Oyun Haberleri

YouTuber gelirlerinin resmi olarak denetlenmesi başladı

İnternet ortamında yayın yapıp içerik üreterek gelir kapısı elde eden fenomenler için iki sene önce özel bir verdi denetimi çalışması yapacağı duyurulmuştu. Şimdi ise özellikle YouTube platformundan elde edilen gelirler, devlet tarafından resmi olarak incelenmeye başlanacak.

YouTuber’lardan resmi olarak vergi toplanmaya başladı

Bu düzenlemeler ilk başka bir ajansa bağlı yayıncılar için yapılmıştı. Fakat sonrasında tek başına yayın yapan yayıncıların sayısı artınca, devlet bu tarafa da el attı. 2018 yılının Temmuz ayında tamamlanan vergi çalışmaların sonrasında, YouTube ya da daha başka bir platformda toplamda 26 bin TL‘yi aşan yayıncıların vergi ödemesine karar verildi.

Yasal mevzuatlarla birlikte YouTube ve benzeri platformlardan gelir elde eden yayıncılar için resmi denetim süreci de Kasım 2018 itibariyle başlamış bulunuyor. Webtekno‘nun haberine göre bundan sonraki aşamalarda gelir elde ettikleri tespit edilen yayıncılar, aşağıda yer alan resmi yazıyla Gelir İdaresi Başkanlığı’na davet edilecekler. Bakalım YouTube‘la birlikte Twitch gibi daha interaktif olan platformlarda da sıkı denetimler görecek miyiz? Sona geldiğimizde büyük yayıncılarının hepsinin artık devlete zorunlu olarak vergi vereceği kesinleşti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu