Teknoloji Haberleri

Xbox One satışları Playstation 4 satışlarının yarısı kadar bile değilmiş

Xbox One satışları Playstation 4 satışlarının yarısı kadar, hatta belki daha az. 2016’dan beri konsol satışlarını açıklamayan, bunun yerine Xbox Live istatistiklerini açıklayan Microsoft, konsol konusunda Sony’nin gerisinde kalmış. Game Luster sitesinin fark ettiği açıklama, şu şekilde:
” Sony, Microsoft’u konsol satışları konusunda geçti, geçtiğimiz nesilde Xbox’tan 2 kat fazla konsol sattı.”

Xbox One satışları Playstation 4 satışlarının çok gerisinde kalmış

Xbox One’un sorunlu şekilde piyasaya çıkmasının ardından konsolun resmi satışlarını asla öğrenememiştik. Microsoft, bunun yerine konsol alanındaki başarısızlığı, özellikle Gamepass’in müthiş şekilde popülerleşmesi ile gölgelenmişti. Microsoft, Activision-Blizzard’ı satın alarak Sony’ye gözdağı vermiş, Sony ise bunun ardından Bungie’yi çatısı altına almıştı.
Xbox One satışları Playstation 4
Sony ise Mart ayından beri PS4 satışlarını açıklamıyor. Firmanın son açıklamasına göre PS4 satışları 117 milyon satmışlardı. Bu da Xbox One’un -yaklaşık olarak- 58 milyon sattığı anlamına geliyor. 2020 yılında yapılan bir istatistik araştırması da Xbox One’un 2020’de 51 milyon sattığını iddia etmişti. Nintendo Switch’in satış sayısının 111 milyon olduğu açıklanmıştı. Bu da Xbox One’ı, konsol rekabetinde üçüncü sıraya itmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu