Mobil İnceleme

Worms 3

Worms deyince herkesin aklına, Team 17 ve elleri silahlı kurtçuklar gelecektir. Eğer gelmiyorsa, bugüne kadar çok şey kaçırmışsınız diyebilirim. Küçükken arkadaşlarla bir araya gelip, kim kazanacak diye düşünmeden oynadığımız ve kahkahalarla vakit geçirdiğimiz bir oyundu Worms!.. Eğer Worms oynarken başıma gelenler, başka bir oyunda başıma gelseydi, büyük ihtimal o saniye oyunu silerdim. Fakat Worms’da, bunlara gülüp geçiyorsunuz. Eminim hepiniz, arkadaşınıza bomba atayım derken, kendi attığınız bombayı önünüzde bulmuşsunuzdur ya da bazukayla güzel bir atış yapayım derken önünüzde bulunan ufak bir kara parçasına takılıp kendinize zarar vermişsinizdir. 35-40 birim hasar vermek için attığınız bomba ile 3-4 solucana 100-150 birim hasar vermiş bile olabilirsiniz. İşte tüm bunlar Worms oyunlarının eğlenceli yanları…

Bazukaları Hazırlayın!

Geçmişi, benim için bu kadar önemli olan bir oyunu Android platformunda görünce dayanamadım ve tekrardan oynamaya başladım. Oyunu oynamaya başladığımda, sanki Worms’u, ilk defa oynuyormuşum gibi, “Vay be ne oyun yapmışlar!” diyesim geldi. Oyuna başladığımda, hiç beklemediğim kadar kolay ve seri bir oynanış ile karşılaştım. Grafikler de aynen bilgisayarda olduğu gibi renkli, canlı, neşeli ve hatta bazı ortamlar, bilgisayardan bile daha iyi olduğunu gördüm.

Oyunu, diğer Worms’lerden ayıran iki temel değişiklik oyuna eklenmiş. Bunlarda biri, oyun kartları; bu kartları, saldırı sıranızdan önce seçerek kullanabiliyorsunuz. Kartlar, oyun içinde farklı dinamiklere etki ediyor. Kartlarla, yer çekimini ortadan kaldırabiliyor, düşüşlerden zarar almadan kurtulabiliyor, rakibinize sıra geçtiği zaman hareket etmemesini sağlayabiliyorsunuz.

İkinci önemli değişiklik ise kurtçukların, izci, asker, şen ve gülle olmak üzere 4 farklı tipte olması. İzci kurtçuklar, bildiğimiz kurtçuklardan daha zayıf görünen, hareket kabiliyetleri çok yüksek olan, saldırı ve savunma gücü çok düşük olan kurtçuklar; Şen kurtçuklar ise bildiğimiz kurtçuklardan saldırı, savunma ve hareket kabiliyeti olarak farkı olmayan, ama fiziksel olarak koca kafalı olan ve her saldırı sırasında arkadaşlarına 5 sağlık kazandıran kurtçuklar; Asker kurtçuklar ise bizim bildiğimiz yurdum kurtçukları;  Son kurtçuklarımız olan gülle ise (bence en güzel kurtçuk) hareket kabiliyeti neredeyse olmayan ama saldırı ve savunma gücü çok yüksek olan kurtçuklardır. Gülle kurtçuklarını zaten oyun içinde hemen fark edebiliyorsunuz. Diğer kurtçuklardan 2-3 kat daha büyük ve hantal görünüyorlar.

Silah ve malzeme envanteri ise bildiğimiz Worms oyunlarındakinden çok da farklı değil. Uçan kuzular, muz bomba, boğa, yaşlı teyze, güdümlü füze vs. hepsi oyunda mevcut. Oyunun negatif olarak belirtebileceğim tek yanı ise ekranda bulunan aksiyon ve yön tuşlarının bazen görüş açısını kapatması olacak. Bu sorundan, ekranı yaklaştırarak veya uzaklaştırarak biraz olsun kurtulabiliyorsunuz ama yine de çaresiz kaldığınız zamanlar olabiliyor.

Her Yerde Worms

Worms’u PC’de büyük bir zevkle oynayan biri olarak, Andoride başarı ile aktarılmış olmasına çok sevindim. Oyunun sesleri ve efektleri, PC’deki kadar başarılıyken kontrollerinin ise PC’den bile daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Zevkle oynadığımız Worms’u her an yanımızda taşıyıp, canımız sıkıldığında açıp oynamak gerçekten güzel bir duygu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu