmuş Blizzard. Ayrıca phasing özelliği senaryolarda ön plana çıkacak. Yani bir grup aynı yerde bulunan ve aynı senaryoyu yapan bir diğer grubu göremeyecek. Ayrıca tipik 3 DPS, birer healer ve tank setup’ına gerek kalmayacak. Tamamen DPS’ten oluşan gruplar bile senaryoları tamamlayabilecek. Oyun piyasaya çıktığında en az 5 adet senaryo bulunacak. Bu senaryolar oyunculara Valor puanı kazandıracak.

Pet dövüşleri

Belki de Mists of Pandaria’yı MMO oyunları dışındakilere de sevdirecek yegane özellik bu olsa gerek. Yıllardır WoW’da topladığımız ve görüntü olmaktan öteye geçemeyen pet’lerimiz, artık birbiriyle savaşabilecek. Pet’lerin sağlıkları, seviyeleri, saldırı/savunma/hareket hızları olacak. 6 yeteneği bulunacak olan pet’ler bunlardan 3’ünü seçebilecek. Bu aynen karakterimizdeki talent sistemine benziyor. Azeroth’ta toplamda 100 kadar vahşi pet bulunacağı da yeni bilgiler arasında.

Challenge modları

Challenge modları, en üst seviyeye ulaşan oyuncular için yeni bir alan diyebiliriz. Zindan ve raid’leri ne kadar hızlı yapabildiğinizi gösterecek olan Challenge modları, bronz, gümüş veya altın madalyalarla sizi ödüllendirecek. Ayrıca bölgelere göre tablolar hazırlanarak diğer oyuncularla aranızdaki farkı görebilmeniz sağlanacak.

Tom Chilton’la yapılan röportajda da yeni bilgiler ortaya çıktı. Buna göre ırklar için yeni modellemeler henüz hazır değil. Sadece oyunun çıkışına hazır olarak Dwarf’ların yeni modellerini görebileceğimiz söyleniyor. Daha yüksek çözünürlüklü kaplamalar da oyunculara sunulacak. Ayrıca yeni Guild Perk’leri ve hesabınızdaki tüm karakterlere sunulacak olan pet’ler de Mists of Pandaria’da yerini alacak.


Peki MoP’da bizi ne bekliyor?

Görünüşe göre World of WarCraft, Cataclysm’deki görsel değişimi bu sefer oynanıştaki değişimle de oyuncuları farklı bir dünyaya adım attıracak. Ayrıca Mists of Pandaria’daki Horde – Alliance ateşi daha da büyüyeceğe benziyor.  Bununla birlikte oyunun hitap ettiği kitle de genişliyor. 11 milyonluk WoW ailesinin pek fazla üye kaybetmeyeceğini öngörebiliriz.
Yakın zamanda başlayacak erken kapalı beta’ya giriş hakkına sahip olduğumuzdan, beta’dan sonra ilk görüşlerimizi de sizlerle paylaşacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu