Makale

PlayStation 4, 2.0 güncellemesi geliyor

Sony’nin Gamescom konferansı, oldukça dolu bir içeriğe sahipti. Yeni duyurulan oyunlar, yada beklenen oyunların yeni video ve bilgileri ile oyuncular, Sony’nin Gamescom konferansından oldukça memnun kaldılar. Tabii Konferans sırasında, firmanın tek bahsettiği şey oyunlar değildi. Sony, yeni nesil konsolu Playstation 4 için geliştirdiği 2.0 sistem güncellemesini duyurdu.

2.0 sistem güncellemesi ile birlikte Playstation 4’e, oyuncular tarafından beklenen ve istenen özellikler getirilmekte. İlk olarak 2.0 sistem güncellemesi ile birlikte artık Playstation 4’e, geçtiğimiz E3’te duyurulan Youtube uygulaması getirilmekte. Artık Playstation 4 oyuncuları; çektikleri oyun içi videoları, kendi Youtube hesaplarına aktarabilecekler ve kendi Youtube kanallarında yayımlayabilecekler.

Dahası, 2.0 sistem güncellemesi ile Playstation 4’e, “What’s New” isimli bir sistem eklenecek. Bu sistem ile Playstation 4 oyuncuları, gerçek zamanlı olarak arkadaşlarının ne yaptıklarından yada hangi oyunu oynadıklarından haberdar olabilecekler. Ayrıca 2.0 güncellemesi ile sisteme, gerçek isim aratma seçeneğinin eklendiğini, böylece bir arkadaşınızı, listenizde çok daha kolay bir şekilde bulabileceğinizi de ekleyeyim.

Gelelim 2.0 ile en çok beklenen özelliğe. Sony, yaptığı Gamescom konferansı sırasında, 2.0 sistem güncellemesi ile Playstation 4’e Share Play isimli bir özellik ekleyeceğini duyurdu. Share Play’in işleyişi konusunda net bilgiler yayımlanmadı ancak kısace betimleyecek olursam Share Play sistemiyle, arkadaşınız fiziksel olarak sizin yanınızda olmasa bile, onunla yerel çoklu oyunculu mod destekli oyunları oynayabileceksiniz . Durumu örneklendirecek olursak sizde NBA 2K14 oyunu var diyelim. Aynı oyun, arkadaşınızda olmasa, bile Share Play sistemi ile oyunu arkadaşınızla oynayabilir, tarihi Miami Heat ve San Antonio Spurs finallerini yeniden yaşayabilirsiniz. Veya Ubisoft’un sanatsal çalışmalarının bir ürünü olan Child of Light’ı arkadaşınızla birlikle yerel co-op desteği ile oynayabilirsiniz.

DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Belirttiğim gibi, Share Play özelliğini kullanabilmeniz için Playstation Plus sahibi olmanız gerekmekte ve co-op olarak oynayacağınız oyuna sadece arkadaşınız sahipse, o oyunu Share Play desteği ile siz de oynayabileceksiniz. Share Play, sadece yerel co-op destekli oyunları kapsamayacak. Sistem ile, arkadaşlarınıza geçemedikleri bölümlerde yardım bile edebileceksiniz. Örnek olarak The Last of Remastered’da bir bölümü geçemediniz farz edelim. Sadece Playstation Plus sahiplerinin yararlanabileceği Share Play özelliği ile, oyunun ana kahramanlarından biri olan Joel’un kontrolünü, diğer bir Playstation 4 kullanıcısı arkadaşınıza devredebilir ve onun, sizin geçemediğiniz bölümü geçmesini sağlayabilirsiniz.

Tabii Share Play özelliğinin iyi olduğu kadar kötü diyemeyeceğimiz ancak eskik özellikleri de bulunmakta. Düşünün, arkadaşınızda olan bir oyunu, bu özellik sayesinde satın almadan istediğiniz gibi oynayabilirsiniz değil mi? İşte Sony, durumun hiç de öyle olmadığını belirtti. Evet, Share Play’i istediğimiz kadar kullanabileceğiz ancak oyun süremiz, kısıtlı olacak. Share Play özelliği ile bir oyunu, en fazla 1 saat boyunca oynayabileceğiz. Tabii henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yok ancak böylesi bir özellik, tahminimce oldukça iyi bir internet alt yapısı isteyecektir ve henüz Türkiye olarak, böyle bir alt yapıya sahip olup olmadığımız ise bir soru işareti.

Her ne kadar 2.0 sistem güncellemesi ile Playstation 4 oyuncularını heyecanlandıran Share Play gibi bir özelliği tanıtsa da Sony, güncellemenin önümüzdeki sonbahar döneminde oyuncuların beğenisine sunulacağını açıkladı. Net bir tarih vermekten kaçınan firma, 2.0 ile gelecek yeni içeriklerin, önümüzdeki aylarda açıklanacaklarını, oyuncuları şaşırtmaya devam edeceklerini belirtti.

Peki Share Play desteği geldiğinde, arkadaşınızla oynayacağınız ilk oyun ne olacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu