Deadpool

Çizgi romanlara ilgi gün geçtikçe daha çok artıyor. Özellikle Marvel ve DC Comics’in oyun dünyası alanında yaptığı atılımlar, hem klasik kahramanları tekrar gündeme getirirken, hem de bizleri bu karakterlerin modern çizgileriyle buluşturuyor.

Peki ama bu çizgi söz konusu olduğu vakit Deadpool bunun neresinde? Gelmiş geçmiş en ünlü ve en komik paralı askerlerden birisi olan Deadpool, milyonlarca Marvel hayranının “keşke yapılsa” dediği projelerdendi, şimdi yapıldı, oynuyoruz, peki ama tam olarak ne ile karşı karşıyayız?

1991 Yılında Rob Liefeld ve Fabian Nicieza tarafından can verilen Deadpool, yayın dönemi boyunca pek çok değişikliklere gebe kaldı ve en sonunda sevdiğimiz, bol konuşkan ve dördüncü duvarı kırıp okuyucuya laf atan haline geldi.

Deadpool’un, milyonlarca okuyucusu ve hayranı var, internetin yarısı ona tapıyor. Dolayısıyla bu oyun uzun süredir bekleniyordu ve hayal ediliyordu, şimdi bir gerçeklik olduğuna göre, bakalım High Moon Studios nasıl bir iş çıkartmış?

Öncelikle konu Deadpool olunca bol geyik ve esprili bir şey ile karşılaşmayı bekliyorduk zaten., oyunun girişi bu açıdan hayal kırıklığına uğratmıyor. Oyunuyla ilgili konuşmak için yapımcı stüdyoyu arayan Deadpool ile giriş sahnemiz açılıyor.

Şunu söylemek zorunayım, Deadpool dördüncü duvarı bolca kıran bir karakter olduğu için High Moon Studios bunu oyunda harika bir şekilde kullanmış. Bir yandan okuyucunun sesi olarak oyunla ilgili eleştirilerini de yapan Deadpool, bir sıkıntı olduğunda şikayetlerini stüdyoya telefonla belirtmekten geri kalmıyor. Tabii Deadpool dördüncü duvarı kırar dedik, bunu bir video oyununda yapınca diğer video oyunlarına göndermeleri de acımadan yapıyor oyun.

Yapımın dört bir yanı referanslar, komedi ve Deadpool’un bol bol oyuncuların düşüncelerini dile getirmesiyle dolu ve bütün bunlar inanılmaz eğlenceli. Nolan North’un sesi zaten Deadpool olarak muhteşemken, kafasının içinden geçen şeyleri de onun sesinden dinlemek oldukça keyifli.

Tabii espri, geyik ve bol şamata istediğimiz şeyler fakat Deadpool’un bir paralı asker olduğunu unutmayın, adam çizgi roman karakteri sonuçta, bu yüzden aksiyonu bol, dövüşü bol bir oyun beklentilerin içerisindeydi. Bu bağlamda Deadpool size üç adet yakın dövüş silahı, dört ateşli silah ve dört adet fırlatmalı silah sunuyor.  Bütün bu silahlar az gelebilir fakat kombo yaparken anında silah değiştirip çatır çatır düşmanlara saldırdığınız vakit gayet yeterli olduğunu görüyorsunuz.

Mesela bir adamı havaya fırlatıp kılıçla yukarıda kesip aşağı düşerken taramalı tüfekler ile abanıp daha sonra da üstüne bir şeyler fırlattığınız vakit, gerçekten de bir “oh” diyorsunuz. Deadpool ile bunları yapabilmek eğlenceli olduğu kadar havalı.

Grafiksel anlamda modern ve çizgi roman çizgisinin birleşiminden oluşan Deadpool, çok fazla bir şey sunmuyor, yani zaten muhteşem grafikler için oynayacağınız bir oyun olmadığından, bunun karakterin hayranları için çok bir sorun olacağını sanmıyorum.

Benim en büyük sıkıntım oyunun düşman varyasyonlarıyla ilgili oldu. Gerçekten düşman varyasyonu adına çok bir şey yok, bu bir süre sonra mekaniğe etki etmeye başlıyor. Sürekli olarak aynı hareketleri baştan yapmak sıkıyor ve oyunun ilerleyen kısımlarında Deadpool’u gerçekten çok sevmiyorsanız bu sizin için çok bir şey ifade etmeyecek bir yolculuğa dönüşüyor, tabi epey komik bir yolculuk.

High Moon Studios bu oyunu Deadpool hayranları için spesifik olarak yapmış, burası belli, burada bir sıkıntı yok. Eğer Deadpool okumadıysanız, zaten size eğlenceli gelmeyecektir oyunun içerisinde kullanılan çoğu referans, bu sebeple oyuncu olarak basit bir aksiyon oyunu oynamış olacaksınız ki, bu aşamada Deadpool oynayacağınız en iyi aksiyon oyunlarından birisi değil.

Eğer Deadpool’u seviyorsanız, Marvel dünyasına hakimseniz ve çılgın bir maceraya hazırsanız, Deadpool kesinlikle almanız ve oynamanız gereken bir oyun. Lakin Deadpool kimdir nedir, Marvel’e uzağım ben kardeşim diyorsanız, High Moon Studios’un Deadpool’u sadece bir başka aksiyon oyunu.

Exit mobile version