Cars 2: The Video Game

Eve her zaman ufak misafirler gelebilir, hele ki gelen çocuklar yaramaz tiplerdense işte o zaman bazı sorunlar çıkabiliyor. Şimdi kocaman adam olan yeğenlerim ufakken bize geldiklerinde, vay halime vay derdim. Onları oyalayacak bir tane oyuncak hep kurtarıcım oldu. Tabii ki modern zamane çocuklarının bazıları daha fena ve hem de teknolojinin nimetlerini de iyi biliyorlar. Hatta sıradan ufak bir oyuncağa tenezzül etmiyorlar bile, eğer konsol veya PC sahibiyseniz “Hangi oyun var?” gibilerinden istekte bulunabiliyorlar. Cars 2, komik arabaları ve eğlenceli yapısıyla bu tür zamanlarda yardımınıza koşabilir.

Komik araçların maceraları

Avalanche Software tarafından geliştirilen yapım aslında bildiğimiz bir film bazlı oyun, hem de su katılmamış film oyunlarından biri. El konsollarından, PS3, X360’a ve tabii ki PC’lerimize kadar uğruyor Cars 2. 2006 yılında beyazperdede izleyici karşısına çıkan Cars, başarılı bir animasyondu. Komik arabaların ilginç macerasında oldukça eğlenceli vakit geçirmiştik. Aradan geçen beş senelik zaman dilimi sonrası Cars 2 ile arabalarımız geri dönüyor, bunun da üstüne oyun yapılmadan olmazdı. Sinematikten sonra yapıma giriş yapıyoruz. C.H.R.O.M.E. Missions olarak başladığımız tek kişilik senaryoda açık olan sevimli arabalardan birini seçmemiz gerekiyor.

Her aracın kendine göre bir sıkleti ve hızı var. İsterseniz hafif hızlı veya orta seviye, ne çok hızlı ne de ağır bir araç alabilirsiniz. Bundan sonrasında ise, bizleri bilgisayar simülasyonuyla yaratılmış olan eğitim bölümü karşılıyor. Nasıl gideceğimiz, nasıl zıplayacağımız gibi temel noktalar anlatılıyor. Bunların bir kısmını da öğrendikten sonra öğrendiklerimizi de bir güzel ortaya döküyoruz. Eğitim bölümünde toplamda 1500 puan topladıktan sonra, yapımın asıl kısmı yani birinci seviye açılıyor. Clearance Level olarak adlandırılan seviyeler toplamda altı tane. Bundan sonrasında da eğitim bölümünde oynadığımız mücadelelerde boy göstermeye başlıyoruz. Amacımız basit. Yarışı dereceyle bitirip, puanı kapmak ve istenilen puana ulaşınca gelsin geriye diğer seviyeler.

Gamepad üstünden rahat kontrollerle oynanış ise, basit tutulmuş. Battle Race üstünden yolda karşımıza çıkan aldığımız silahlarla rakiplerimizi saf dışı bırakıyoruz. Her patlattığımız araç bize belli bir zaman kazandırıyor ve bunu yaparken de dereceye girmeye çalışıyoruz. Battle dışında ise; normal yarış yani Race, Attack, hayatta kalmaya çalıştığımız Survival ve silahı olmayan arabaları patlatmaya çalıştığımız Hunter modları var. Ek olarak Disruptor ve Arena modu ise, çoklu oyuncuda oynanabiliyor. Bu modlarda gerçekten eğlenceli anlar yaşıyorsunuz. Arabayla yapılan her hareket bizlere turbo olarak geri dönüyor (yolda da turboyu doldurmak için Power up duruyor). Dar alanlardan iki tekerlek üstünde geçebiliyor, havada takla atıp dört tekerlek üstüne düşebiliyor, zıplayıp trafik levhalarını kırabiliyor, virajlarda abartı Drift’lere girişebiliyorsunuz, diğer araçlara yanlardan sertçe vurup yoldan çıkartabiliyorsunuz. Sonuçta arabaların dünyası ve burada ilginç atraksiyonlar yapabilirsiniz. İstenilenleri yaptıkça ana menüde bulunan ödüller de açılıyor.

Orta sıralarda büyük mücadele

Tek kişilik oyuncu haricinde Free Play üstünden yarış modlarını oynayabilir veya World of Cars Online üstünden multiplayer takılabilirsiniz. Seçebileceğiniz 20’den fazla karakter var, ancak bunların çoğu en başta kilitli. Oyunun grafikleri renkli ve şirin, arabalar göz önünde, ancak bunun gerisinde görsellik genel olarak ortalama seyrediyor. Sesler ve seslendirmeler de yapım için yeterli seviyede. Cars 2’nin eğlenceli yapısı başlarda göze hoş gelse de, bir süre sonra tempo aynı noktaya vurmaya başlıyor. Kısaca Cars 2 berbat denilecek film oyunları kategorisinden ayrılıp, orta sıralarda kendine yer bulmuş bir oyun.

Exit mobile version