Makale

Yeni neslin en iyi 10 oyun serisi

Sıfırdan bir oyun yapmak zordur. Hele hele bu oyunu klasik olacak kadar iyi yapmak daha da zordur. Ama sanırız en zoru bu oyunu bir seri haline dönüştürmek olsa gerek.

İşte karşınızda 2005’ten bu yana çıkan en iyi seriler.

Bioshock

Bioshock’u bir nevi System Shock’ın ruh ikizi olarak sayabiliriz. Ambiansı, yapısı ve karakterleriyle tam bir klasik.

Dead Space

Ölümü eğlenceli kılan oyun Dead Space, içinde oynadığımız evreni gerçek kılan bir oyundu. Aynen Mass Effect’in yaptığı gibi bu evreni gerçek kılması dışında, en iyi kurgusal silahlara da sahipti.

Dragon Age

90’ların parti tabanlı RPG’lerine dönüş yaşatan Dragon Age, sağlam oynanışı ve mitolojisiyle en iyi serilerden biri oldu.

Gears of War

Gears of War serisi, oyunculara shooter’ların üçüncü şahıs bakış açısından da oynanabileceğini kanıtladı. Sert karakterlerle sert silahların bulunduğu oyun, özellikle çoklu oyuncu modlarıyla da bol bol anılıyor.

Left 4 Dead

Zombiler her yerde. Call of Duty’den tutun Plants vs. Zombies’e kadar, son zamanların en popüler temalarından oldu. Bunun en büyük nedenlerinden biri de Left 4 Dead serisi olsa gerek. Özellikle takım oyununu ön plana çıkarması da cabası.

Mass Effect

Bir çok oyuncu “Neslimizin Star Trek’i” diye hitap ediyor ona. Kabul etmemek elde değil. Mass Effect, hikayesi zengin bir uzay operasını karşımıza çıkarıyor.

Saints Row

Bir oyunu neden oynarsınız? Oyun olduğu için. Saints Row da bunu başarıyor. Üzerinde makineli tüfek olan bir kamyon sürmek, amaçsızca trafikte seyretmek, ya da şehirde yaşayanları vurmak… Bütün bunlarla birlikte eğlenceli bir seri haline geldi Saints Row.

Two Worlds

Bir çok firma yeni RPG’lerinde hikaye ve atmosfere önem verirken, ana RPG unsurlarını unutur oldu. Two Worlds ise sağlam bir RPG olarak karşımıza çıktı.

Uncharted

Adventure oyunlarını geri getiren serilerden birisi Uncharted. Güzel bir hikaye, sevilen karakterler ve ilgi çekici mekanlarla birlikte eğlenceli bir macerayı bizlere sundu.

The World Ends With You

Square Enix son dönemlerde biraz hayalkırıklığı yaratıyor olsa da The World Ends With You tam anlamıyla nadir bulunan serilerden.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu