Global Game Jam 2014 Istanbul devam ediyor! (1.Gün)

Ülkemizde bu yıl altıncısı düzenlenen Global Game Jam (GGJ 2014), tüm hızıyla devam ediyor. Her yıl düzenlenen, dünyanın en büyük oyun geliştirme maratonu Global Game Jam‘in bu sene ki İstanbul ayağı Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü‘nde BUG‘ın ev sahipliğinde ve Turkcell Geleceği Yazanlar desteği ile gerçekleşiyor!

Basın sponsoru Merlin’in Kazanı olarak orada olduğumuz ve geliştiriciler ile beraber geçirdiğimiz uykusuz bir geceden sonra ilk gün yaşananları özetle size aktaracağız.


(Bir geliştirici fikirlerini sunarken)

Yine GGJ 2014 renkli görüntülerle hafızalarımıza kazındı. Dünya genelinde pek çok ülkenin katılım sağladığı organizasyona yine bu sene de katılım fazlaydı. Geçtiğimiz senelerde 14.000 oyun geliştiricinin katıldığı etkinlikte toplam 2986 oyun üretilmişti. Bu sene kaç tane oyun üretileceği merak konusu. Bunun dışında dün yapılacak oyunlara ait orijinal fikirler sunuldu, tartışıldı ve ekipler kurularak oyunların yapımına başlandı. 48 saatlik uykusuz projelere başlandı ve zaman dolmadan tamamlanması gerekiyor.

Aralarında yapımına başlanılan bazı oyunlara örnek vermek gerekirse şu şekilde:

– Bir oyuncunun aklındaki fikir bir FPS oyunu. Sarhoş bir adamı yöneteceğiz ve oyun çok değişik olacak. Gördüğümüz nesneler aslında var olmayan nesneler olacak ve bizleri ölüme sürükleyecekler. Amacımız ise hayatta kalabilmek ve sarhoşluktan kurtulabilmek.

– Diğer bir arkadaşımızın oyunu ise canavarlar üstüne olacak. Oyunda iki çeşit perspektiften oynama imkanı bulunacak. İlk perspektifte küçük bir kız çocuğu olacağız ve her şey bize canavar gibi gözükecek. Biz de gerçek canavarı avlamaya uğraşacağız. İkinci perspektif ise bize canavar olma imkanı verecek ve küçük kızı yakalamaya çalışacağız.

– Başka bir oyun ise şu şekilde: Etrafta rastgele dolaşan yaratıklar bulunuyor ve bu yaratıkları sakin ve şeytan şekline çevirebiliyoruz. Bu bir platform oyunu ve bölümleri geçmek için yaratıkları kendi lehimize kullanmamız gerekiyor. Bu şekilde bölümleri tamamlayacağız.

Ve bunun gibi benzer bir çok oyun fikri sunuldu.

(Koç Üniversitesi Design Lab’den gelen Oculus Rift ve Leap Motion)


Bir yarışma olmayan GGJ’de amaç, verilen tema ile 48 saat içinde bir oyun geliştirmek. Bu doğrultuda da GGJ katılımcılarının ödülü, geliştirdiği oyun ve bu oyunu dünya ile paylaşması oluyor. İşbirliği ve yenilikçi deneyler birçok açıdan da önemli bir kariyer adımı olarak değerlendirilebilecek.

İlk gün özetle böyle tamamlandı. Bakalım 48 saat sonra ortaya neler çıkacak.

Exit mobile version