The Balance INC tarafından geliştirilen Override: Mech City Brawl‘da devasa robotlar kullanıyor, Dünya’nın dört bir yanından, farklı şehirlerde, ortalığı birbirine katıp “Mecha” savaşlarına katılıyoruz. Ancak, Power Rangers ya da Pasific Rim filmlerindeki gibi epik sahneler bekliyorsanız bu oyundan, sizi şimdiden uyarayım. Override: Mech City Brawl, büyük çaplı bir yapım olmaktan oldukça uzak.
Override: Mech City Brawl İnceleme
Yerel ve çevrimiçi karşılıklı savaş modlarının yer aldığı, hatta oyuncuların robotların birer parçasını kontrol ettiği 4 oyunculu ortaklaşa oynanabilen oyun modlarının yanı sıra, tek oyunculu görevlerin de yer aldığı Override: Mech City Brawl‘de, Tokyo, Mısır, San Francisco ve Meksika gibi şehir ve ülkeleri, dev yaratıkların saldırısından kurtarmaya çalıştığımız bir de hikaye modu bulunuyor. Override: Mech City Brawl’ın oynanış mekanikleri oldukça basit. Kontrol ettiğimiz her robotun kendine özel hareketleri bulunuyor. Yakın dövüşte etkili daha ağır devasa robotlar kullanabileceğimiz gibi, daha çevik, uzaktan saldırı yapma özellikleriyle öne çıkan robotlar, ya da bu iki türün karışımı olan, ne çok ağır ne de çok hızlı olan, hem uzak hem de yakın saldırı gerçekleştirebilen ancak diğer robotlara göre daha az hasar veren robotlar da oyunda yer alıyor. Robotların sadece dış görünüşleri değil, özel yetenekleri, dayanıklılık durumları, basit saldırıları da değişiyor. Her robotun bir koruma kalkanı, ve canı sıfıra yaklaştığında kullanabileceği bir de özel yeteneği bulunuyor.
Override: Mech City Brawl‘ın büyük çaplı bir oyun olmadığı her halinden anlaşılıyor. Dünyanın dört bir yanından şehirlerde, dev robotlara karşı savaşacağız ve ortalığı birbirine katacağız derken, gözünüzün önüne mükemmel bir yıkılabilirlik ve harika bir şehir tasarımı gelmesin. Şehirler adeta çocukken iskambil destelerini bir birine yaslayarak yaptığımız şehirlere benziyor. Yıkılma dinamiği de aynen bu iskambil destelerinin yıkılmasını andırıyor. Bir kağıt mı yıkılıyor yoksa bir ev mi farklı görebilmek oldukça güç. Grafikler konusunda da Override: Mech City Brawl‘ın eli yüzü düzgün bir oyun olduğunu söylemek oldukça güç. Daha çok free to play oyunları andıran bir özensizlik karşımıza çıkıyor. Hem animasyonlarda hem de grafik yapısında “henüz bitmemişliği” görebiliyorsunuz.
Dereceli bire bir maçlara girebileceğimiz, ya da takım halinde 2’ye 2 mücadeleler yapabileceğimiz çevrim içi maçlarda az da olsa bir rekabet oluşsa da, burada da oyuncu bulma konusunda büyük sıkıntılar yaşanıyor. Vuruş hissinin zayıf olması, kamera açısının zaman zaman sapıtması, oyundan alacağınız zevki de baltalıyor.
Devasa bir robotu kontrol etmenize rağmen Override: Mech City Brawl‘da kontrol ettiğiniz Mecha’lar size dev bir kütleyi kontrol ettiğiniz hissi vermiyor. Animasyonlardaki yetersizlikten olsa gerek, robotun hangi harekete başladığını, hangi hareketi gerçekleştirdiğini seçmekte dahi zorlanabiliyorsunuz. Kontrol şemasının oldukça basit olduğu oyunda, PlayStation 4 kontrolcülerine göre R1 ve L1 ile sağ ve sol yumruk L1 ve L2 ile ise sağ ve sol teme vurabiliyoruz. Üçgen ile kalkan açarken kare ile özel gücümüzü kullanabiliyoruz. Tek bir robotu arkadaşlarınızla birlikte kontrol etmeye çalışmak, herkesin farklı bir uzvu idare etmesi, oyunun zevkini biraz olsun arttırabilir. Ancak yine de Override: Mech City Brawl‘ın parasının karşılığını verebilecek bir oyun olduğunu söylemek güç. Steam’de 50 TL’den PSN’de ise 139 TL’den satılan oyun, daha çok ücretsiz oyunları andırıyor. Fiyat, performans kriterlerini göze alırsak, Override: Mech City Brawl pek de parasının karşılığını verebilecek bir oyun olduğunu söyleyemeyiz. Bu kriteri göze almasak; kısa süreliğine eğlenceli gibi dursa da, rekabetçi maçlar her rekabetçi mücadelede olduğu gibi eğlenceli olsa da, Override: Mech City Brawl çok uzun soluklu eğlenceli, mekanikleri iyi çalışan bir oyun olduğunu söyleyemeyiz. Ancak ortaklaşa oyun modlarının artık iyice azaldığı günümüzde, arkadaşlarla birlikte yerel bağlantı ile de oynanabilecek bir oyun olarak karşımıza çıkıyor Override: Mech City Brawl.