Oyun Haberleri

Yeni Tomb Raider’ın yeni detayları açıklandı

Crystal Dynamics’in seriye devrim yaptıracağı iddia edilen yeni oyunu Tomb Raider hakkında yeni detaylar bir çok dergi tarafından açıklanmaya başladı.

DİKKAT AŞAĞIDAKİ BİLGİLERDE SPOILER’A RASTLAMANIZ SÖZ KONUSU!

İlk önce İspanyol dergisi Hobby Consolas’ın kapak konusu olarak açıklananlar:

– Eğer bu oyunu eski Tomb Raider’lardaki Lara Croft ile karşılaşacağınızı düşünerek oynamaya niyetlenirseniz hayal kırklığına uğrarsınız. Bu Lara bir insan, kanıyor ve acı çekiyor. Ve her şeyden önce hayatta kalmak için savaşıyor.

– Lara’nın yüzünde acı ve korkuyu görmeye alışacaksınız. Yüz ifadeleri hatta kamera hareketleri bile motion capturing tekniği kullanılarak hazırlandı.

– Yeni oyunun adı sadece “Tomb Raider” olacak ve tam anlamıyla yeniden yapım halinde olacak. Geliştiriciler Lara Croft’u baştan hayal ederek, eski Lara ile çok az ortak noktası olan, gıpta edilecek bir vücudu ve inanılmaz akrobatik yetenekleri olan bir kadın yarattılar. Ana hikaye, geliştirme işlemi ve hatta ana karakter bile bu oyunda en başından yeniden oluşturulmuş.

– Oyundaki hikaye üniversiteden yeni mezun olmuş genç Lara Croft’un etrafında geçecek. Mantıklı ve analitik düşünce yeteneğine sahip bu genç hanım Endurance adlı bir gemi ile keşif gezisine çıkar. Gemi Japonya kıyılarındaki bir ada açıklarında batar. Kazadan tek kurtulan Lara olur.

– Yardımcı güçler ve ara yüz bu oyunda en aza indirgenecek, yine de oyun hızlıca eylem yapılması gereken durumlarda (Quicktime events) bizlere neyin yanabileceğini veya hangi tuşa basılabileceğini gösterecek.

– Adanın orta bölgesi oyunda merkez görevini görecek. Ana kampta yetenek satın alabilecek, yeni araçlar yapabilecek veya bitirdiğiniz görevleri yeniden yapabileceksiniz. Geri kalan bölgeler tırmanma ve yeni görevleri bulmak için kullanılacak. (O zaman oyun biraz AC’ye benzeyecek gibi ve oyunu %100 tamamlamak için her görevde bir koşul bulunma ihtimali olabilir. -MK)

– Lara’nın hayatta kalma içgüdüsü (Survival Instinct) olacak. Bir tuşa basarak özel bir görünüşü aktif edeceksiniz ve bu sayede ortamdaki ilginç elementleri farklı renklerde göreceksiniz. (Yine AC’deki Eagle Vision gibi -MK) Arka plan ve alakasız şeyler gri halde, ipuçları sarı olarak gözükecek. Bu şekilde normal gözle görülmeyecek izleri takip edebileceksiniz. Örneğin kurtların ayak izleri sizi ilk yardım çantasına götürebilecek, lakin oraya vardığınızda kurtların size saldırma ihtimali de var.

– Bulmacalar önceki oyunlardan çok daha karışık olacak. Üstelik bu sefer sadece çevreyi incelemekle alakalı olmayacak, aynı zamanda sıcak su ve ateş etkileşimlerini, yer çekiminin önemini, patlayıcıları, vs. gibi şeyleri de hesaba katmak zorunda kalacaksınız. (Yani Ac’de olduğu gibi en tepeye tırmanmak için bir rota bulmak yetmeyecek, yeri gelecek patlayıcı, ateş vs. ile yolu biz oluşturacağız. -MK)

– Yeni oyunda kamera yenilikçi bir framing sistemi kullanacak. Bu şekilde oyuna ızdırap ve klostrofobi (kapalı alan korkusu) gibi duygular ekleyebilecek. Oyun Crystal Engine adı verilen yenilenmiş bir grafik motorunu kullanacak.

Yukarıda parantez içlerinde yazdığımız gibi oyun pek çok oyundan esinlenerek hazırlanmış. Buna göre:

Half Life 2’nin fizikleri: Yer çekimi veya su akıntıları zaten eski oyunlarda da vardı. Yeni oyunda ise bu özellikler kutu veya variller ile etkileşimli olarak kullanılacak.

Uncharted’ın atmosferi: Lara’ya kıyasla Nathan’ın monologları çok daha kısıtlı olacak. Ayrıca karakterin başından geçen uç olaylar da bu oyunda daha fazla karşımıza çıkacak.

Assassin’s Creed’in “görüş”ü: Yukarıda bahsettiğimiz gibi Ezio’nun Eagle Sight’ı gibi Lara’nın da ortamdaki kullanılabilecek şeyleri Survival Instinct özelliği ile görebileceğiz.

Batman Begins’in başlangıç hikayesi: Son üçlemenin ilk oyununda Bruce Wayne’in Batman oluşu epey zorlu bir süreçten geçmişti. İşte filmdeki bu “kahramanın yolculuğu” teması Lara’nın ilk adımlarına yön verecek.

127 Saat’teki acı çekiş: 127 Saat adlı filmde ana karakter hayatta kalmak için vücudundan bir parça feda ediyordu. Filmin bu en meşhur sahnesi Crystal Dynamics çalışanlarına Lara’nın acıya dayanıklılığının sınırını belirlemek için ilham kaynağı olmuş.

Lost’un gizemi: Garip bir gemi kazası (uçak kazası). İzole edilmiş gizemli bir ada. Fazla söze gerek yok herhalde.

Bir Fransız yayını olan başka bir oyun dergisi Consoles’da ise oyunla ilgili şu detaylar yer alıyor:

– Bütün macera üç büyük bölüme (episode) ayrılmış durumda. Her bir bölüm Lara’nın tatlı bir kızdan amansız bir maceracıya dönüşmesini anlatıyor. Bunlar hayatta kalma, kurtarma ve kaçış.

– Yerçekimi ve merkezkaç kanunları Lara’nın engelleri aşmasına yardımcı olacak.

– Sinematiklerle oyun arasındaki geçişleri neredeyse hiç anlayamayacaksınız

– Lara’nın acısı, yüze yakın çekim ve ekranın bulanıklaşması gibi efektlerle vurgulanacak

– Lara oyun boyunca değişim yaşayacak. Yukarıda bahsettiğimiz gibi genç tecrübesiz bir kadından bir maceracıya dönüşecek. Bunu da zaten eşyalarından anlayabileceğiz. Ayrıca makalede çifte silahını görme ihtimalimizin olduğunu da belirtiyor.

– Lara, Surviaval Instinct özelliğini sadece sabit dururken kullanabilecek

– Bulmacaları çözmenin birden çok yolu var ve hatta fizik kullanımı sayesinde bir bulmacayı çözmek için birkaç kez deneme yapmanız gerekecek.

– Oyun boyunca pek çok Buda heykelleri göreceğiz. Her ne kadar bunların kayıt noktaları olduğu belirtilse de henüz kesin rolleri belli değil.

– Lara, bazı doğa nesnelerinin üzerlerinde gereğinden fazla durursa bunlar yıkılacaklar. (Örneğin uçurum kenarındaki çıkıntı taş platformlar -MK)

Gerçekten bunları okudukça bizi bekleyen olağan üstü bir oyun varmış gibi geliyor. Gerçekten yeni Lara’yı gerek resimlerinden gerekse özelliklerinden dolayı merakla bekliyoruz. Eğer Batman Begins’in film alanında yaptığı devrimi oyun alanında yapabilirse ne mutlu bize.

Yeni Lara PlayStation 3, Xbox 360 ve PC’ye gelecek. Henüz bir çıkış tarihi belirtilmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu