Oyun Haberleri

Xbox Live fiyatı Türkiye’de 2 katına çıkıyor!

Xbox One’ın belkemiği konumunda bulunan Xbox Live’ın getirmiş olduğu avantajları saymakla bitiremeyiz sanırım. Bu konuda firmanın oldukça önemli işlere ve iyi bir hizmete sahip olduğunu düşünüyorum. Hal böyle olunca kullanıcılar da fiyatlar makul seviyelerde dolaştığı sürece bu hizmetten yararlanmak için gerekli ödemeleri yapıyorlar. Buraya kadar herşey normal gibi ama önümüzdeki günlerde bu durum önemli bir ölçüde değişecek.

GameInformer’da yer alan haber ve sonrasında Microsoft’tan gelen doğrulamaya göre Xbox Live’ın fiyatı 6 ülkede önemli ölçülerde değişiklik gösteriyor. 20 Haziran tarihi itibari ile Türkiye, Avusturya, Macaristan, İsrail, Güney Afrika ve İsveç’te Xbox Live fiyatları neredeyse iki katına çıkacak.

Aylık ücretin ülkemizde 29 TL ile satılacağı yeni dönemde yıllık ücretlendirme ise 99 TL’den 179 TL’ye çıkıyor. Bu konuda kullanıcılarını da uyarmaya başlayan Microsoft, bu artışın sebebini ise dolarda yaşanan kur dengeleri ve dalgalanmalara bağlamış. Açıkçası böyle bir fiyat değişiminden sonra dolarda dalgalanma değil tsunami felan olması gerekiyor sanırım. Microsoft’un kullanıcılarına gönderdiği açıklama şu şekilde;

“Değerli bir Xbox Live Gold üyemiz olarak, Gold topluluğunun bir parçası olduğunuz için teşekkür ederiz. Türkiye’deki kur dalgalanmalarını dikkatlice değerlendirdikten sonra, sunduğumuz tekliflerin müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde daima hizmet ve değer dengesi sağladığı anlayışıyla, Xbox Live Gold aboneliklerimiz için fiyat ayarlaması yapacağız.

Aynı şekilde, Xbox Live Gold abonelik paketlerinizin fiyatları da artacaktır. 20 Haziran 2016 tarihinden itibaren, 1 aylık Xbox Live Gold aboneliğinizin fiyatı 18,99’dan 29,00’a yükselecektir. Aboneliğiniz şu anda 20 Haziran 2016 tarihinden önce otomatik olarak yenilenecek şekilde ayarlanmışsa, bir sonraki planlanan otomatik yenileme zamanında mevcut fiyattan ücretlendirileceksiniz. Aboneliğiniz şu anda 20 Haziran 2016 tarihinden sonra otomatik olarak yenilenecek şekilde ayarlanmışsa, bir sonraki planlanan otomatik yenileme zamanında yeni fiyattan ücretlendirileceksiniz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu