Oyun Haberleri

Türkiye’de her 3 yetişkinden biri, oyun oynuyor!

Resmi bir yapı kurmak adına, tüm paydaşlarla bir araya gelen Türk Oyun Dünyası Platformu, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde 11 Temmuz 2009 tarihinde gerçekleşen toplantısında genç ve yetişkinlerin oyun oynama alışkanlıklarına ışık tutacak araştırma sonuçlarını açıkladı. Uluslararası araştırma şirketi GfK Türkiye’nin METUTECH-ATOM için kent genelini temsil eden 1.347 kişiyle yüz yüze görüşerek gerçekleştirdiği araştırma, oyuncuların hangi platformu tercih ettikleri, haftada kaç saat oyun oynadıkları gibi önemli verileri Türk Oyun Dünyası’na sunuyor. Türkiye’deki 15 yaş üstü kesime uygulanan ve ilk kez yapılan bu araştırmanın ilk aşama sonuçları, Türk Oyun Dünyasının hedef kitlesinin şekillenmesine yardımcı olacak.



Yapılan araştırmanın en çarpıcı yanı, Türkiye’de 15 yaş üstü kesimde her üç kişiden birinin oyun oynuyor olması. Mayıs ayı içerisinde yapılan araştırma, Türkiye’de oyunların çocukların olduğu kadar, genç ve yetişkinlerin de hayatının bir parçası olduğunu gösteriyor. En çok 15-17 yaş grubu bilgisayarla oyun oynarken, oyun konsollarını ise en çok 15-24 yaş grubu kullanıyor. Ülkemizde oyun oynayanların %87’si bilgisayarı tercih ederken, oyun konsolları ikinci sırayı alıyor. Ortaya çıkan diğer ayrıntı ise, yaş azaldıkça oyun oynayanların yüzdesinin artması. Ayrıca sosyo-ekonomik statü arttıkça da oyun oynayanların yüzdesinde artış görülüyor.



Oyun oynayan genç ve yetişkinlerin demografik bilgileri hakkında detaylara ulaşılabilen araştırmanın sonuçlarına göre, Türkiye’de kadınların %15,9’u oyun oynuyor. Genç ve yetişkin erkeklerin oyun oynama yüzdesine baktığımızda kadınlara göre çok daha fazla olduğu görülüyor. (%41.3) Oyun oynayanlar içinde, her dört kişiden biri kadınken üçü erkek. Ülkemizde 15 yaş üstü oyun oynayan kesim, yaklaşık olarak haftada ortalama 6 saat oynuyor. Oyun oynayan kadınlar için bu ortalama 4,7 saat iken, erkeklerde 6,5 saat.



Ülkemizde en fazla oranda oyun oynanan bölge Karadeniz olurken, diğer bölgeler şöyle sıralanmakta: Ege, Marmara, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu, Akdeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi.





Detaylı bilgi için: www.gfk.com/gfkturkiye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu