Oyun Haberleri

Yeni Celeron İşlemciler

HABERİ YOLLAYAN : Sami TÜRK



17 Kasım itibariyle Intel’in Pentium E1000 serisinin piyasa girişini iptal ettiği ve bunun yerine “E2000” adı altında düşük maliyetli çift çekirdekli bir işlemciyi piyasaya süreceği bildirildi. Buna ilaveten yeni bir Celeron serisi de olacak.



HKEPC çalışanlarının verdiği bilgilere göre Celeron işlemcilerin yeni nesli de “Conreo-L” çekirdeği üzerine imal edilecek ve bununla yeni Core mimarisinin doğrudan devamı olacak.



Bu işlemciler “Celeron-400” serisine entegre edilecek ve önce, xD-Bit ve EM64T teknolojilerini haiz “Celeron 430” ve “440” olmak üzere iki farklı sürüm olarak çıkacak.



Intel’in „Enhanced SpeedStep Technology“ gibi teknolojileri ise desteklenmeyecek.



Bu tek çekirdekli işlemciler 1.8 ve 2.0 GHz hızlarında çalışacak ve 800 MHz FBS’ye sahip olacak. Seviye 2, ön hafıza ise 1 MB’lık büyüklüğüyle bir Celeron için oldukça büyük olacak. Intel aslında yeni Celeronları sadece 512 KB’lık bir ön hafıza ve 533 MHz’lik FBS ile teçhiz etmeyi planlıyordu. Fakat E1000 serisi Pentium’dan tamamen vazgeçildiğinden, onun yerini Celeron alacak ve böylelikle tabiî ki onun özelliklerini de.



Yeni Celeron işlemciler piyasaya en erken 2007’nin 3. çeyreğinde çıkacak. Daha sonra ise Netburst mimarisine dayanan Celeron D kaldırılacak.



Kaynağa ulaşmak için TIKLAYINIZ


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu