Oyun Haberleri

Yeni nesil ile birlikte tüm oyunlar 69.99$ olabilir

NBA 2K21 fiyatının 69.99$ olarak açıklanmasının ardından yeni nesil konsollar, Playstation 5 ve Xbox Series X ile birlikte oyun fiyatlarına da zam geleceği konuşulmaya başlandı. Gelen haberlere göre tüm firmalar bu duruma sıcak bakıyor.

Yeni nesil ile birlikte tüm oyunlar 69.99$ olabilir

[reklam=496]

Aslında oyun fiyatlarına zam gelebileceğine dair haberler uzun süredir konuşuluyordu. Firmaların sık sık yapmış oldukları açıklamaların bu duruma ön hazırlık olduğu da düşünülüyordu diyebiliriz. Çünkü AAA dediğimiz büyük bütçeli oyunların yapım süreçlerinin ve maliyetlerinin çok arttığı ile ilgili açıklamalara sık sık rastlar olmuştuk.

İşte bu konuda ilk somut adım ise 2K Games‘ten geldi. Dün yaptığı duyuru ile birlikte Mamba Forever Edition gibi oyunun farklı sürümlerinin duyurusunu yapan 2K Games, tüm bu sürümlerin fiyatlarını da açıkladı. Oyunun yeni nesil klasik sürümünün ise 69.99$ fiyat etiketine sahip olduğunu gördük. Aslında bu durum yeni nesil oyunlara gelen zam olayının kapısını açtı da diyebiliriz.

Diğer taraftan oyunun fiyatının artmasından sonra başta da belirttiğim gibi diğer firmaların da bu duruma sıcak baktığı ve aynı yolu izleyeceği belirtilmiş. Nitekim Oyun sektöründe analist yapan firmalardan biri olan IDG Consulting, diğer yayıncıların da bu durumu benimseyeceğini belirtmiş. Bunun sebebi olarak ise %300 oranında artan oyun yapım maliyetleri olarak gösteriliyor.

Madalyonun diğer tarafına baktığımızda ise durum ülkemizde zaten 500 TL sınırını aşan oyunların daha da yukarı çıkabileceğini gösteriyor. Döviz kurundaki yükseklik ve vergiler derken muhtemelen yeni nesil ile birlikte oyunlarda en az %15 – 20’lik bir artış görme ihtimalimiz bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu