Ürün İnceleme

Xiaomi Mi Band 3

Teknoloji dünyasının son yıllardaki yükselen yıldızı diyebileceğimzi Çin’li teknoloji devi Xiaomi, uygun fiyat politikası ile dünyanın en çok akıllı telefon satan 5 markasından biri haline geldi. Ancak sadece akıllı telefonları ile değil, teknolojik alet bakımından neredeyse her türlü cihazı üreten Xiaomi’nin en sevilen ürünlerinden biri ise akıllı bileklikleri oluyor. Mi Band adı ile satışa sunulan bu bilekler, hem sporcuları, hem de standart kullanıcı etkilemeyi başarıyor.

Xiaomi Mi Band 3 incelemesi

İlk iki serisi ile milyonlarca satan ürün, Türkiye’de de satış rakamları bakımından ciddi bir başarıya ulaşmıştı. Birçok perakende mağazasında satılan Mi Band’ın 3. sürümü ise merakla bekleniyordu. Bugün ise bir haftadır kullanmakta olduğum Mi Band 3’ün bana nasıl bir deneyim sunduğundan ve özelliklerinden bahsedeceğim. Ancak öncelikle gelin Mi Band 3’ün Mi Band 2’den ne farkı var kısaca bahsedelim.

Öncelikle Mi Band 2’nin ekranın 0.42 inç olduğunu belirtelim, Mi Band 3’te ise bu boyut 0.78 inç’e çıkarılmış. Ayrıca artan tek şey boyut olmamış ve ekranın çözünürlüğü de 72 x 40 pikselden 128 x 80 piksele yükseltilmiş. Ayrıca Mi Band 2’te bulunan dokunmatik tuş yerine Mi Band 3’te hem dokunmatik ekran hem de yine dokunmatik tuş tercih edilmiş. Yani ekrana dokunarak da işlem yapmak ve menüler arasında gezmek mümkün hale gelmiş. Bluetooth sürümü ise 4.0’dan 4.2’ye yükseltilmiş. Bataryada da yine yükseltmeler mevcut. Mi Band 2’nin 70 mAh’lik bataryası Mi Band 3’te 110 mAh’ye yükselmiş. Bunlara ek olarak ise Mi Band 2’de bulunan IP67 su geçirmezlik özelliği Mi Band 3’te 5ATM’ye yükselmiş, Türkçe’ye çevirirsek Mi Band 2, bir metrelik derinlikte yarım saat kalabiliyorken, Mi Band 3 ile 50 metre derine dahi dalma şansınız bulunuyor.

Xiaomi Mi Band 3 özellikleri

Aradaki farkları bir kenara koyduktan sonra dilerseniz bilekliğin sunduğu imkanlardan bahsedelim. Öncelikle Mi Band 3’ün spor odaklı bir bileklik olduğunu belirtelim. Yani bileklik sizin adımlarını, kaç kalori yaktığınızı, ne kadar mesafe yürüdüğünüzü ölçmek için tasarlanmış ancak yetenekleri bununla sınırlı değil. Mi Band 3 ayrıca telefonunuza gelen bildirimler için de telefondan uzakta olsanız dahi titreyerek sizi uyarabilyor, hatta gelen mesajları ekranı üzerinde size gösterebiliyor. Telefonunu sürekli sessiz bırakan kullanıcılar için bu özellik hayli işe yarıyor. Ayrıca telefonunuz çaldığında da sizi arayan bilgisi Mi Band 3’ün ekranında gözüküyor.

Mi Band 3 ayrıca alarm işlevi de görebiliyor. Mi Band 3 aplikasyonu üzerinden kuracağınız Alarm ile istediğiniz saatte bilekliğin titreyerek sizi uyandırması mümkün. Bu özelliğin sabah uyanmakta zorlanan kullanıcıların ciddi anlamda işine yarayacağını belirtebilirim. Mi Band 3 ayrıca kendi ekranı üzerinden hava durumu bilgisini de verebiliyor. Bu da anlık bilgi almada önemli bir rol oynuyor.

Akıllı bilekliğin en sevdiğim yanlarından biri ise pilinin dayanıklılığı oldu. Neredeyse tüm özellikleri açık halde kullanıyor olmama rağmen Mi Band 3’ün şarjı 10 gün boyunca dayanabildi. Standart kullanımda ise bu sürenin 20 güne kadar çıkması normal karşılanıyor. Bilekliği şarj etmek ise sadece 15-20 dakika sürüyor. Ancak şarj etmek için bilekliği silikon kayışından çıkarmak gerekiyor ki bu hayli zor. Mi Band 3’ün beğenmediğim tek yanı da bu oldu.

Tabii ki yukarıda yazdığım özelliklerin tamamını kullanabilmek için telefonunuza Mi Fit uygulamasını indirmeniz gerekiyor. 40 küsür mb boyutundaki uygulamayı indirdikten sonra telefonunuzu Bluetooth aracılığı ile Mi Band 3’e eşleştiriyor ve Mi Band’ınızın keyfini çıkarmaya başlayabiliyorsunuz. Eğer siz de Mi Band 3 satın almak isterseniz mağaza sayfasına şuradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu