Oyun İncelemeleri

P.N. 03

Capcom’un en ünlü yapımcı stüdiosu Production Studio 4’ü bir çok oyuncu tam olarak bilmez; fakat eminim ki hemen hemen her konsolcu bu ekip tarafından hazırlanan Resident Evil, Dino Crisis ve Devil May Cry gibi oyunların adını duymuş veya oynamıştır. Yapılan görüşmelereden sonra Studio 4, Nintendo ile anlaşıp GameCube için beş oyun hazırlayacağını açıklamıştı. Bu oyunlar; Resident Evil: Remake, Wievtiful Joe, Killer 7, Dead Phoenix (Dead Phoenix daha sonra iptal edildi) ve Product Number 03’tü. Bu oyunlardan P.N. 03, ilk trailerlarını izlediğimizde bizi adeta büyülemişti, fakat ne yazık ki piyasaya çıkışıyla hayal kırıklığına uğradık. 

Ana karakterimiz Venessa adındaki genç bir bayan; amacı ise kendi klonunu yok etmek. Vanessa bunun için bilinmeyen bir gezegenin yüzeyine ışınlanıyor. Bilinmeyen diyorum çünkü hikaye ayrıntılı olarak verilmemiş. Birden karşısına çeşitli robotlar çıkıyor ve güzel bayan karakterimiz, artistik hareketlerle robotlardan kolayca kaçıyor. Ardından kontrolü biz elimize alıyoruz ve Venessa’nın güzelliğinin etkisinden kendimizi kurtarır kurtarmaz; kontrollerdeki farklılık dikkatimizi çekiyor. Bu tür aksiyon oyunlarında alışık olmadığımız 3D kontroller, bizi hemen rahatsız ediyor; çünkü önce karakterimizin yönünü belirleyip sonra o yöne doğru hareket ediyoruz; dolayısıyla ister istemez kontroller hantallaşıyor. Bu sistem çok ağır işlediğinden genellikle Resident Evil ve Silent Hill gibi oyunlarda kullanılır, yani ortada bir uyumsuzluk söz konusu. Kısacası böyle hızlı bir oyun için kontroller oldukça ağır. Yine de biraz alıştırma yapınca bu sisteme alışıp, düşmanlara karşı daha rahat savaşabiliyoruz; kontrollere alışsakta giderek zorlaşan oyunda, düşmanlarımız fazlasıyla rahatsızlık veriyorlar. Çeşidi fazla olmasa da, sayıları çok fazla olan robotlar özellikle toplu halde geldiklerinde zorlayıcı oluyorlar. Bir de buna arada sırada gelen dev robotlar ve bölüm sonlarındaki bosslar eklenince, zor kelimesi biraz basit kalıyor. Neyse ki oyuna başlamadan easy, normal ve hard adı altında üç zorluk derecesinden birini seçme imkanımız var. Size tavsiyem, easy’den başlamanız; fakat şunu da unutmayın oyunu diğer zorluk derecelerinde bitirmediğiniz takdirde gerçek sonunu göremiyorsunuz, yani bütün zorluk derecelerinde bitirmeye bakın. 

Tabi bitirmemizi engelleyecek tek şey robotlar değil. Hep aynı düşmanlar ile savaşmak ve birbirinin neredeyse aynısı bölümlerde savaşmak da çok can sıkıcı oluyor. Bir de oyun gelecekte geçtiği için iç mekanlar neredeyse bembeyaz. Bu da atmosferi olumsuz yönde etkiliyor. Buna karşılık dış mekanlar inanılmaz bir atmosfere sahip, kendinizi bir filmin içindeymiş sanıyorsunuz, tabi bunda mükemmel grafiklerin de etkisi var. Capcom, grafik konusunda her alanda son derece başarılı olmuş, gerek karakter çizimleri gerekse de patlama efektleri harika, sanırım bu yönden tek eksik mekanların birbirine benzemesi. Bu da güzelim grafiklere gölge düşürüyor. 

Ritmi yakalayın!

Product Number 03’teki en dikkat çekici şeylerden biri de Venessa’nın sürekli bir yerlerinin oynaması. Yani kahramanımız sürekli bir ritim eşliğinde dans ederek savaşıyor. Bu da oyuna ilginç bir hava katıyor. Robotlarla adeta alay edercesine savaşmak sizi oyunun o zorlayıcı havasından uzaklaştırıyor, fakat geçici bir süre için. Çünkü tekrar eden yapısı sizi oyundan soğutuyor. Kısacası her güzelliği oyunun bu kötü yönü bozuyor. İlk bir saat çok eğleneceli geliyor; fakat sonrasında sıkılmaya hazır olun.

Capcom’un kötü oyun yaptığı görülmüştür; fakat Production Studio 4’ün sıradan bir oyun yaptığını hiç görmedim. Mesela İlk Devil May Cry’ı bu stüdio yaptı ve tam bir şaheserdi; fakat Devil May Cry 2’yi Capcom’un başka bir studiosu yapınca tam bir felaket ile karşılaşmıştık. Product Number 03; Devil May Cry 2 kadar olmasa da yine de bir hayal kırıklığı. GameCube’te o kadar güzel oyun varken bunu almanızı asla tavsiye etmem.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu