Oyun Haberleri

Yeşilay’ın eSpor açıklaması tartışmalara sebep oldu

Yeşilay hepinizin bildiği gibi sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ülkemizin güzide kurumlarından birisi. kurumun sosyal medya hesaplarından yapılan bir açıklama ise oyun sektöründe tartışmaları da beraberinde getirmiş oldu.

Yeşilay: “Sporun eeee’si olur mu?”

[reklam=496]

Kurumun sosyal medya hesaplarından “Sporun EEEE’si olur mu?” başlığı ile bir açıklama paylaşıldı. Bu açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Dijital oyunların spor olarak isimlendirilmesi zararlarının göz ardı edilmesine neden oluyor. Oysa bu oyunlar teknoloji bağımlılığını tetikliyor, kumar bağımlılığına giden yolu kolaylaştırıyor. Çok uzun saatler bilgisayar başında kalınması sonucu obezite ve kas iskelet sistem bozuklukları riskini artırıyor. Akademik başarısızlıklara sebep oluyor. Dijitali değil, yaşamayı hayatınızın merkezine alın. Teknoloji bağımlılığının karşısında durun.”

Tabi bu açıklamalar başta da belirttiğimiz gibi tartışmaları da beraberinde getirmiş oldu. Gerek oyunculardan gerekse de sektörde yer alan isimlerden konuyla ilgili açıklamalar geldi. Riot Games bildiğiniz gibi ülkemizde eSpor’un merkezinde olan firmalardan bir tanesi. Riot Games Ülke Müdürü Erdinç İyikul kendi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Yeşilay, verdiği hizmetler açısından çok önemli bir kurum. Attığı bu mesajda ortaya çıkan bakış açısı maalesef bu kurumu sorgulamamıza neden oluyor. Bu alanı anlamak yerine anlamadan yaftalamak cehalettir. Sporun e’si mis gibi olur, görmek isterseniz etkinliklerimize bekleriz.” ifadelerine yer verdi.

Bu açıklamalar ile birlikte başka bir duyuru da Türkiye eSpor Federasyonu‘ndan geldi. Federasyonun sosyal medya hesaplarında “Olimpiyatlara kabul edilme safhasına gelmiş, dünyanın her yerinde federasyonlaşmış ve spor olarak kabul edilmiş espor ile ilgili @1920yesilay’ın yaptığı yorumlara katılmıyoruz.Arzu ederlerse esporun neden spor olduğunu anlatmak, kişisel gelişime ve gençlerimize katkıları hakkında bilgilendirmek ve bu sayede konuyla ilgili daha sağlıklı bir görüş kazanmalarına yardımcı olmak isteriz.” açıklaması yapıldı.

Açıkçası her türlü bağımlılık insan sağlığına tabi ki zarar verir. Fakat eSpor’u ve oyunları bu bağımlılığın merkezine koyup bu şekilde ele almak sadece araştırmamak ya da bilmemekten kaynaklanıyor diye düşünüyoruz. Sonuçta uzun saatler televizyon izlemek ne kadar zararlıysa, oyun oynamak da o kadar zararlı oluyor. Bunu güzel açıklamak yerine işi bu kadar yüzeysel ele almak bu konudaki acemiliği ortaya çıkarmış diyebiliriz. Bana soracak olursanız Yeşilay iyi bir noktaya parmak basmaya çalışırken olayı çok yanlış bir şekilde ele almış. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu