Anime & Manga #70: Brynhildr in the Darkness

2000’li yılların animelerinin, 90 ve 80’lere oranla ne kadar hızlı geliştiklerini fark ediyorum. Buna, mangalar da dahil aslında. Çizimler, renklendirmeler ve hatta karakter detayları; eskiye oranla daha canlı görünüyor. Bunun kötü bir yanı yok elbette ancak elle çizilip, PC ortamında düzeltilen anime ile sadece PC ortamında hayat bulan animeler arasında, büyük bir fark var. Ben oyumu her zaman eskilerden yana kullanacağım ve sanmayın ki yeni nesil animeleri sevmiyorum. Aralarında başarılı olan birçok yapım var ve hatta bu sefer 2012 yılında ortaya çıkmış olan Brynhildr in the Darkness ile birlikte, farklı bir dünyaya adım atacağız.

Brynhildr in the Darkness, haftalık olarak Young Jump dergisindeki yerini alan ve hala devam eden bir manga. Anime serisi ise çok yeni, nisan ayından beri aktifliğini sürdürüyor. Toplamda 13 bölüm olan Brynhildr in the Darkness’ın (22 ve 29 Haziran 2014, son iki bölümü de yayımlanacak), bir de OVA’sı var.

Anime/Manganın kahramanı Murakami isimli bir genç. Gökyüzüne büyük ilgi duyan çocukluk arkadaşı Kuroneko’ya açıktır ve onun en büyük arzusu da, uzaylıların varlığını kanıtlamaktır ve bu konuda Ryota Murokami’yle sözleşmişlerdir ancak bir gün yıldız gözlemlemek için çıktıkları bir gezi sırasında, Kuroneko hayatını kaybeder. Murakami ise ağır yaralı olarak, kazadan sağ kurtulur. Aradan yıllar geçer ve Murakami, olanları bir türlü unutamaz. Kuroneko ile aralarındaki söz, onu astronomiye yöneltir. Lise hayatına başladığı gün, okuluna bir kız öğrenci nakil olur; Neko Kuroha. Murakami’nin çocukluk arkadaşına olan korkunç benzerliği, onu ister istemez kıza yakınlaştırır ancak Neko’nun gelişi, Murakami’nin hayatını altüst eder.

Murakami, kızın Kuroneko olduğunu düşünmektedir ancak kız onu tanımadığını söyler. Ayrıca söylediğine göre özel bir güce sahiptir; Geleceği görebilmek!

DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Brynhildr in the Darkness, bol bol fantastik öğeleri gözler önüne seren bir anime. Kimi zaman romantizm, kimi zaman kan, kimi zaman politik içerikleri de izleyiciye/okuyucuya sunuyor. Özellikle küçük yaştaki okurlarımıza tavsiye etmediğimi de belirteyim. Karakterler arasındaki etkileşim ve ayrıca ortaya çıkan yetişkin segmentleri, bazılarınızı rahatsız edebilir.

Brynhildr in the Darkness, Kenichi Imaizumi tarafından yönetildi ve özellikle Elfen Lied gibi yapımları beğeniyorsanız, bu animeyi de seveceksiniz demektir. Hatta animedeki Neko Kuroha karakteri, Elfen Lied’daki Lucy karakterine az da olsa benzemektedir. Benzerliğin olması zaten kaçınılmaz, zira Brynhildr in the Darkness’ın mangakası Lynn Okamoto, yani Elfen Lied’ın imzasını taşıyan kişi.

Animen, ne yazık ki mangadan birebir alınmamış. Eğer Brynhildr in the Darkness’ı okuduysanız, animesinin eksik kaldığını rahatlıkla anlayacaksınız. İnsan, ister istemez bir süreden sonra mangaya yönelebiliyor.

Çizimler ve hikayenin anlatımı gayet başarılı, kalitesinden ödün verilmemiş ancak mangasındaki detayların daha net olduğunu itiraf etmeliyim. Yine de bu animeye, bir şans vermenizden yanayım.

İyi seyirler.

Exit mobile version