Lego oyunları, her zaman oyuna çevirdiği serinin en eğlenceli özelliklerini almayı başarmıştı. TT Games‘in belkide en iyi özelliklerinden olan bu faktör, benim düşünceme göre Lego oyunlarının hala devam etmesinin sebebi. Lego Marvel Super Heroes 2‘de de yine aynı durum söz konusu. Tek farkı ise TT Games bu sefere Marvel evreninden sonuna kadar ne alabiliyorsa almış. Bu kötü bir şey değil tabi ki.
Lego Marvel Super Heroes 2 inceleme
Marvel evreni için yapılan Lego Marvel’s Avengers ve Lego Marvel Super Heroes gibi oyunların bir harmanlaması olan Lego Marvel Super Heroes 2, devasa bir kadroya sahip. Gördüğüm zaman “oha!” dediğime eminim. Oyunun başında Guardians of the Galaxy kadrosu ile hem oyunu tanıtma hem de tutorial tarzında bir bölüm var. Burada sevilen ekip ile Nova‘yı işgal eden Kang the Conqueror‘ın askerleri ile savaşıyor. Burada bana sıradan bir Lego oyunu gibi gelmişti. Ancak, bu bölümden sonra dünyaya, hatta Avengers malikanesine gidiyoruz ve bize devasa karakter kadrosunu gösteriyor.
Ekranın yarısının kaplayan bir listeden bahsediyorum. İlk gördüğümde gerçekten şaşırdım ve hangi karakterler olduğunu merak ettim. Oyunda tam 191 karakter bulunuyor. Tabi ki bu karakterleri oynanabilir hale getirmek için oyunda ilerlemeniz gerekiyor. Adeta Marvel‘ın tüm filmlerindeki, oyunlarındaki dizilerindeki ve çizgi filmlerindeki tüm karakterleri içeren bu liste oyunun oynanabilirliğini bir hayli yükseltmekte.
Oyunun dövüş mekanikleri diğer oyunlarda olduğu gibi basit olmuş. Yanınızda bir kişi daha varsa oyunun herhangi bir bölümünde tek tuş ile oyuna katılabilirler. Özellikle boss dövüşlerinde iki oyuncu ile oynamak çok eğlenceli oluyor. Oyunda bulunan çoğu boss iki karakterin başlattığı senkronize dövüşler olduğu için tek oyuncu ile “oraya git, şuraya bas, karakteri değiştir” biraz can sıkabiliyor. Karaktere özel çözülen puzzlelar da bahsettiğim mekaniğin içine giriyor. Alanın öbür köşesinde bulunan diğer karaktere ulaşmak için üç dört kere karakter değiştirme tuşuna bastıktan sonra, karaktere geçip gerekeni yapabiliyorsunuz. Ama, bu bazen “yeter artık” dedirtebiliyor.
Oyunun karakter animasyonları genel olarak başarılı. Marvel karakterlerinin kendine özel olan özelliklerini iyi bir şekilde oyuna eklemişler. Oyunda karakterlere özel bulmacalar olması bazen oyuncu için zorluk çıkartabilir. “Ben o karakteri takımımda istemiyorum” diyorsanız da, burada bahsettiğim geniş karakter kadrosu gelmekte. Benzer özelliklere sahip olan ve sevdiğiniz karakterlerden birini takımınıza ekleyip bu bulmacaları çözebilirsiniz.
Oyunu diğer Lego oyunlarından ayıran en büyük özellik bahsettiğim karakter sayısı. Marvel evrenindeki yan karakterlerden bazılarını bile bu kadro arasında görebilirsiniz. Bu kadroya dahil olmayan karakterler Marvel‘ın haklarını barındırmadığı X-Men ve Fantastic Four. Onlarda olsaydı oyun hikaye bazında çok daha farklı olabilirdi. Lego Marvel Super Heroes 2‘de bulunduğumuz mekanlar, karakterlerde olduğu gibi yine Marvel‘ın film, dizi, ve oyunlarından gelmekte. Bu haritalarda yeni markanın diğer karakterleri ile karşılaşabilir, birden çok sürpriz gönderme ile karşılaşabilirsiniz.
Lego Marvel Super Heroes 2’nin hikayesi
Biraz da oyunun hikayesinden bahsedelim. Oyunun başında Nova’ya saldıran Korg the Conquerer, dünyalardan çaldığı kristaller ile gezegenleri bir araya getirebiliyor. Sonrasında ise bu kristalleri birleştirerek kahramanları uzay ve zamanın dışarısında hapsediyor. Marvel‘daki evrenlerin çoğunu bir araya getiren Kong, bu dünyaya hükmediyor. Kahramanlar ise bu dünyada bölge bölge savaşmak zorundadır. Bu sayede galaksiyi eski haline getirebilecekler.
TT Games‘in şimdiye kadar yaptığı en uzun hikaye modu olan Lego Marvel Super Heroes 2, hikaye olarak hiç de fena değil. Karakterlerin çeşitliliği de aslında bu evrenlerin birleşmesinden ortaya çıkıyor. Alternatif evrenlerdeki karakterlerin de bir araya geldiği bu hikayede Spider-Man Noir, 2099 Spider-Man gibi alternatif karakterler de bulunuyor. Mekan olarak da alternatif evrenlerden Wakanda, Xandar, Antik Mısır ve Vahşi Batı gibi alanlar bulunmakta.
Hikayede gözüme çarpan en büyük sıkıntı, hikayenin başlarda işleyişi ve içerisine katılan komedi unsurlarının fazla çocukça kaçması. Eski oyunlardaki komedi unsurlarının yanında fazla zayıf kalmış. Tabi ki bu hepsi için geçerli değil. Bazı sahnelerde epey bir gülüyoruz. Bir diğer sıkıntı ise bölümlerde devam etmemiz gereken yerlerde oyunun bize neredeyse hiç bir ipucu vermemesi. Çoğu zaman “Şimdi ne yapıyorduk?” diye alanın içerisinde geziniyoruz. Neyi kıracağız? Hangi karakter ile yapacağız? Oyuncuya bu konuda biraz ipucu verilmesi lazım. Çünkü Lego oyunlarının genel olarak en büyük sorunu bölümlerin hali hazırda fazla obje içermesi ve bu yüzden karışık olması.
Sonuç olarak, Lego Marvel Super Heroes 2 seriyi sevenler için eğlenceli bir oyun. Fazla karakter olması kesinlikle bir artı ve hikaye de beklediğimden daha başarılı. Eğer seriyi seviyorsanız, oynamanızı tavsiye ederim.