Teknoloji Haberleri

Xbox Series X ve Xbox Series S fiyat artışı açıklandı

Microsoft yaptığı bir açıklama ile Xbox Series X ve Xbox Series S fiyat artışını açıkladı. Bu durum şu an için sadece Japonya’da geçerli olacak gibi görünüyor olsa da firma sonraki günlerde diğer pazarlarda yapılacak fiyat artışı için pazar kontrolü yapıyor da olabilir.

Xbox Series X ve Xbox Series S fiyat artışı

Xbox Series X ve Xbox Series S fiyat artışı

Firma, 17 Şubat’tan itibaren yürürlüğe girecek olan 5.000 yenlik (yaklaşık 700 TL) bir fiyat artışını duyurdu. Gerekçe olarak da:

“Japonya’daki pazar durumunu dikkatlice değerlendirdikten sonra, Xbox konsollarının önerilen perakende fiyatını değiştirmeye karar verdik. Bölgeler arasında makul tutarlılığı korumak için yerel fiyatlandırmanın etkisini düzenli olarak değerlendiriyoruz. Bu fiyat revizyonu müşterilerimizi etkiliyor ve verilmesi zor bir karardı, ancak bundan sonra da müşterilerimizin beklediği en üst düzey Xbox deneyimini sunmaya devam edeceğiz” gösterildi.

Fiyat artışı şu an ülkemizi etkilemiyor gibi görünüyor. Xbox Series X konsolları ülkemizde yaklaşık 16 bin lira, Avrupa’da 499 Euro (yaklaşık 10.175 TL), İngiltere’de ise 449 Pound’dan (yaklaşık 10.410 TL) satılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu