Oyun Haberleri

Yeni Cyberpunk ve Witcher oyunları duyuruldu

Cyberpunk 2077 tarafında özellikle Netflix’te yayınlanan Edgerunners animesi ve yeni yaması ile önemli bir toparlanma sürecine giren CD Projekt Red, yaptıkları sürpriz açıklama ile önemli duyurulara imza attı. Daha önce yeni bir Witcher oyunu üzerinde çalıştıklarını açıklayan firma Witcher üçlemesinin yanı sıra yeni bir IP ve Cyberpunk oyunu da duyurdu.

Yeni Cyberpunk ve Witcher oyunları geliyor

Yeni Cyberpunk ve Witcher oyunları duyuruldu

Gelecek planları üzerine bir açıklama yapan firma, kod adları ile birlikte geliştirme ve fikir aşamasında olan yeni oyunları hakkında duyurular yaptı. Bir tanesi üçleme olmak üzere beş farklı proje duyurusu yapan CD Projekt Red, bu projelerden bir tanesinin Cyberpunk devam oyunu olduğunu ve diğerinin ise yeni bir IP olduğunu açıkladı. Oyunların kod isimleri orion, Polaris, Canis Majoris, Sirius ve Hadar olarak açıklandı. Yapılan açıklama, oyunların kod isimleri ve verilen detaylar şu şekilde;

  • Orion: “Cyberpunk serisini daha ileriye taşıyacak ve bu karanlık geleceği resmeden evreninin potansiyelinden yararlanmaya devam edecek olan bir sonraki Cyberpunk oyununun kod adı. Orion, Amerika’da kurulan yepyeni bir CD Projekt stüdyosu tarafından geliştirilecek.
  • Polaris: “Yakın zamanda duyurulan yeni The Witcher oyununun kod adı. Bu yeni bir destanın başlangıcı olacak ve Polaris’ten sonra iki Witcher oyunu daha yayınlanacak. Bu yeni oyun ile birlikte yeni bir AAA kalitesinde oyun karşımıza çıkacak. yeni Witcher üçlemesinin altı yıllık bir süre içinde piyasaya sürülmesi amaçlanıyor.
  • Canis Majoris: Polaris ile başlayan yeni Witcher üçlemesinden ayrı, tam teşekküllü yeni bir Witcher oyunu. Geçmişte Witcher oyunlarında çalışmış deneyimli geliştiriciler tarafından yönetilen farklı bir stüdyo tarafından geliştirilecek. Şu anda bu proje üzerinde hangi geliştiricinin çalıştığı belli değil.
  • Sirius: The Molasses Flood tarafından geliştirilen, The Witcher evreninde geçen ve CDPR desteğiyle oluşturulan oyunun kod adı. Görev bazlı bir yapısı olan bu oyun tek kişilik hikayenin yanı sıra çok oyunculu bir sisteme de sahip olacak.
  • Hadar: CDPR tarafından sıfırdan yaratılan tamamen farklı bir IP için kullanılan kod adı. Projenin yapım aşaması henüz çok erken aşamalarında, yani henüz geliştirmeye başlanan bir oyun yok ve bu yeni oyunun ana temelleri üzerine yoğunlaşılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu