Crazy Taxi 3

Las vegas camiasının en delikanlı ve Crazy Taxi’cilerinin ekmek parası mücadelesinin!! ilk iki versiyonu hatırlayacağınız üzere Sega DreamCast’te çıkmıştı. Şimdi ise 3. versiyonu ile beklenmedik bir hızla görüldüğü üzere Xbox’da çıktı. Oyunun yapımcısı herkesin çok yakından tanıdığı Service Games(Sega)’in oyun yapımcılarından Hitmaker.

Taxi’nin rengi buğday sarıısı!

Şu sıralar sadece Software işine kendini adamış olan Sega, Hitmaker ile Crazy Taxi macerasına hatırlayacağınız gibi dört sene öncesinden başlamıştı ve Crazy Taxi’nin ilk versiyonu ile süksesine sükse katmıştı(oh be toparladım :)). Sega, CT2 ile DreamCast’te ki son kozunu oynadı ve bu ay içinde High Roller’ı çıkararak Xbox’a desteğini verdi ve hardware işinde olamasada software işinde kalıcı olacakları izlemini verdiler. 

Şişik olmalı lastiğin havaası

İlk iki oyunda olduğu gibi CT3’de de amaç aynı; daire içine konulmuş dallamaları toplamak( ikinci versiyonda da olduğu gibi bir seferde dördünü birden alabiliyoruz) ve onları istedikleri yere en hızlı şekilde bırakmak. High Roller’da, ilk versiyondaki West Coast, ikinci versiyondaki Small Apple ve yeni tasarlanmış Glitter Oasis haritaları yer alıyor. Ayrıca bu haritalar üzerindeki müşterilerin nabza göre şerbet davranmaları da ayrı bir konu. Önceki iki oyunda Slalom ve Jumping gibi güzel hareketlere “wow” veya “you are great driver” gibi cümlelerle ve bolca parayla karşılık veriyorlardı(yeah). İşte High Roller’da ise müşterilerde yönettiğiniz sürücülerle neredeyse aynı orantıda çılgınlaşmışlar.Yani 10-15 civarı müşteri tipi bulunuyor ve bu grupların hepsi araba içerisinde her türlü atraksiyonu yapıyorlar. Şunu, bunuda, onuda belirteyim(aa delirdim galiba) CT3’de 4 tane şöför bulunuyor. Bunlar; Axel, B.D Joe, Gena ve Gus. İkinci versiyonda (tamam tamam bu son :)) ortaya çıkan diğer bir özellik ise Crazy Hop; yani her an zıplama olanağı, High Roller’a da eklenmiş.

Farketmez, gündüz ya da gece yarısı

Crazy Jump’ın yanı sıra oyuna yepyeni özel hareketler eklenmiş. Bunlardan Crazy Dash’de araba iki dakikalığına turbo moduna geçiyor ve müthiş bir hız alıyor. Crazy Drift’de ise arabayı hızınız ne kadar olursa olsun aniden durdurabiliyorsunuz. Ancak bu özel hareketleri yapmak için müşterileri memnun etmeniz ve bu şekilde bolca para toplamanız gerekiyor.

Tabi bu müşterileri memnun etmek ve bolca para kazanmanında bir yolu yordamı var. İlk başta yapmanız gereken taksiye ikiden fazla müşteri almamak. Çünkü bunların hepsini ayrı mekanlara bırakıyorsunuz ve mekanların araları bayağı uzak oluyor. Ayrıca zaman bir yada iki kişinin alınışına göre daha kısa oluyor. Müşterileri zamanında istedikleri yerlere getiremeyince de bildiğiniz gibi aşşağıya atlıyorlar. Diğer yapmanız gereken şeylerden biri de müşteriyi istediği mevkiiye kazasız belasız bir şekilde götürmek, götürürken yolu, güzel slalomlarla, yerinde zıplamalarla ,ara sokaklardan ve kısa yollardan giderek güzelleştirebilirsiniz(para açısından:))

Crazy taxi durağı burası!

High Roller’da az önceki cümlelerde tanıttığımız Arcade ve Original modun dışında birde daha önceden”Crazy Box” veya “Crazy Pyramid” olarak tanıdığımız Crazy X modu bulunuyor. Bu modda size çeşitli görevler veriliyor ve istenilen süre aralığında bitirmeniz isteniyor. Mesela örnek verecek olursak; Crazy Hop yaparak kocaman topu uçurumdan aşağıya atmak, karşınıza konulmuş labutların tümünü devirmeye çalışmak. Tabii bunları yaparken size verilen zamanı bitirmemeye çalışıyorsunuz, ki bu zamanda genelde bir dakikayı geçmiyor. Bu zor mini oyunları geçtikçe yenileri açılıyor ve hepsini bitirdiğiniz zaman onlarca yeni sokağı veya ilçeyi açmış oluyorsunuz. Ayrıca her mini oyuna da bir rekor konulmuş. Bu konuda bir şey daha söyleyeceğim; Arcade ve Original modları oynadıktan bir süre sonra bayıyor. Bu yüzden Crazy X ile uğraşmanızı tavsiye ederim, çünkü bu oyunun tadı sadece sürücü taşımakla çıkmıyor.

Crazy grafik

Oyunun grafikleri son derece iyi sayılır. Bazılarının hoşuna gitmeyebilir ama grafikler DreamCast’de ki versiyonlarına göre daha çizgi filmvari. Araba modellemeleri bir harika. Dış modellemeler kötü diyemeyiz ama öncekiler ile neredeyse aynı. Bazen göz kamaştırıcı bir ortama tanık olabiliyorsunuz ama yinede istisna. Özellikle karakter modellemeleri benim çok hoşuma gitti. Şöförler Crazy Taxi çizgi film’i yapılmışta oradan fırlamış gibi duruyor(höö). Bir ara film’i yapılıyor diye de duymuştuk ama daha sonra haber gelmedi, hadi hayırlısı…

Crazy ses ve müzik

Bad Religion ve Offspring’in tanınmış şarkıları kullanılmış. Bu müziklerin inanılmaz ötesi olduğunu söylememe gerek yok herhalde. Sesler ilk iki oyuna göre çok daha iyi dublaj edilmiş. Sürücüyle müşteri arasında geçen konuşmalar olaylara göre hesaplanmış. Yani siz güzel hareketler yaptığınız sürece sevinç çığlıkları atıyorlar. Fakat kazalar başladığı zaman onlarda tepkilerini gösteriyorlar. Tabii tepkilerini hem sesli olarak hem de maddi olarak gösteriyorlar. Kontroller ise bir Arcade oyununda olması gerektiği kadar kolay.

Sonuç olarak

High Roller şu sıralar Xbox’ın en favori oyunlarından bir tanesi. Anlattığımdan da anlayacağınız gibi bayağıda iyi bir oyun sayılır. Bu oyunu oynamak için tek problem de Xbox’ın ülkemizde yaygın olmayışı. Ama yine de benim gibi Crazy Taxi hastalarının kaçırmaması gereken bir oyun.

Exit mobile version