Oyun İncelemeleri

Off-Road Drive

Çamur, kayalar, engebeli yollar ve dahası, Off-Road Drive tabiata karşı sürüş becerilerimizle sanal da olsa meydan okuma fırsatı veriyor. Gözüken bu, aslında oynanışta çeşitli ayrıntılarla birlikte yapım kendisini gösteriyor, ama bir yerde tıkanıyor. En kötü yarış koşullarında başarılı olmaya çalıştığımız Off-Road Drive, arcade bir oynanışa sahip değil, tam tersi detaylı sayılabilecek inceliklere sahip. Bataklıklardan geçerken veya büyük çukurların içine düşüp, yukarı çıkmaya çalışırken bazı mekanikler devreye giriyor. Oynanışta düşük vites, ön/arka diferansiyel kilitleme, klinometre, altimetre gibi ayrıntılar var. Mesela taşların engel koyduğu, biraz derinlemesine çukurlukların olduğu kısımda düşük vitesle girmek gerekiyor. Hurra diye yardırmaca girince penaltı yiyoruz. Bu gibi durumlar derecelendirmemizi etkiliyor. Bu yüzden neyi nasıl kullanacağımızı bilmek gerekli. Bunun için Off-Road’a ilk başladığımızda bize ne yapacağımızı anlatan eğitim bölümü var. Ayrıntılar ve temel mekanikler güzel bir şekilde bu kısımda aktarılmış.

Ruslardan Off-Road heyecanı

Oyun içindeki zeminlerde belirli bir etkileşim söz konusu. Girdiğimiz çamurlu bir zeminde, aracımız takılı kalabiliyor. Etrafa çamurlar sıçrarken, tekerleklerimiz boşa dönüyor.  Burada lastik kalınlıkları gibi bazı etmenler de var. Bunlar yapımın simülasyon tarafını biraz daha ortaya koyuyor, yine de oynanışta bazı eksiklikler var. Bazen çok saçma şekilde bir anda kendinizi yol dışında bulabiliyoruz veya kolayca geçilebilecek olan kısımları geçememe gibi sorunlar yaşanabiliyor. Bunlar da gülün dikenli kısımlarından bazıları. Oyunda Tayland, Güney Afrika, Rusya, Malezya, Amerika (Kuzey Kaliforniya) ve Avustralya’da Off-Road şampiyonalarına giriyoruz. Kupa, sürat ne ararsak var. Oyunda araç seçenekleri yeterli sayılır. Seçebileceğimiz modeller ve çeşitler var. Ayrıca araçlar üstünde ince ayar yapma imkanımız da bulunuyor, ama bu kısım detaylı tutulmamış. Sadece üzerinden geçilmiş gibi bir imaja sahip.

Unreal’ın gücü adına

Off-Road, Unreal Engine 3 kullanılarak hazırlanmış. Unreal 3 motoru yaşını belli ediyor, ama biraz modifiye ederek görüntüsü daha iyi hale gelebiliyor ki, bunun örnekleri var. Bunun gibi seçeneklere rağmen yapımcılar motorun üstünde fazla uğraşmamış gibiler. Genel olarak etrafta bir canlılık var, araçların modellemeleri kötü değil, ama ortalamanın üstüne çıkamıyor Off-Road. Bunlara rağmen çamurların, suyun ekrana sıçraması; aracın kirlenmesi gibi ayrıntıları es geçmemişler. İşin fiziki efekt boyutu da var, ama başarılı olduğu pek söylenemez. Müzikler oyuna ayak uydururken, sesler ise kulaklara güzel gelecek kadar etkileyici değil. Yapımın kariyer modu dışında, multiplayer kısmı da var, ancak pek rağbet edilecek gibi değil. Sonuç olarak bazı hatalarına ve eksikliklerine rağmen 1C-Avalon fena bir iş çıkarmamış. Oyun mekaniği ile türü seven oyuncular için hiç değilse bir şans verilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu