Makale

PC için en iyi ücretsiz online oyunlar

PC için en iyi ücretsiz online oyunlar arıyor, merak ediyor ve zaman geçirecek oyunlar arıyorsanız bu rehberimiz tam size göre. Oynaması eğlenceli ve bir o kadar da popüler oyunları bir araya getirdik. Askeriyeden bilim kurguya, MMO’dan kart oyunlarına kadar birçok ücretsiz online oyunlara değineceğiz.

En iyi ücretsiz online PC oyunları

En iyi ücretsiz online PC oyunları listemizde birçok kategoriden geçmişin ve şu anın popüler oyunlarına kadar birçok ücretsiz oyuna değindik. Ücretsiz PC oyunları sistem gereksinimleri olarak daha mütavazı olabiliyor. Böylece daha çok kitleye ulaşmaları sağlanıyor.

Bu nedenle ücretsiz online PC oyunları sistem gereksinimleri olarak üst seviye bilgisayarlar gerektirmeyebilir. Online oyunlar PC ve konsollar için oldukça tercih edilen oyun türleri arasında yer alıyor.

Aşağıda sayacağımız yapımların bir çoğu çok yüksek sistem gereksinimi istemeyen oyunlar. Yine de oynamakta sıkıntı yaşadığınız olursa, Bilgisayar Hızlandırma rehberi içeriğimizde yer alan maddeler işinizi bir nebze de olsa rahatlatacaktır.

[reklam=587]

En iyi ücretsiz PC oyunları online listemizde ise şu oyunlar var:

25. Call of Duty: Warzone

call of duty ücretsiz online oyunlar

Call of Duty serisinin ücretsiz çevrimiçi Battle Royale oyunlarından birisi olan Warzone, arkadaşlarınızla veya tek başınıza oyun oynamak istiyorsanız güzel bir alternatif olarak listemizde yer alıyor. 100’den fazla oyuncu ile rekabet içerisinde olduğunuz Warzone, Call of Duty serisinin en beğenilen oyunları arasında yer alıyor.

24. Unturned

zombi ücretsiz çevrimiçi oyunlar

Listemizin bir diğer oyunu da oldukça fazla oyuncu tarafından beğenilen aynı zamanda ücretsiz çevrimiçi hayatta kalma oyunlarından birisi olan Unturned. Unturned, oynaması ücretsiz en iyi hayatta kalma oyunlarından biridir. Unturned, oyuncuların oyun içi düzenleyici sayesinde özel harita ve modlar gibi özelleştirmeler yapmalarına olanak veriyor.

Dilerseniz bu özelleştirmeleri Steam Atölyesi’nde yayınlayabilirsiniz. Unturned, çeşitli oyun modları ile birlikte hem tek hem de çevrimiçi çok oyunculu bir moda sahiptir. Haziran 2017’de piyasaya sürülen Unturned ücretsiz zombi hayatta kalma teması ile zevkli bir oyun olduğunu söyleyebiliriz.

23. War Thunder

savaş ücretsiz online oyunlar

Uçakları ve tankları seviyor, çevrimiçi bir savaş arıyorsanız bu oyun ilginizi çekebilir. Sizin gibi savaş ve online oyunlar oynamayı seven insanlar ile bir araya gelerek beraber hava savaşları yapabilir ve 2. Dünya savaşı temalı savaş oyununu arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz.

22. Paladins

ücretsiz online oyunlar

Blizzard’ın popüler oyunu Overwatch 2’ye benzerliğiyle andığımız Paladins, Overwatch 2’ye nazaran ücretsiz bir alternatif sunuyor. High Res Studios tarafından geliştirilen Paladins oyunculara oldukça güzel oyun modları ve farklı karakterler sunuyor

21. Dauntless

ücretsiz online oyunlar

Monster Hunter: World tarzında olan ancak ücretsiz online oyunlar listemizde yerini alan Dauntless, canavar öldürme odaklı bir online oyundur. Arkadaşlarınızla beraber çevrimiçi olarak oynayabilir ve zorlu canavarların üstesinden gelebilirsiniz.

20. Teamfight Tactics

ücretsiz online oyunlar

League of Legends oyun modlarından birisi olan ve kısaltması TFT olan oyunu arkadaşlarınıza veya diğer insanlara karşı oynayabilir, rekabetçi maçlar yapabilirsiniz.

19. Roblox

ücretsiz online oyunlar

Roblox günümüzde binlerce kişi tarafından oynanan ve giderek daha da popülerleşen bir oyun haline geliyor. Roblox’un özgür ve istediğinizi yapabilmenize olanak sağlayan dünyası onu en popüler online oyunlar arasında yer almasını sağlıyor.

[reklam=587]

18. Rocket League

bir sürü ücretsiz online oyun

Futbol ve arabaları birleştiren ve agresif bir futbol deneyimi sunan Rocket League, rekabetçi oyun modları ile beraber arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz ücretsiz online oyunlar arasında yerini alıyor.

17. Conqueror’s Blade

ücretsiz online oyunlar

Conqueror’s Blade, epik kuşatmalara girdiğinizde içinizdeki şövalyeyi ortaya çıkartıyor. Ortaçağ temalı bu oyunda kahramanınızı seçip savaşlara katılabilirsiniz. Conqueror’s Blade ortaçağ temasıyla birlikte PC için ücretsiz oyunlar arasında yer alıyor.

16. StarCraft II

pc için en iyi ücretsiz online oyunlar

E-spor çılgınlığının başlangıcına sebep olan oyunlardan birisi olan StarCraft II, çıktığı günden bugüne rekabet ortamını koruyor.

15. Valorant

pc için en iyi ücretsiz online oyunlar

Listemizin olmazsa olmaz ve belki de Türkiye’deki en popüler oyunlardan birisi olan Valorant, Riot Games’in çıkardığı son oyunlardan birisi. Ne tam olarak OverWatch ne de Counter-Strike oyunlarına benzemeyen farklı bir oyun yapısı sunan Valorant

14. Genshin Impact

pc için en iyi ücretsiz online oyunlar

Açık dünyası devasa ve dudak uçuklatacak kadar güzel, toplanacak işlenecek ve çok sayıda yapılacak aktivitesi ile birlikte oldukça güzel bir çevrimiçi oyun olan Genshin Impact, arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz ücretsiz aksiyon rol yapma oyunları arasında yerini alıyor.

13. Halo Infinite

pc için en iyi ücretsiz online oyunlar

Halo serisi şüphesiz Xbox’ın göz bebeği serilerinden birisi. Halo Infinite çevrimiçi oyun modu tamamen ücretsizdir ancak hikaye (Campaign) modu ücretli olarak karşımıza çıkıyor. CS: GO ve Destiny oyunlarından izler barındıran ancak kendisine has bir oynanış tarzı bulunduran Halo Infinite en iyi ücretsiz FPS oyunları arasında yerini alıyor.

12. World of Tanks

pc için en iyi ücretsiz oyunlar

Belki de şimdiye kadarki en iyi PC tank oyunları arasında yer alan World of Tanks, kendisine özgü oyun mekaniği üzerine inşa edilmiş ve heyecan verici bir çevrimiçi tank savaşı oyunu. Yüzlerce araç ve oyun modunu barındıran World of Tanks ücretsiz çevrimiçi oyunlar listemizde yerini alıyor.

11. World of Warships

pc için en iyi ücretsiz online oyunlar

World of Tanks tarzı oyunları seviyorsanız ancak savaşların okyanusta geçmesini istiyorsanız World of Warships tam olarak sizin için. World of Warships, basit kontrol yapısı, donanma ve ölüm maçı modları ile güzel zaman geçirmenize olanak veriyor.

10. Path of Exile

en iyi ücretsiz çevrimiçi oyunlar

Diablo tarzında bir aksiyon RPG’si olan Path of Exile, listemizdeki güncel kalmayı başarmış ücretsiz çevrimiçi oyunlar arasında yerini aldı. Bir veya iki arkadaşınızla beraber karanlık ve fantastik dünyasında yüzlerce maceraya çıkabilirsiniz.

9. Lost Ark

en iyi ücretsiz çevrimiçi oyunlar

En çok sevilen ve yeni MMO oyunlarından biri olan Lost Ark, Güney Kore’de çıkışını gerçekleştirmesinin ardından tüm dünyada oynanmaya başladı. Final Fantasy ve Diablo’nun ilginç bir karışımı gibi görünen Lost Ark oynaması ücretsiz çevrimiçi MMO oyunları arasında yer alıyor. Ancak yine de göz atabileceğiniz ve parayla satın alınabilen başlangıç paketleri mevcut.

8. Legends of Runeterra

en iyi ücretsiz çevrimiçi oyunlar

Kart oyunlarının çoğu başlangıçta ücretsiz olarak sunulur ancak ilerleyen zamanlarda sürekli harcama yapmanızı gerektirebilir. İşte bu noktada Legends of Runeterra, Riot Games tarafından geliştirilerek oyunculara bu döngüyü kırmayı hedefliyor. Riot Games tarafından sürekli olarak geliştirilen Legends of Runeterra ücretsiz çevrimiçi kart oyunları arasında yerini alıyor ve büyüleyici dünyasını oyunculara sunuyor.

7. Runescape

en iyi ücretsiz oyunlar

Runescape, değerli, uzun yıllardır oynanan ve şimdiye kadar yapılmış en büyük MMORPG’lerden biri olarak anılıyor. Runescape muazzam bir oyuncu kitlesine ve kendi ilgi alanlarınıza göre seçebileceğiniz zorluklarla dolu devasa ve sürekli olarak gelişen bir dünyaya sahip.

6. EVE Online

en iyi ücretsiz oyunlar

Neredeyse 20 yılı aşkın bir geçmişi olan EVE Online ücretsiz online oyunlar listemizdeki en eski oyunlardan birisi olabilir. Ancak bunca zamana rağmen iddialı bir oyun deneyimi sunuyor. Bu uzay similasyonu oyunu, dünyanın en büyüleyici topluluklarından birine ev sahibi yapıyor.

Kendi ekosistemi, birbirleriyle çatışan siyasi grupları ile adeta bir Star Wars filminden fırlamış gibi görünen uzay savaşları ile dolu. EVE Online, Steam üzerinden ücretsiz olarak oynayabileceğiniz oyunlar arasında yer alıyor. Ancak OMEGA paketine abone olarak daha fazla gemiye ve beceriye erişim sağlayabilirsiniz.

[reklam=587]

5. Destiny 2

en iyi ücretsiz oyunlar

Destiny 2, Ekim 2019’da Shadowkeep genişlemesiyle Steam’e geldi ve aynı anda temel oyunu, Leviathan baskınını ve birkaç PvP modu herkese ücretsiz olarak sunuldu. Arkadaşlarınızla takım kurabilir, Destiny 2 Exotics gibi değerli ganimetleri bulmak için maceralara atılabilir ya da Crucible’da diğer oyunculara karşı savaşabilirsiniz.

4. Counter-Strike: Global Offensive

en iyi ücretsiz oyunlar

Counter-Strike: Global Offensive, yani herkes tarafından sıkça kullanılan adıyla CS: GO, uzun yıllardır oldukça popüler ve Steam ücretsiz PC oyunları arasında yer alıyor. CS: GO tamamiyle ücretsizdir ancak Prime Status olarak adlandırılan sürüme geçmek için satın almalı veya belli bir kademeye kadar oynamanız gerekmektedir.

3. Apex Legends

ücretsiz oyunlar pc

Fortnite ve PUBG gibi Battle Royale türünde bir oyun olan Apex Legends, Electronic Arts tarafından yayınlanan bir oyundur. Farklı mekanikleri ve oynanışı ile oyuncuları kendisine hayran bırakan Apex Legends oyunculara farklı deneyimler sunuyor.

2. League of Legends

online oyunlar pc

Tek başınıza veya arkadaşlarınızla güzel vakit geçirebileceğiniz MOBA türünde bir oyun olan League of Legends, çıktığı günden bugüne sürekli güncel olan bir oyun. Oynaması ücretsiz ancak oyunda yer alan kostüm ve çeşitli oyun içi ögeler ile karakterinizi daha da zenginleştirebilirsiniz.

1. Fortnite

online oyunlar pc

Ücretsiz çevrimiçi oyunlar listemizin son oyunu ve Epic Games firmasının başarılı bir oyunu olan Fortnite, Battle Royale oyunları arasında yer alıyor. Battle Royale türü oyuncular arasında rekabeti simgeliyor. Tek, 2 veya 4 kişilik takımlar halinde oynayabileceğiniz Fortnite dünya üzerindeki en iyi online oyunlar arasında yerini alıyor.

Bonus: Dota 2

Beş kişilik iki takımdan oluşan ve MOBA oyunları arasında sevilen bir konuma sahip olan Dota 2, Steam’de en çok oynanan oyunlardan biri. Kuleler tarafından ve yaratıklar ile korunan üssü yok eden oyunu kazanır. Her gün binlerce oyuncu Steam üzerinden Dota 2’yi deneyimlemektedir. 

Diğer en iyi ücretsiz online oyunlar

  • Raid: Shadow Legends
  • Enlisted
  • Forge of Empires
  • Star Conflict
  • CRSED: F.O.A.D
  • Crossout
  • Neverwinter
  • Star Trek Online
  • Magic: The Gathering Arena
  • ArcheAge
  • Warframe
  • Final Fantasy XIV
  • Trove
  • Albion Online
  • Heavy Metal Machines
  • Shadowverse
  • Gwent
  • Hearthstone
  • Heroes of the Storm
  • Team Fortress
  • Armored Warfare
  • Dreadnought
  • Lord of the Rings Online
  • Star Wars: The Old Republic
  • Smite
  • Planetside 2
  • D&D Online
  • Runescape
  • Heroes & Generals
  • Spelunky Classic
  • Alien Swarm
  • Super Crate Box
  • Teamfight Tactics
  • Guild Wars 2

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu