Makale

World of Warcraft Tarihi – Yanan Lejyon’un Dönüşü – 2

Beşinci bölüm “Yanan Lejyon’un Dönüşü“ne geçtiğimiz World of Warcraft tarihi devam ediyor. Bu hafta bölümün ikinci kısmı olan “Archimonde’un Dönüşü ve Kalimdor’a Uçuş”, “Hyjal Dağı Savaşı” ve “Hainin Yükselişi” isimli bölümleri okuyacağız.

Önceki bölümlere buradan ulaşabilirsiniz:

World of Warcraft Tarihi – Mitler 1: Yaratılış & Titanlar ve Sargeras’ın İhaneti
World of Warcraft Tarihi – Mitler 2: Eski Tanrılar ve Azeroth’un Düzenlenmesi & Dragonflight’ların Görevlendirilmesi
World of Warcraft Tarihi – Mitler 3: Uyanan Dünya ve Sonsuzluk Kuyusu & Kadimlerin Savaşı
World of Warcraft Tarihi – Mitler 4: Dünyanın Ayrılması & Hyjal Dağı ve Illidan’ın Hediyesi
World of Warcraft Tarihi – Mitler 5: Dünya Ağacı ve Zümrüt Rüyası & Soylu Elfler’in Sürgünü & Gözcüler ve Uzun Nöbet
World of Warcraft Tarihi – Yeni Dünya 1: Quel’Thalas’ın Kuruluşu & Arathor ve Troll Savaşları
World of Warcraft Tarihi – Yeni Dünya 2: Tirisfal’in Koruyucuları & Ironforge: Cücelerin Uyanışı
World of Warcraft Tarihi – Yeni Dünya 3: 7 Krallık & Aegwynn ve Ejder Avı
World of Warcraft Tarihi – Yeni Dünya 4: Üç Çekiçler Savaşı & Son Koruyucu
World of Warcraft Tarihi – Draenor’un Kör Talihi: Kil’jaeden ve Gölge Konseyi & Horde’un Yükselişi
World of Warcraft Tarihi – Alliance ve Horde 1: Kara Geçit ve Stormwind’in Düşüşü & Lordaeron İttifakı
World of Warcraft Tarihi – Alliance ve Horde 2: Draenor’un İstilası & Lich King’in Doğumu
World of Warcraft Tarihi – Alliance ve Horde 3: Icecrown ve Donuk Taht & Grim Batol Savaşı
World of Warcraft Tarihi – Alliance ve Horde 4: Ork’ların Rehaveti & Yeni Horde
World of Warcraft Tarihi – Alliance ve Horde 5: Örümcekler Savaşı & Kel’Thuzad ve Scourge’un Oluşturulması & Alliance Parçalanıyor
World of Warcraft Tarihi – Yanan Lejyon’un Dönüşü 1: Lordaeron’un Felaketi & Sunwell – Quel’Thalas’ın Düşüşü

Archimonde’un Dönüşü ve Kalimdor’a Uçuş

Aşağıdaki bölüm, Warcraft III: Reign of Chaos oyunundaki olayları anlatmaktadır. Bölüm Barrens’daki Ratchet’ta, Tirisfal Glades’deki Scarlet Monastery’de ve Stormwind’deki Academy of Arcane Arts and Sciences’da bulunan “Archimonde’s Return and Flight to Kalimdor” isimli kitaptan alınmıştır.


Medivh’in Büyü Kitabı

“Kel’Thuzad bir bütün haline geldiği zaman Arthas, Scourge’u güneye, Dalaran’a yönlendirdi. Orada lich, Medivh’in güçlü büyü kitabını alacak ve onu, Archimonde’u dünyaya geri getirmek için kullanacaktı. O noktadan itibaren Archimonde, Lejyon’un son istilasına başlayacaktı. Kirin Tor’un büyücüleri bile Arthas’ın güçlerinin Medivh’in kitabını çalmasını ve Kel’Thuzad’ın büyüsünü yapmasını engelleyemezdi. On bin yıl sonra güçlü iblis Archimonde, bir kez daha Azeroth dünyasında yürüyecekti. Ancak Dalaran onların son durakları değildi. Kil’jaeden’ın kendisinden gelen emirlerle birlikte Archimonde ve iblisleri, undead Scourge’u Kalimdor’a kadar, Nordrassil yani Dünya Ağacı’nı yok etmek için takip ettiler.


Nordrassil (Dünya Ağacı)

Tüm bu karmaşanın ortasında, yalnız ve gizemli bir peygamber, ölümlü ırklara rehberlik etmek için ortaya çıktı. Bu peygamberin son Koruyucu olan ve Karanlık’tan mucizevi şekilde geçmişteki günahlarını affettirmek için dönen Medivh’ten başkası olmadığı ortaya çıktı. Medivh, Horde ve Alliance’a karşılaştıkları tehlikeleri anlattı ve onlara birleşmelerini önerdi. Nefret nesilleri tarafından bıkkın hale gelmiş olan ork ve insanlar bunu kabul etmeyecekti. Medivh her ırkla, kehanet ve kandırmaca kullanarak onları denizin ötesine, Kalimdor’un efsanevi topraklarına götürmek için ayrı ayrı anlaşmaya zorlandı. Orklar ve insanlar kısa bir süre sonra uzun süredir saklı olan Kaldorei uygarlığıyla karşılaştılar.”


Kaldorei

Devamı için diğer sayfaya geçiniz.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Thrall tarafından yönetlien orklar, Kalimdor’daki Barrens’daki yolculukları sırasında çeşitli yenilgiler aldılar. Buna rağmen Cairne Bloodhoof ve onun cesur tauren savaşçılarıyla dost oldular. Fakat çoğu ork, onları yıllar boyunca sarmış olan şeytani kana susamışlığa yenik düştüler. Hatta Thrall’ın en başarılı yardımcılarından Grom Hellscream bile Horde’a ihanet etti ve kana susamışlığın gerçek kaynağı olan Mannoroth’un Kanı’nı içerek Yanan Lejyon’a katıldı. Hellscream ve onun sadık Warsong savaşçıları Ashenvale ormanlarından geçerken, tarihöncesi gece elfi Sentinel’leriyle çarpıştılar. Orklar’ın savaşçı tavırlarına geri döndüklerinden emin olan yarıtanrı Cenarius, Hellscream ve orklarını püskürtmek için öne çıktı. Fakat Hellscream ve orklar’ı doğaüstü bir nefret ve öfkeyle birlikte Cenarius’u öldürmeyi ve tarihöncesi ormanları bozmayı başardı. Nihayetinde Hellscream, onurunu Thrall’ın, orkları en başta öfke ve nefretle lanetleyen iblis lordu Mannoroth’u yenmesine yardım ederek geri aldı. Mannoroth’un ölümüyle birlikte orklar’ın kan-laneti sona ermiş oldu.


Cairne Bloodhoof

Medivh orklar’ı ve insanları bir ittifaka ikna etmeye çalışırken, gece elfleri Lejyon’la kendi gizemli yollarıyla savaştılar. Gece elfi Sentinel’lerinin ölümsüz Yüksek Rahibesi Tyrande Whisperwind, iblisleri ve undead’lerin, Ashenvale’in ormanlarını yakıp yıkmalarını engellemek için umutsuzca savaşıyordu. Tyrande yardıma ihtiyacı olduğunu farketti ve bu yüzden gece elfi druid’leri bin yıllık uykularından uyandırmak için yola çıktı. Tarihöncesi aşkı Malfurion Stormrage’i uyandıran Tyrande, savunmasını güçlendirmede ve Lejyon’u geri püskürtmede başarılı oldu. Malfurion’un yardımıyla birlikte doğa, büyüdü ve Lejyon’la birlikte müttefikleri Scourge’u yok etti.


Tyrande Whisperwind

Daha fazla uyuyan druid arayan Malfurion, kardeşi Illidan’ı hapsettığı gömülü tarihöncesi hapisaneye denk geldi. Illidan’ın Lejyon’a karşı kendilerine yardım edeceğine ikna olan Tyrande, onu serbest bıraktı. Her ne kadar Illidan onlara bir süreliğine yardım etse de, nihayetinde kaçarak kendi amaçlarıyla ilgilenmeye başladı.

Gece elfleri ise Yanan Lejyon’la azimli bir kararlılıkla savaştılar. Lejyon, Dünya Ağacı’nın güç kaynağı ve gece elflerinin krallığının kalbini oluşturan Sonsuzluk Kuyusu’na karşı isteğinden hiç vazgeçmemişti. Eğer Ağaç’a karşı planladıkları saldırı başarılı olursa, iblisler tam anlamıyla dünyayı yıkabileceklerdi.”

Devamı için diğer sayfaya geçiniz.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Hyjal Dağı Savaşı

Aşağıdaki bölüm Warcraft III: Reign of Chaos oyunundaki olayları anlatmaktadır.


Jaina Proudmoore ve Thrall

“Medivh’in rehberliği altında Thrall ve Jaina Proudmoore –Kalimdor’daki insan güçlerinin lideri- farklılıklarını bir kenara koymak zorunda olduklarını farkettiler. Aynı şekilde Malfurion ve Tyrande liderliğindeki gece elfleri de, Dünya Ağacı’nı savunmak istiyorlarsa birleşmek zorunda olduklarında anlaşmışlardı. Belli bir amaç etrafında toplanan Azeroth’un ırkları, Dünya Ağacı’nın enerjilerini birlikte çalışarak güçlendirdiler. Dünyanın kendi kuvvetiyle güçlenen Malfurion, Nordrassil’in ilkel öfkesini ortaya çıkarmayı, Archimonde’u yok etmeyi başardı. Son savaş, Kalimdor kıtasını köklerine kadar sarsmıştı. Kuyu’nun kendisinden enerji alamayan Yanan Lejyon, ölümlü orduların birleşmiş güçlerinin altında parçalandı.”


Archimonde

Hainin Yükselişi

Aşağıdaki bölüm Warcraft III: The Frozen Throne oyununun gece elfleri senaryosundaki olayları konu almaktadır. Bölüm Darnassus’ta Tradesmen’s Terrace’ta ve Silvermoon City’deki Walk of Elders’da bulunan “The Betrayer Ascendant” kitabından alınmıştır.

“Lejyon’un Ashenvale’i istilası sırasında Illidan, yerin altında gömülü olan hapisanesinden 10 bin yıllık esaretin ardından salıverilmişti. Her ne kadar yoldaşlarının gönlünü almaya çalışmış olsa da, kısa bir süre sonra eski haline döndü ve Gul’dan’ın Kafatası adı verilen güçlü bir büyücü eşyasının gücünü ele geçirdi. Bu şekilde Illidan iblisvari özelliklere ve geniş bir şekilde büyüyen bir güce sahip oldu. Ayrıca Gul’dan’ın eski hatıralarından bir kısmına – özellikle Sargeras’ın Mezarı’yla ilgili olanlara, sahip oldu.


Illidan ve elinde Gul’dan’ın Kafatası

Güçle dolan ve dünyayı bir kez daha özgürce geçme şansına sahip olan Illidan, kendi yerini bulmak için yola çıktı. Fakat Kil’jaeden, Illidan’ın karşısına çıktı ve ona reddedemeyeceği bir teklifte bulundu. Kil’jaeden, Archimonde’un Hyjal Dağı’ndaki yenilgisi nedeniyle sinirlenmişti, ancak intikamdan daha önemli sorunları vardı. Kendi yarattığı Lich King’in kontrol etmek için fazla güçlendiğini hisseden Kil’jaeden, Illidan’a Ner’zhul’u yok etme ve undead Scourge’a sonsuza dek son vermeyi emretti. Karşılığında Illidan anlatılamayacak kadar fazla bir güce ve Yanan Lejyon’un lordları arasında gerçek bir yere sahip olacaktı.

Illidan kabul etti ve vakit kaybetmeden Lich King’in ruhunun yaşadığı buzlu kristali yani Donuk Taht’ı yok etmek için yola çıktı. Illidan, Donuk Taht’ı yok etmek için güçlü bir eşyaya ihtiyaç duyacağını biliyordu. Gul’dan’ın anılarından edindiği bilgiyi kullanan Illidan, Sargeras’ın Mezarı’nı aramaya ve Kara Titan’dan geriye kalanları almaya karar verdi. Bazı eski Soylu Doğanları ve karanlık denizaltı yuvalarından naga’ları çağırdı. Cesur cadı Leydi Vashj tarafından yönetilen naga, Illidan’ın Sargeras’ın Mezarı’nın bulunduğu iddia edilen Broken Isles’a ulaşmasında yardım etti.”

Devamı için diğer sayfaya geçiniz.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

“Illidan naga’yla birlikte yola çıktığında, Maiev Shadowsong’da onu yakalamak için peşinden gitti. Maiev on bin yıldan beri Illidan’ın gardiyanıydı ve onu tekrar yakalama fikrinden oldukça hoşnuttu. Buna rağmen Illidan, Maiev’i ve onun yardımcılarını atlattı ve Sargeras’ın Gözü’nü tüm çabalara rağmen aladı. Illidan elindeki güçlü Göz’le birlikte eski büyücü şehri Dalaran’a gitti. Şehrin gücüyle daha da kuvvetlenen Illidan, Göz’ün Lich King’in Northrend’de bulunan Icecrown Hisarı’nı yok etmesi için yıkıcı bir büyü yapmasını sağladı. Illidan’ın saldırısı Lich King’in savunmasını parçaladı ve dünyanın çatısını sarstı. Illidan’ın yıkıcı büyüsü son anda, kardeşi Malfurion ve Rahibe Tyrande’nin Maiev’e yardım etmeye gelmesiyle birlikte durdurulmuş oldu.


Sargeras’ın Gözü

Donuk Taht’ı yok etmede başarısız oluşundan Kil’jaeden’ın memnun olmayacağını bilen Illidan, Outland olarak da bilinen çorak boyuta kaçtı: Ork’ların eski yurtları Draenor’dan artaya kalanlara. Orada Kil’jaeden’ın öfkesinden sıyrılmayı ve bir sonraki hareketini planladı. Illidan’ı durdurmakta başarılı olduktan sonra Malfurion ve Tyrande, evleri olan Ashenvale Ormanı’na kendi halklarına göz kulak olmak için döndüler. Fakat Maiev kolayca vazgeçmeyecek ve Illidan’ı Outland’e, onu adalete teslim edene kadar takip edecekti.”

Bu hafta Yanan Lejyon’un Dönüşü bölümünün ikinci kısmını bitirdik. Haftaya üçüncü ve son kısım olan “Kan Elfleri’nin Yükselişi“, “Vebatopraklar’da Sivil Savaş“, “Galip Lich King” ve “Eski Nefretler” adlı bölümleri okuyacağız. Haftaya World of Warcraft Tarihi’nin son bölümünde görüşmek üzere!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu