Super Meat Boy

Boş zamanının çoğunu bilgisayar oyunu oynayarak geçirmek… Herhangi bir türde oyunu piksel piksel etmek… Bir nedeni olmadan bir oyuna günlerini vermek… Evet, hardcore gamerlardan bahsediyorum. Yeni bir seneye başladığımız şu günlerde “hardcore gamer” tabirini biraz fazla görmeye başladım. Çevremdeki birçok insan zamanının kayda değer bir kısmını oyun oynayarak geçiriyor. Peki hepsi Hardcore Gamer mı? Bence değil.

Peki, şöyle yapalım. Et parçasından oluşan bir kahramanın bulunduğu bir platform oyunu ne kadar hardcore olabilir?

Süper olan ne?

Bağımsız oyun yapımcılarını her zaman takdir etmişimdir. Sayıları parmakla sayabilecek kadar az olan usta programcıların, milyon dolarlar harcanan oyunlara kafa tutması ve gövde gösterisi yapması takdiri hak ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Xbox360 ana platform olmak üzere ayrıca steam sayesinde de edinebileceğimiz Super Meat Boy buna en güzel örnek olur herhalde.

Team Meat, kız arkadaşımızın Dr.Fetus tarafından kaçırılmasını yeterli bir hikaye olarak görmüş olacak ki oyunun kurgusu olarak başka bir şeye yer vermemiş. Zaten oyunu oynarken bir süre sonra bu ‘koşturmaca’nın nedenini unutmuş olacaksınız… Platform öğelerini yüzünüze vuran yapımda en öne çıkan unsuru ise zorluk seviyesi.

“Sabır, kurtuluşun anahtarıdır” – Mevlana

Zeki tasarlanmış her bölümde Bandage Girl’ü kurtarmaya çalışıyoruz. Bazen demir parmaklıklar arasında, bazense zincirlerin arasında hapsolmuş Bandage Girl’ü (prenses demek istiyorum) tam kurtarıyoruz ki her seferinde Dr.Fetus kızı alarak ortamdan kayboluyor. İlk başlarda bu duruma pek takılmasanız da ilerleyen bölümlerde o kadar emeğin sonunda birden yok olması canınızı sıkabiliyor.

Her chapter’da 19 adet bölüm ve bir boss bölümü bulunuyor. Ayrıca her chapter’da toplam 20 adet Bandage var. Açıkçası 20 adet Bandage’i toplamak her yiğidin harcı değil. Bandajlar o kadar uçsuz bucaksız ya da tanrıların bile unuttuğu yerlere konmuş ki, bazen bandajları görmeden bile bölümü bitirebiliyorsunuz. Bandajları topladıkça achievement ve yeni karakter açıyorsunuz. Head Crab,ballgoo ve jill bunlardan bazıları ve her karakterin ayrı özellikleri var.

Team Meat yeni karakterler ile bazı oyunlara gönderme yapmış. Bu arada oyunda 41 adet achievement bulunuyor. Steam’de şu an tüm achievementleri açan yok. Oyunun ne kadar zor olduğu buradan açıkça anlaşılıyor. Sabrınızı test etmek istiyorsanız, Super Meat Boy en iyi deneyiminiz olacaktır. Çünkü birçok sahnede saç baş yolabilirsiniz. Ayrıca oyunda joystick desteği de bulunuyor. Joystick ile oynamanızı tavsiye ediyorum çünkü bir süre sonra Space tuşunuz arıza verebilir.

Bunların dışında heyecanlı ve bir o kadar da zor boss mücadeleleri bulunuyor. Hatasız bir şekilde devam ettiğiniz sürece bosslarında üstesinden gelebiliyorsunuz. Tabii o zamana kadar kendinizi harap etmemiş veya parmaklarınız uyuşmamışsa…

Oyunda güzel bir istatistik sistemi oluşturulmuş. Bölümü en kısa sürede bitirerek Leaderboards’a isminizi altın harflerle yazdırabilirsiniz. Tabii bu o kadar kolay değil. Leaderboards’dan yukarıda bahsettiğim Hardcore Gamer’ları bir bir ayıklayabilirsiniz. Yoğun bir uğraş sonucu o tabloda isminizi göremiyorsanız bana hak vereceksiniz.

Ucuz Etin Yahnisi

Yapımda daha çok koyu renkler gözümüze çarpıyor. Açıkçası daha canlı renkler tercih edilebilirmiş. Ancak Team Meat ara geçiş animasyonlarında iyi iş çıkarmış diyebiliriz. Basit ve mizah öğeleri barındıran ara geçişler oyunu eğlenceli kılıyor. Arka planda çalan 16 bit müzikler ile retro havası iyi yansıtılmış.

Ben Headshot falan bilmem, Amiga’mı geri getirin diyorsanız veya Platform oyunları için olumlu düşünüyor ve zoru seviyorsanız Super Meat Boy’u listenize eklemelisiniz.

Exit mobile version