Teknoloji Haberleri

Yeni PS5 kontrolcüsü duyuruldu

PlayStation ekosisteminin en büyük eksikliklerinden olan engelli oyuncular için sonunda Sony tarafı da adım attı. Yeni PS5 kontrolcüsü CES’de Project Leonardo adı ile duyuruldu. Firma, birçok programlanabilir bir dizi tuş ile geliştirdiği kontrolcü sayesinde engelli oyunculara da eğlenceye dahil etmek istiyor.

Yeni PS5 kontrolcüsü Project Leonardo adı ile duyuruldu

Daha önce Microsoft’un da engelli oyuncular için sunduğu Adaptive Controller ile benzer yoldan ilerleyecek olan kumanda, donanım özelleştirmesinin yanı sıra, oyuncuların kontrol düzenini ve analog çubuk konumlandırmasını da değiştirebilmesiyle öne çıkıyor. Ayrıca oyuncuların düğmeleri yeniden eşleyebilmesi ve konsolda kontrol profilleri oluşturabilmesi için yazılım özelleştirmesini de destekleyecek.

Yeni PS5 kontrolcüsü Project Leonardo adı ile duyuruldu

PlayStation Blog’da yayınlanan bilgilere göre, engelli oyuncuların daha kolay, daha rahat ve daha uzun süre oynamasına yardımcı olmak için “kutudan çıktığı gibi” çalışan kit olarak sunulacak.

Firma yeni PS5 kontrolcüsünü, “Cihaz, bir kontrol cihazını uzun süre tutma, küçük düğmelere veya tetikleyicilere doğru bir şekilde basma veya standart bir kontrol cihazında baş parmakları ve parmakları en iyi şekilde konumlandırma gibi zorluklar da dahil olmak üzere, sınırlı motor kontrolüne sahip birçok oyuncunun karşılaştığı yaygın zorlukları ele almak için inşa edilmiştir.” olarak tanımlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu