Makale

Icomania (Mobil İnceleme)

Akıllı telefonomu daha bir sene önce aldım ve ilk zamanların hevesi haricinde üzerinde çok fazla da oyun oynama yanlısı olmadım. Herhalde hala eski moda oyun oynama şekillerine sıkı sıkıya bağlıyım. Angry Birds artık sizleri de baymadı mı? Ya da Temple Run daha başından itibaren tek düze gelmiyor mu?

Lakin mobil oyunlar konusunda her zaman için bu durum söz konusu değil. Ofiste Ali Osman’ın başlattığı bir çılgınlık olan Icomania da bunun bir örneği.

Games for Friends adlı Alman firmasının geliştirdiği Icomania basitçe ifade etmek gerekirse bir tahmin oyunu. Yapmanız gereken tek şey size verilen resimden ipucu alarak istenen şeklin ne olduğunu bulmak.

Paint 4 Friends, 4 Pics 1 Word gibi oyunların da arkasında bulunan Games for Friends, Icomania ile birlikte bizlere yine basit ve zevkli bir oynanışı olan bir oyun sunuyor.

Oyun gerek Google Play’den gerekse App Store’dan indirilebiliyor. 45 MB boyutundaki oyun telefonunuzda çok fazla bir yer de kaplamadığı için bir artıyı da buradan alıyor.

Icomania’da şehir, ülke, karakter (film, vs.), ünlü kişi, marka, TV/film kategorileri bulunuyor. Katergorilerin altında ise yüzlerce soru sizleri bekliyor. Karşınıza çıkan ikonlar genellikle belirleyici yönleri silinmiş ancak hala temsil ettiği şeyi size anlatacak kadar zekice hazırlanmış olarak geliyor. Evet çoğu oldukça kolayken bazıları sizleri epey zorluyor.

Özeillikle kişi ve marka kısmında şahsen zorlandığım noktalar bulundu. Markaların bizler için en büyük sorunu ülkemizde olmayan markları da içermesi dolayısı ile size verilen ikon normalde çok bariz de olsa o markayı daha önce duymadığımız için pek bir şansımız olmuyor.

En fazla 14 karakterlik soruların sorulduğu oyunda size verilen harf sayısı da aynı. Bazen bu harflerin hepsini kullanırken bazen sadece 2-3 tanesi işinize yarıyor zaten esas sorun da burada çıkıyor. Oyundaki en büyük ipucunuz doğal olarak size gösterilen resim iken ikincisi de size verilen harfler oluyor. Bazen resimden çıkartamadığınız cevapları harflere göz gezdirerek fark edebiliyorsunuz. Tabii bu o kadar kolay değil.

Bunu yanında doğru cevap verdikçe size iki kolaylık daha sunuluyor; harf yardımı ve harf atma. “A” ve kalem işaretli ikinci sıradaki harf yardımında oyun sizin için bir harfi kendisi koyuyor, çöp kovası şeklindeki harf atma ise oyunda verilen 14 harften bir kaç tanesini çıkartılmasını sağlıyor. İlk anlattığım kadar etkili olmasa da bu iki joker sayesinde hiç bilmediğiniz cevapları bile bulma imkanınız doğuyor. Elbette burada bazı sorunlar da mevcut. Diyelim ki 2 adet harf yardımı ve 5 adet harf atma jokerleriniz var ve siz bunların hepsini kullandınız. Yani iki harf cevaba eklenirken ekstra beş harf de sizlere verilen seçenekler arasından silindi. O sırada yanlışlıkla oyundan çıktınız, ki bu  dokunmatik telefonlar da çok zor bir ihtimal değil, işte böyle bir hatadan sonra oyuna geri döndüğünüzde size sorulan soru aynı şekilde dururken attığınız harfler geri geliyor, harf yardımında koyulan harfler cevaptan siliniyor ve daha da kötüsü kullandığınız jokerler hala kullanılmış olarak gözüküyor. Yani tekrardan iki harf yardımı alma imkanınız bulunmuyor.

Elbette bu basit bir yama ile üstesinden gelinebilecek bir durum lakin bir yama gelecek ise içerisinde mutlaka yeni sorular olmalı. 300’ün üzerinde soru ve toplamda 14 bölüm bulunuyor. Ancak başarılı ve hızlı bir cevaplama ile en fazla bir gün içerisinde oyunu bitirme imkanınız mevcut.

Oyunda çoklu oyuncu seçeneği yok, belki ilerleyen zamanlarda arakadaşanızla süreli yarışlar, vs. gibi özellikler gelir. Sadede gelecek olursak Icomania boş zamanlarınızda, yolculuk sırasında sizlere zamanı su gibi geçirtecek hoş bir oyun olmuş. Zorlandığınız yerler olacaktır ancak oyun o kadar fenomen oldu ki artık internetten cevapları bulmanız hiç zor değil. Üstelik ücretsiz olarak indirebildiğiniz için de denemeye kesinlikle değer bir oyun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu