Oyun Haberleri

Epic Games 2020 yılı istatistikleri, 103 ücretsiz oyun!

İlk kez 2018 yılında dijital oyun vitrini olarak karşımıza çıkan Epic Games Store, piyasaya sürüldüğü günden bu yana ses getirmeyi başardı. Gerek dağıttığı ücretsiz oyunlar olsun, gerek dönemsel indirimlerde verdiği kuponlar olsun şimdiye kadar oyuncu dostu bir profil çizdiğini söyleyebiliriz. Tabi bu profil aynı zamanda onu sektörün devi Steam için de ciddi bir rakip haline getirdi. Şirketin geçtiğimiz yılın istatistiklerini paylaştığı gönderisindeki sayılar da bunu adeta kanıtlar nitelikte.

Epic Games, 103 farklı oyunu ücretsiz dağıtarak neredeyse 750 milyon kişiye ulaşmış

[reklam=496]

GTA V, Sid Meier’s Civilization VI, ARK: Survival Evolved gibi büyük hayran kitlelerine hitap eden oyunları dağıtarak gönüllerde taht kurmayı başaran Epic Games, geçtiğimiz yıl 103 farklı oyunu farklı tarihlerde ücretsiz olarak oyuncularla buluşturmuş. Bu oyunların toplam değeri ise 2.407 dolar (17.648 Türk Lirası) olarak karşımıza çıkıyor. Dağıttığı bu bedava oyunlar ise toplam 749 milyondan fazla oyuncu tarafından alınmış. Tabi bu dağıtımlar platformun diğer değerlerine de yansımış.

Epic Games Store, toplamda 160 milyondan fazla müşteri kazanmış ve Aralık ayında 56 milyondan fazla aktif kullanıcı sayısına ulaşmış. Bu sırada Epic Games Store’da PC oyuncuları tarafından 700 milyon dolar harcanırken üçüncü parti oyunlarda da 265 milyon dolar harcanmış. Bu durum sosyal medya hesaplarına da sıçrayarak takipçi sayılarında büyük yükselmelere yol açmış. An itibariyle şirket Instagram üzerinde 5.5 milyon, Twitter üzerinde 4.1 milyon ve Facebook üzerinde 1.1 milyon takipçiye hitap ediyor. 

Epic’de yılın en popüler oyunları

Ayrıca geçtiğimiz yılın en popüler oyunlarına da yer vermişler, onlar da şöyle:

– Assassin’s Creed Valhalla
– Satisfactory
– Fortnite
– Snow Runner
– Godfall
– Borderlands 3
– Rocket League
– Tony Hawk’s Pro Skater 1+2
– Grand Theft Auto 5
– Rogue Company

Şirket bütün bunların yanı sıra 2021 yılında yapacaklarından da kısaca bahsetmişler. Bunlardan belki de en dikkat çekeni oyuncu profilleri ve sosyal özelliklerin düzenlenmesi olarak karşımıza çıkıyor. Tıpkı rakibi Steam’de olduğu gibi oyuncuların birbirleriyle etkileşime girebileceği sosyal özellikler güçlenirse bu onlara inanılmaz fayda sağlayacaktır. Peki sizler ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu