Makale

En Noob Dövüş Oyunu Karakterleri

1976’da Heavyweight Champ ile başlayan dövüş oyunu akımı 40 yıllık serüvenine kaldığı yerden devam ediyor. Yie Ar Kung-Fu, Street Fighter, Mortal Kombat, King of Fighters, Tekken, Fatal Fury, Killer Instinct gibi oyunlar gelişen ve her oyuncuya kendine sevdiren dövüş oyunları, oyun sektörünün en etkili türlerinden biriydi. Arcade makinelerinde oynadığımız Street Fighter II veya Fatal Fury gibi oyunlara jetonlarımızı hiç düşünmeden harcarken, Liu Kang’in bisiklet tekmesi ile de düşmanlarımızı pataklayarak ölüme yolluyorduk. Dövüş oyunlarına vaktini harcayan, severek oynayan her oyuncunun karşısına kazanmak için her yolu deneyen ve bundan çekinmeyen rakipler de gelmiştir ve elbet saçlarınızı yolmuşsunuzdur. Sürekli aynı hareketi yaparak, düşmanını sıkıştırarak kazandıkları maçları övünerek anlatan bu oyuncular, hepimizin  korkulu rüyasıydı ve bu oyuncu tipleriyle karşılaştığımız an başımıza ne geleceğini bilerek, hazırlanırdır. Her ne kadar bu tarz oyuncular olsa da, bu oyuncular için aratılmış karakterler de mevcuttu ve her dövüş oyununda bulunuyorlardı. Birbirleri için yaratılmış olan bu oyuncu ve dövüş oyunu karakterleri, bizleri çileden çıkartarak, oyundan soğumamıza dahi neden olmuşlardır.

Bugün sizler için, dövüş oyunlarının en noob karakterlerini sıraladık. Street Fighter II’den Marvel vs. Capcom’a, Soul Calibur’dan Tekken’e kadar birçok karakteri içeren bu liste, sizlerin yaşamış olduğu acıyı da tekrardan uyandıracak. Karşınızda, En noob dövüş oyunu karakterleri!

Akuma (Super Street Fighter II Turbo)

İlk olarak Super Street Fighter II Turbo’da gizli karakter olarak karşımıza çıkan Akuma (Japonca ismiyle Gouki) M. Bison’ı özel hareketi Wrath of Raging Demon (Shin Shun Goku Satsu) ile yere serer ve bizimle karşılaşmaya hazırlanır. Ryu’nun hareket listesine sahip olan, ancak Hadouken ve Tatsumaki Sepukyaku yerine Gohadouken, Zanku Hadouken ve Tatsumaki Zankukyaku gibi daha güçlü hareketleri kullanan ve hızla hareket eden Akuma, bizleri bir hayli zorlayan bir karakterdi.

Ashura Senku rakibinden uzaklaşıp, yakınlaşabilen Akuma, hem yakın mesafe hem de uzak mesafede rakibi zorlayan, ‘fazlasıyla’ güçlü karakterlerden biriydi. Akuma’nın en nefret sebebi özelliği ile, attığı ateşli Hadouken’in, siz savunsanız dahi fazlasıyla hasar vermesiydi.

Gill (Street Fighter 3)

Street Fighter 3’te karşımıza çıkan Gill, bizlere joystick kırdırtan, hayatı sorgulatan bir düşmandı. Normal saldırıları neredeyse her konumdan sizlere ulaşan ve savunsanız dahi size fazlasıyla hasar veren Gill, ‘Efendinin önünde diz çök!’ demesiyle kendini apaçık belli ediyordu aslında. Sahip olduğu hızlı hareket etme özelliği, gökten indirdiği enerji küreleri ve ‘Seraphic Wing’ isimli özel saldırısı ile 50% hasar veren Gill, eğer süper barı doluysa sahip olduğu tüm sağlığı ile dirilerek size tekrardan meydan okuyordu. İlla diz çöktürecek yani!

Azazel (Tekken 6)

Oyuncuları Tekken 6’dan soğutan, hayatı sorgulatan bir başka düşmandı Azazel. Aslına bakarsanız, Azazel’den nefret etmemizi sebebi, Tekken 6’nın mekaniklerine tamamıyla uymayan bir karakter olmasıydı. Neredeyse her hareketinizi savunan, bizlere kaçış veya savunma fırsatı vermeyen Azazel uzak mesafe saldırıları ile de bizlere asıl kabusun ne olduğunu gösteriyordu. En azından Azazel, oynanabilir bir karakter değildi ve bizleri Tekken 6’yı bırakmak için başka bir sebep sunmadı. Tekken 7’den uzak dur Azazel, istenmiyorsun, gelme…

Eddy Gordo (Tekken 3)

Eddy’nin Tekken 3’teki müziğinin aklınızda çaldığını hissedebiliyorum. Capoeira hareketleri ile tekmeler savuşturan ve neredeyse her Tekken 3 karşılaşmasında karşımıza çıkan Eddy Gordo, arkadaş ortamında kesinlikle tercih edilen ve oynanmaya devam eden karakterlerden biriydi. Her ne kadar deneyimli Tekken karakterleri, Eddy’i yere sererek ortadan kaldırsa da, casual oyuncular için Eddy fazlasıyla zor bir rakipti. Sahip olduğu birçok tekme hareketi ve duruş ile harika hareketlere sahip olan Eddy, hepimizin çocukluk, oyunculuk döneminde iyi veya kötü bir iz bırakarak listemizde yerini aldı. Eddy’den yumruğu yediğiniz an, ardından tekmelerin geleceğini bilirdik, bilsek de bir şeyler yapamazdık.

Geese Howard (Fatal Fury / KOF)

Fatal Fury/KoF severlerin yüzlerinin ekşidiğini görür gibiyim. ‘Ucuz karakter’ olarak adlandırabileceğimiz Geese Howard, yaptığımız her harekete ani karşılık vermesiyle ünlenmişti. Uzak mesafeden yaptığı hareketler ile rakibi arasında mesafesini koruyan, yakın mesafede de yakalama hareketleri ile bizlere hasar veren Geese, bizleri acımadan döven bir karakterdi. Hem havada, hem de zeminde verdiği hasar ile bizleri kolayca yenen Geese’in yüzünü şeytan görsün, veya Gill ile Azazel de görebilir.

Astaroth (Soul Calibur)

Serinin ilk oyunu olmasıyla birlikte ‘denge’nin ‘d’sine sahip olmayan Soul Calibur’da birçok aşırı güçlü karakter vardı. Bu karakterlerin başını da Kilik, Siegfried ve Astaroth çekiyordu. Devasa bir balta taşıyan ve özel saldırıları ile rakibine inanılmaz derecede hasar verebilen Astaroth, oyuna yeni başlayanları ezmek ve oyundan bezdirmek için en iyi yöntemdi. Koşarak kafa atan Astaroth rakiplerini kolayca ring dışına çıkartabilirken, yakalama hareketleri ile de kolayca hasar verebilen bir karakterdi.

Yoda (Soul Calibur 4)

Güçlü ve acımasızdır Yoda bu oyunda. Acımaz, kimseye hiç. Namco Bandai’nin PlayStation 3 ve Xbox 360 için geliştirdiği Soul Calibur 4, seriye eklediği Star Wars karakterleri ile de dikkat çekmişti. PlayStation 3 oyuncuları karanlık tarafın ikonik karakteri Darth Vader ile oynayabiliyorken, Xbox 360 oyuncuları da aydınlık tarafın Jedi Usta’sı Yoda ile oynayabiliyordu. Minik olması kadar hızlı da olan Yoda’nın hareketlerinin neredeyse çoğu hem yatay hem de dikey olmasıyla birlikte, karşı konulmaz bir rakipti. Kalmalı sen en iyisi  Star Wars evreninde.

Sentinel (Marvel vs. Capcom 3)

Marvel vs. Capcom 2’de sahip olduğu hareket listesi ile dikkat çeken Sentinel, en başarılı karakterlerden biri olsa da, serinin üçüncü oyununda aynı durum geçerli değildi. Sentinel belki de özünde ‘noob’ diyebileceğimiz bir karakter değildi, yavaştı, hareketleri ağırdı. İyi oyuncular Sentinel’e karşı kolayca oynayabiliyordu, ancak bu durum yine de Sentinel’in ‘ucuz’ bir karakter olduğunu değiştirmiyordu. Kolayca yüksek hasar verebilen ve haritanın her noktasından sizleri vurarak savunmanızı kırabilen Sentinel, Roket Yumruğu ile sizi havada dahi vurabiliyordu. Bu hareketler ile bir de süper kombonuzu eşleştirirseniz, rakibinizden geriye hiç bir şey kalmaz, yok olur gider.

Magneto (Marvel vs. Capcom 2)

Marvel vs. Capcom 2’nin en güçlü oynanabilir karakteri olarak adından söz ettiren Magneto, sahip olduğu hız, düşmanı sektirebilen hareketleri ve süper kombosu ile listemizde fazlasıyla yer almayı hak ediyor. Marvel vs. Capcom 2’nin en etkili takımı olan MSS (Magneto, Sentinel, Storm)’un vazgeçilmezi olan Magneto, sahip olduğu Sentinel ve Storm’u destek karakter olarak kullanarak rakiplerini acımasızca havada sektirebilen ve gerektiği zamanda da hızıyla saldırılardan kaçabilen bir dövüş oyunu karakteri oldu. Her turnuvada, her karşılaşmada Magneto görmekten biz sıkılmıştık, ancak onlar hiçbir zaman sıkılmadı.

Noob Saibot (Mortal Kombat – 2011)

Bi-Han adıyla, orijinal Sub-Zero olarak karşımıza çıkan Noob Saibot, Lin Kuei suikastçılarından biriydi. Mortal Kombat II’de gizli karakter olan ve ilk kez Ultimate Mortal Kombat 3’te oynayabildiğimiz Noob, Mortal Kombat’ın 2011’de piyasaya sürülen oyunu ile ‘Noob’ların tercihi olmuştu. Sahip olduğu, yakalama hareketi ile rakibinin altında beliren ve düşmanını tutarak havadan zemine çarpan Noob, hem kayma hareketleri, hem de çıkarabildiği klonu ile rahatça kombo yapabilen ve rakibinin savunmasını bozabilen bir karakter olmuştu. Düşmanını rahatça delirtebilen Noob Saibot, son olarak rakibini iki koldan çekerek ikiye bölebiliyor, veya yaptığı X-Ray saldırısı ile düşmanını kusturabiliyordu. Liu Kang’in bisiklet tekmesini vuracaksın ağzına, kalkamayacak yapıştığı yerden…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu