Oyun İncelemeleri

Reality Fighters

Komşunuz canınızı sıktı ve onu dövmek mi istiyorsunuz? Yıllardır uyumak ve bilgisayar başında vakit geçirmekten sıkıldığınız odanızda bu kez kıran kırana dövüşmek ister misiniz? Kung Fu ustası olmayı hiç düşündünüz mü? İstediğiniz her yeri, birer dövüş arenasına çevirmeye ne dersiniz? Eğer bu sorular ilginizi çektiyse, sizi PS Vita için geliştirilen dövüş oyunu Reality Fighters’a alalım. Zira dövüş, ciddi bir iştir.

Şimdiye kadar birçok dövüş oyunu oynadık, oynuyoruz, oynamayı bekliyoruz. Birçok da önemli isim sayılabilir aslında. Ancak şimdiki oyunumuz biraz farklı. Reality Fighters, PS Vita’nın kamerasından da aldığı destekle, istediğiniz her yeri birer dövüş arenasına çeviriyor, akabinde sizi de dövüşçü olarak bu sanal evrene davet ediyor. Merak etmeyin, hiçbir yeri gerçekte kırıp dökemez, dayak yeseniz bile yorgun düşmezsiniz.

Gerçekten sanala

Oyuna ilk adımı attığımızda, evvela bir karakter oluşturmalıyız. Burada PS Vita’nın iki kamerasından da yararlanabildiğimizi görüyoruz. İstersek ön kamerayı kullanarak kendi yüzümüzü oyuna taratabilir, istersek de arka kamerayı kullanarak karşımızdaki arkadaşımızın yüzünü taratabiliriz. İşlemi tamamladıktan sonra, karakterimizin vücut yapısını, aksesuarlarını ve giysilerini seçip, “dövüş tarzı” kısmına adım atıyoruz. Burada da birçok dövüş stili bulunuyor. İster balerin gibi sekin, ister bir Kung Fu ustası olmayı deneyin. İlk etapta tüm stiller açık olmadığı için, yeterince adam döverek bunları açmalı ve sonrasında aktif hale getirmeliyiz.

Karakter hazırlama işlemlerini tamamladıktan sonra, mesela istersek ofisimizin fotoğraflarını çekerek oyuna aktarabiliyor ve sonra burada dövüşebiliyoruz. Augmented Reality teknolojisi, Reality Fighters’ın bel kemeği konumunda diyebiliriz.

Karakterimizi oluşturduk, dövüş stilini de belirledik diyelim. Şimdi de sıra, dövüşe başladığımızda ve bitirdiğimizde söyleyeceğimiz sözlere geldi. Burada da iki adet kısa ses kaydı yapıyoruz ve tüm işlemleri tamamlayıp, dövüş kısmına adım atıyoruz. İstersek senaryo moduna, yani sıralı dövüşlere başlayabilir, istersek zamana karşı savaşabilir, istersek de kanımızın son damlasına kadar Survivor modunda yol alabiliriz. Reality Fighters’ın en güzel özelliği ise, başta da belirttiğim gibi kendi oluşturduğumuz karakterle, istediğimiz mekanlarda dövüşebilmek.

Ofiste yaptığımız mini bir Reality Fighters turnuvasında, ben, Özgür ve Murat, öncelikle kendi karakterlerimizi oluşturduk. Sonrasında ilk karşılaşmayı Özgür ile Murat, benim çalışma masamın üzerinde gerçekleştirdi. Yıllardır klavye ve mouse tıkırtılarının eksik olmadığı masamda, bu kez iki iyi arkadaşımın birbirini dövmesi ilginç, ama bir o kadar da komikti. Karşılaşmayı Özgür kazandıktan sonra, ben de Ali ile dövüşmeye başladım. Kısa sürede gelen zaferin ardından finalin ismi Mahmut vs. Özgür olarak belirlendi ve bu karşılaşmayı da Ali’ye oynattım. Ali, benim karakterimi kontrol ederek Özgür’ü bir kez daha hezimete uğrattı ve ortamı derin bir sessizlik aldı. İşin özü, özellikle arkadaş ve aile ortamlarında oynanabilecek, rekabet duygusunu verebilecek bir oyun Reality Fighters.

Daha fazla dayak, daha fazla imkan

Oyundaki diğer dövüşçülerden pek bahsetmeye gerek yok, ancak dünyanın hemen her bölgesinden bir dövüşçü görüyorsunuz ve hepsinin giyim tarzları, dövüş stilleri, aynı zamanda da dövüş müzikleri birbirlerinden farklı oluyor. Arkadaşlarınızdan ve ailenizden fırsat buldukça, arada onları da dövmeyi ihmal etmeyin. Hatta multiplayer yaparak diğer PS Vita oyuncularını da dayak delisi yapabilirsiniz, tabii onlar sizi dövmezse. Zira ne kadar çok maç kazanırsanız, o kadar çok tecrübe puanınız oluyor ve bu puanlarla, başta da belirttiğim gibi yeni dövüş stillerini açabiliyorsunuz. Bunun yanında yeni giysiler ve dövüşlerde kullanabileceğiniz silahlara da sahip oluyorsunuz.

Gelelim diğer detaylara

Reality Fighters’ın önemli bir grafiksel detayı yok. Karakterinize zaten kendi yüzünüzü veriyorsunuz, isterseniz mekan görüntülerini de gerçek dünyadan oyuna aktarıyorsunuz. Bunların dışında kalan görsel unsurlar pek de iyi değil. Sesler ve müzikler, yeterli düzeyde. Kontroller ise, genel olarak iyi, ancak bazen zor durumda kalabiliyorsunuz. Oyun, hem PS Vita’nın hareket algılayıcı kontrolleri, hem de tuşlarına destek veriyor. Böylelikle ekranı ne tarafa kaydırırsanız, kamera açısı da o yöne doğru değişim gösteriyor. Ancak bazen karakterinize yön verme konusunda sıkıntılar olabiliyor. Misal her ne kadar sola gitmesi için hamle yapsanız da karakteriniz, bir süre daha sağ tarafa hamle yapmaya devam edebiliyor.

Sonuç olarak Reality Fighters, ister tek başınıza, isterseniz de yakınlarınızla birlikte oynayıp, keyif alabileceğiniz ortalama bir yapım olmuş. İyi oyunlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu