Oyun Haberleri

Yeni Tomb Raider oyunları ne kadar sattı?

Tomb Raider serisi bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllarda çıkan yeni oyunları ile bilikte yenilenmiş bir şekilde karşımıza çıkmaya başladı. Tomb Raider Reborn ve arkasından gelen Rise of the Tomb Raider oyunları ile birlikte Lara Croft‘un acemilikten önemli bir kaşif olma yolundaki ilk adımlarını izledik. Serinin bir sonraki adımı için uzun süredir dedikodular dolaşsa da hala resmi bir açıklama gelmedi. Yine de Square Enix’ten dönem dönem seri ile ilgili bazı açıklamalar geliyor.

Tomb Raider oyunları ne kadar sattı?

İşte bu konuda yapılan son açıklama her iki oyunun da satış rakamları ile alakalı oldu. GamesIndustry ile bir söyleşi yapan Square Enix yetkilileri ilk Tomb Raider oyununun dünya genelinde 11 milyon sattığını açıkladı. Bu açıklama ile ilgili platform detayları verilmese de SteamSpy verilerine baktığımızda neredeyse yarısının PC platformundan olduğunu görüyoruz.

Tabi ilk oyun dışında 2016 yılında çıkan Rise of the Tomb Raider detayları da verilmiş. Bu oyunun net satış rakamlarını vermeyen Square Enix yetkilileri, Rise of the Tomb Raider’ın dünya genelinde 7 milyon dağıtıldığını açıklamış.  Yine SteamSpy verilerine baktığımızda bu rakamın yaklaşık 2 milyonunun PC platformuna ait olduğunu görüyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu