Oyun Haberleri

Yeni oyunun iptalinin yankıları sürüyor

God of War serisinin yaratıcısı olan Sony’nin Santa Monica Stüdyoları, geçtiğimiz günlerde bir grup çalışanını işten çıkarmış ve yeni projeyi iptal etmişti. Yeni bir marka yaratacak olan projenin iptaline ve işten çıkarmalara, Braid ve The Witness’ın yaratcısı Jonathan Blow’dan yorum geldi.

İşten çıkarılanlar arasında yer alan baş bölüm tasarımcısı Jonathan Hawkin, Twitter hesabı üzerinden “Dün işten çıkarıldım. İyi bir 10 yıldı ve 90 üzeri skor alan oyunlar yapma imkanım oldu. Rüyayı yaşadım ve tüm amaçlarıma ulaştım. Sadece biri dışında… Sıfırdan bir şey yaratmak ve yeni AAA bir marka yaratmak.” yazmıştı.

Jonathan Blow ise konuyla ilgili olarak Twitter hesabı üzerinden oyun yayıncılarının yeni marka yaratma girişimlerinin korkutucu, riskli ve genellikle verilen emeğe değmediği konusunda konuştuğunu, ancak bunun doğru olmadığını, her başarılı markanın da bir zamanlar “yeni bir marka” olduğunu belirtti. “God of War da bir zamanlar yeni bir markaydı, Call of Duty de yeni bir markaydı.” diye ekleyen Blow, görünüşe göre son olaylar hakkında oldukça dolu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu