Oyun Haberleri

Yeni nesil gençler bir önceki nesle göre daha sağlıksız olacakmış

Health Foundatin‘ın yaptığı genç insanların gelecekteki sağlığı konulu araştırmaya göre, yeni nesil gelecekte önemli sağlık problemleriyle karşılaşabilir. Yapılan araştırma milenyum neslinin önceki nesilden daha sağlıksız olacak olan ilk nesil olacağını ortaya koyuyor. Peki bunu sebebi ne?

Milenyum nesli önceki nesle göre daha sağlıksız olacak

Yaşları 22-26 arasında değişen 2000 gençle yapılan araştırmaya göre bu durumun sebebi gelecek kaygısı, barınma iş, ve parasal konulardaki problemler. Önceki neslin çok daha farklı sorunlarının olduğunu, bu neslin ise kendine özgü farklı sorunları olduğunu belirten, Health Fountadion Strateji Müdürü Jo  Bibby, yeni neslin gelecekte önemli sağlık sorunlarıyla karşılaşabileceğinin altını çizdi.

Kalp hastalıkları, şeker ve diyabet gibi hastalıklar milenyum neslini gelecekte tehdit edebilir. Yayınlanan raporda, milenyum neslinin, belirsiz çalışma saatleri, proje bazlı işlerin yarattığı psikolojik stres, işsizlik, arkadaşlık ilişkilerini devam ettirme stresi, barınma ve gelecek kaygısı gibi sorunlarla boğuştuğunu bu durumun da gelecekte yeni neslin sağlığını tehdit ettiği belirtiliyor. Görünen o ki bu neslin çilesi bitecek gibi görünmüyor. Yayınlanan araştırma raporuna buradan, Dünya Halleri sitesinin ilgili haberine de buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu