Oyun Haberleri

Yeni Xbox’a mutlaka çıkması gereken oyunlar listesi

Yeni konsol söylentileri giderek yayılmaya başladı. Ne zaman gösterileceği, ilk bilgilerin ne zaman verileceği ise henüz belli değil, lakin Internet’te gezinen bilgilere göre yeni Xbox konsolunun E3 2012’de ilk kez gösterileceği tahmin ediliyor.

Eh, yeni konsol olur da, yeni oyunlar olmaz mı? Olur tabii ki, ama nasıl olur? Evvela akılda kalıcı, geçmişte başarısını ispat etmiş oyun serilerinden destek almak gerekir değil mi? İşte karşınızda, çıkması muhtemel yeni Xbox konsolunda mutlaka olması gereken oyun serileri (Tabii ki yeni üyeleriyle).

HALO Serisi

Master Chief ölse bile Halo evrenindeki maceralar asla bitmez, zira son çıkan oyunlarda gördük ki Halo evreni sadece Master Chief’den ibaret değil. Farklı takımları kontrol ettik, farklı zamanlara adım attık, hatta tür değiştirdik, RTS tarzındaki Halo: Wars’u oynadık. Demek ki Halo büyük isim ve ondan daha yenilecek çok ekmek var.

Microsoft, E3’te Halo HD ve Halo 4’ü duyurdu Xbox 360 için. Önümüzdeki E3 fuarında da yeni konsolla beraber yeni Halo oyununu neden duyurmasın? İlk Xbox’da Halo oynadık, ikincisinde de… Muhtemelen üçüncüsünde de oynarız.

Gears of War Serisi

Şüphesiz Microsoft’un Halo serisinden sonra Xbox 360’da en fazla para kazandığı “Exclusive” isim. Her ne kadar yapımcılar, “Gears of War’ı üçleme olarak planladık” dese de, pek inanmamak gerek. Neden mi? Örneklerini daha önce defalarca gördük çünkü. Çoğu seride hikaye tamamlansa, başa dönülebiliyor, alternatif bir senaryo oluşturulabiliyor, geri planda kalmış karakterlerin üzerine gidiliyor veya seriye yepyeni bir başlangıç niteliğinde oyunlar hazırlanabiliyor. İlk iki Gears of War oyunu, toplamda 10 milyondan fazla satılmıştı. Gears of War 3’ten de beklentiler büyük. Bizce bu seri bitmez kolay kolay…

Forza Motorsport Serisi

İşte Microsoft’un önemli bir ismi daha. Kesinlikle çok kaliteli ve başarılı bir yarış serisi olduğunu söyleyebiliriz. Forza 3, Gran Turismo 5’in devamlı ertelendiği bir dönemde duyurulup, kısa sürede piyasaya sürülmüştü. Ardından geçtiğimiz yıl ilk kez E3’te gösterilen Forza 4 ise, hareket algılayıcı kontrol mekanizmasıyla dikkat çekmişti. Xbox 360’da iki önemli oyunla boy gösteren seri, haliyle daha yeni üyeleriyle sonraki Xbox konsoluna da gelmeli, gelecektir de…

FABLE Serisi

Lionhead, devamlı radikal değişikliklerle, yeni özelliklerle Fable serisini dinamik tutmayı biliyor. Fable 3, pek çok oyuncu için hayal kırıklığı oldu belki, ama ekibin pes etmeye niyeti yok. Şu an Kinect sistemine uygun olarak geliştirilen Fable: Journey bulunuyor. Büyük ihtimalle de Xbox 360 sisteminin son Fable oyunu olacak. Ardından sıra nereye mi geliyor, tabii ki bir sonraki konsola..

Splinter Cell Serisi

Tom Clancy başlığı altında bugüne dek hazırlanmış belki de en heyecanlı seridir Splinter Cell. Tamam, Xbox’a özel olarak satışa sunulmadı hiç, PC ve diğer platformlar için de hazırlandı. Ancak şu bir gerçek ki Splinter Cell, Microsoft’un konsollarında çok fazla satıyor ve yapımcıların yüzünü güldürüyor. Sam Fisher’ın hayatında radikal değişiklikler gerçekleşeli birkaç yıl oluyor. Sanırız yine birkaç yıl sonra, bambaşka bir arenada göreceğiz Sam’i

Alan Wake Serisi

İşte başta seri olarak planlanmış, ancak beklediği başarıyı elde edememiş bir yapım. Alan Wake, zamanında PC ve X360 platformları için duyurulmuş, ardından ekipteki yetersizliklerden ötürü sadece X360 versiyonunun piyasaya sürülmesine karar verilmişti. Yıllarca bekledikten sonra bazı oyuncular çok beğendi, bazıları için ise hayal kırıklığı oldu. Satış rakamlarının beklenenden düşük olması, Alan Wake’in geleceğini de tehlikeye soktu. Ancak her zaman iyi bir ikinci şans vardır. Belki de Alan için en iyi şans, yeni Xbox konsolunun ilk ıyunlarından biri olmaktır..

Condemned Serisi

Monolith, bu oyunla korkutmayı çok iyi becermişti. İlk oyunda bir dedektifi canlandırarak esrarengiz ölümlerin cevaplarını arıyorduk. Ardından gelen devam oyunuyla da korku ateşi körüklendi. Condemned 2’nin PC’ye çıkmaması, PC kullanıcılarını üzerken, oyunu X360 kullanıcıları için daha değerli bir duruma getiriyordu. Korkunun üçüncü etabı için yeni Xbox konsolu gayet uygun görünüyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu