Oyun Haberleri

Xbox Series S ve Xbox Series X Türkiye fiyatı sızdırıldı

Microsoft’un yeni konsolu Xbox Series S ve Xbox Series X Türkiye fiyatı bir kez daha ortaya çıktı. Hatırlarsanız geçtiğimiz ay yapılan duyuru ile birlikte her iki konsolun da ülkemizdeki fiyatları belli olmuş fakat Microsoft kısa bir süre sonra bu fiyatları internet sitesinden kaldırmıştı.Bugün ise bir satış mağazasında konsolların yeni fiyatları sızdırıldı.

Xbox Series X Türkiye fiyatı sızdırıldı

[reklam=496]

Xbox Türkiye daha önce yaptığı açıklamada Xbox Series X modelinin fiyatını 7.499 TL olarak açıklamıştı. Uygun fiyatlı yeni nesil konsolu Xbox Series S modelinin fiyatı ise 4.490 TL olarak duyurulmuştu. 22 Eylül’de ön siparişe açılması beklenen her iki konsolun bu fiyatlarının kaldırıldığına şahit olmuştuk. Her ne kadar Microsoft fiyatların neden kaldırıldığı konusunda resmi bir açıklama yapmasa da bunun nedenini aslında hepimiz biliyorduk. Döviz yükselişini ve gümrük vergisi oranını o dönem tam olarak kestiremeyen Microsoft, tez canlılık yaptığını bir nevi kabul etmiş ve fiyatları kaldırmıştı.

Bugün ise mediamarkt sitesinde Xbox Series S ve Xbox Series X Türkiye fiyatları sızdırıldı. Xbox Series X fiyatı 9.299 TL olarak, Xbox Series S modelinin fiyatı ise 5.399 TL olarak listelenmiş. Yani en uygun fiyata satılan ve Yurt dışında 299€ olan bir konsolun bile ülkemizde malesef 5.399 TL gibi bir fiyatla satılacağını görüyoruz.

Tabi bu fiyatların resmi olarak açıklanmadığını yani Microsoft’un farklı bir fiyatlandırma ile karşımıza çıkabileceğini de belirtelim. Fakat döviz artışı ve gümrük vergisinin Ocak ayına kadar %50’de kalmasından sonra bu fiyatlara yakın fiyatlandırmaların beklenildiğini de söylememiz gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu